Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deli Home: de digitale timmerfabriek van de toekomst
De productie van een deur.

Deli Home: de digitale timmerfabriek van de toekomst

De Franse investeringsmaatschappij Ardian neemt Deli Home over. Door deze overname is Deli Home de komende jaren in staat te groeien in binnen- en buitenland. Ook wordt de digitale strategie een speerpunt. “Door online onze producten op maat samen te stellen, kan de professionele verwerker veel meer werk verzetten op een werkdag.”

Victor Aquina, CEO van Deli Home, is blij met de overname. “Onze positie in de Benelux is goed vormgegeven, maar deze overname biedt ons de kans de groei in onder andere Duitsland en Frankrijk te versnellen. Ons doel is om de komende vijf jaar in omzet te verdubbelen door zowel autonome groei als door acquisities. Door de overname kunnen wij als de digitale timmerfabriek van Europa verder groeien, meer maatwerkconcepten leveren en onze distributie in met name de renovatiemarkt verder verbreden. Ardian is een sterke Europese speler en de ideale partner om ons potentieel op al die vlakken te benutten.”

Victor Aquina, CEO van Deli Home. (Beeld: Marcel den Oudsten)

Positieve sociale impact

Ardian is een Franse private investeringsmaatschappij met wereldwijd vijftien vestigingen. De investering wordt gedaan vanuit het Ardian Expansion Fund V. Het bedrijf wil met zijn investeringen duurzame waarde genereren voor de lange termijn. Daarbij wil het een positieve sociale impact realiseren voor alle belanghebbenden en de samenleving. Het is voor Ardian de eerste investering in Nederland.  

Het magazijn van Deli Home.

Compleet pakket

Deli Home biedt met merken als Skantrae, CanDo, Bruynzeel, Lundia en Weekamp een compleet pakket in verschillende productgroepen: van deuren en hout tot horren, vloeren, kasten en trappen. Producten worden geleverd via de doe-het-zelfsector, bouwmaterialengroothandel, renovatiebranche en online kanalen in tien Europese landen. Met 1250 medewerkers wordt een jaaromzet van zo’n € 350 miljoen gerealiseerd. 

Aquina: “De strenge segmentatie tussen particuliere en professionele verwerker zoals je die in Nederland ziet, is er in andere landen vaak niet. Al stelt een professional wel andere eisen aan een product, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit. Ook wil hij zijn bestelling op maat en op een voor hem geschikt tijdstip ontvangen, bij voorkeur op de bouwlocatie.”

Deli Home is actief in de gehele keten: van maatwerkproductie tot logistieke service. Met verschillende productievestigingen in Nederland, Polen en Tsjechië en verkoopactiviteiten in de Benelux, Frankrijk, Spanje,
Portugal, Hongarije en Roemenië groeit het bedrijf hard binnen Europa.

Het materiaal wordt uitgeladen bij één van onze magazijnen.

Digitale timmerfabriek

Om bestellen nog gemakkelijker te maken, investeerde Deli Home fors in een online configurator waarvan de klanten van Deli Home in hun eigen look & feel gebruikmaken. Die online bestellingen worden dus altijd geleverd via de groothandel. Deli Home belevert eindgebruikers niet direct. 

“We leveren zo veel mogelijk maatwerk en zorgen dat het gemakkelijk is om onze producten te installeren. Zo kan een professionele gebruiker veel meer werk verzetten op een werkdag. Hij bestelt met behulp van de online configurator bij zijn groothandel en zijn bestelling gaat vervolgens direct door naar de fabriek. Ook garanderen we een korte levertijd en leveren we op de gewenste tijd op de bouwplaats. Omdat het maatwerk is, hoeven de deuren niet meer op de bouw geschaafd en afgelakt te worden. Enkel het afhangen en monteren van sluitwerk hoeft nog ter plaatse te gebeuren. Zo zijn we hard op weg de digitale timmerfabriek van de toekomst te worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details