Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Digitalisering met ERP in hoogste versnelling

Digitalisering met ERP in hoogste versnelling

Van verwerking tot aan productie: de processen worden geperfectioneerd

Om aan de strengere eisen van de klanten te kunnen voldoen en de toenemende concurrentie het hoofd te bieden, moeten zowel de raamfabrikant als de handel investeren in de automatisering en digitalisering van hun processen. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op 3E Datentechnik GmbH. Het Zuid-Duitse IT-bedrijf is immers al meer dan drie decennia gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van intelligente, gebruiksvriendelijke ERP-oplossingen voor raam- en deurfabrikanten alsook voor de handel. Op Polyclose stelde het softwarehuis de nieuwste versie van hun gekende 3E-LOOK voor.

ERP-softwarepakketten, zoals 3E-LOOK, spelen een belangrijke rol bij de digitalisering van bedrijfsprocessen. Het softwarehuis besteedt dan ook heel veel aandacht aan de verdere optimalisatie en uitbreiding van de oplossingen. Zo introduceerde 3E Datentechnik GmbH in Gent de nieuwste versie van deze softwareoplossing. Na drie dagen van continue contacten en gesprekken in Flanders Expo was de balans alvast positief. 

Consistente digitalisering van fabrikant-dealerprocessen met 3E-WEBSales.

“Polyclose is een heel belangrijke beurs voor ons, vooral ook door het internationale karakter. We konden veel contacten leggen. Bij de maakbedrijven is de interesse in geautomatiseerde en papierloze (digitale) bedrijfsprocessen op alle niveaus en de wil om te investeren in digitalisering alleen maar toegenomen. Vooral WEBSales, de online-software die voortdurend met 3E-LOOK communiceert en ervoor zorgt dat alle processen tussen fabrikant en handel papierloos en efficiënter kunnen verlopen, viel in de smaak”, zegt een tevreden Anthony Bonnard, commercieel directeur voor 3E in Frankrijk.Het softwarehuis uit het zuiden van Duitsland met filialen in Frankrijk, Zwitserland en de Baltische Staten toonde praktijkgerichte voorbeelden, hoe digitalisering zowel bij de fabrikant als in de handel gerealiseerd kan worden. 

Met 3E-LOOK zorgt de IT-specialist voor perfecte processen bij de verwerking van bestellingen, de planning, de bezetting op de werkvloer, maar ook in de productie, de verkoop, de verzending en de handel. Ook alle stappen die buitenshuis op de bouwplaats of bij klanten gebeuren, zijn met behulp van mobiele oplossingen via de App in het softwarepakket geïntegreerd, inclusief de opmeting, het onderhoud, de montage, de service-afspraken en de aftersales. Voor de handel biedt 3E een specifiek programma maar ook Cloud- en internetoplossingen.

Grafische evaluaties in de nieuwe capaciteitsplanning zorgen voor meer bruikbaarheid.

Vooruitstrevende, veelzijdige oplossing

De nieuwe versie van de 3E-LOOK software biedt duidelijk een betere performance, individualisering en gebruiksvriendelijkheid. De capaciteitsplanning werd volledig opnieuw geprogrammeerd en biedt gebruiksvriendelijke grafische dashboards. Een op Android-gebaseerde oplossing vervolledigt de mogelijkheden voor de mobiele verzameling van gegevens. In toepassingen, waar scanners gebruikt worden, bijvoorbeeld in de logistiek en het materiaalbeheer, kunnen nu ook scanners met app-bediening via een mobiel apparaat ingezet worden. 

In de startblokken, van links naar rechts Anthony Bonnard (Commercieel Directeur 3E France SAS), Özgür Usta (Sales Manager Internationaal/Export) en Frans Visscher (Internationaal Consulent voor Nederland).

Een belangrijke troef van deze software is de mogelijkheid om deze volledig op de behoeften van bedrijven en gebruikers af te stemmen. Met deze nieuwe versie kunnen zelfs schermen specifiek voor een bepaalde toepassing opgezet worden en de vele markeringsmogelijkheden zorgen ervoor, dat het ruime aanbod aan informatie in LOOK nog beter gebruikt kan worden. “Het zijn niet altijd enkel de grootste ontwikkelingen, die het leven van de gebruikers vergemakkelijken”, sluit Frans Visscher, internationaal consulent voor Nederland bij 3E, af. “We streven ernaar, om dagelijkse taken verregaand te automatiseren en papierloos te laten uitvoeren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details