Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een digitale sleutel voor alles: puur gemak

Een digitale sleutel voor alles: puur gemak

Zou het niet mooi zijn wanneer de toegangspas of -tag waarmee je op kantoor binnenkomt, ook je archiefkast ontsluit? Met het Dialock Systeem voor elektronische toegangscontrole kan dat. Ideaal voor bedrijven, openbare instellingen, het hotelwezen en overal waar mensen gecontroleerd toegang moeten krijgen. 

Met Dialock kan een kaart of tag zo geprogrammeerd worden, dat de gebruiker alleen de voor hem of haar toegankelijke ruimtes of meubelen kan openen en sluiten. Geen sleutels meer, maar herprogrammeerbare tags en kaartjes, die kunnen worden voorzien van toegangsprivileges en –restricties. Er kunnen meerdere gebruikers aan een elektronisch slot worden toegewezen. Het overzicht wie waar toegang heeft en op welke tijdstippen is bovendien volledig inzichtelijk en te managen.

Een kaart voor meerdere toegangsdoeleinden. Ook de slagboom kan ermee geopend worden!

 

Pure efficiëntie gekoppeld aan gebruiksgemak

De toepassing van Dialock is op dit moment voornamelijk in hotels, motels, jeugdherbergen en exclusieve winkels zoals juweliers. Maar ook op vliegvelden biedt Dialock mogelijkheden. Logisch ook, want dat zijn bij uitstek plaatsen waar veel gebruikersverkeer voorkomt. Eenvoudig toegang verlenen betekent ook dat het hotel niet meer 100% is aangewezen op de aanwezigheid van baliepersoneel. Dat bespaart kosten en levert tijdwinst voor de hotelgasten op. Met een tag of kaartje kan de hotelgast het hotel binnenkomen, zijn of haar kamer ontsluiten en op de kamer bijvoorbeeld gebruik maken van de kluis.

Op kantoor kan de toegang voor medewerkers beperkt worden tot kantoortijden. Dat draagt bij aan de veiligheid. Wie binnenkomt met de tag of kaart, kan desgewenst meteen opgenomen worden in het tijdregistratiesysteem. De werkgever bepaalt tot welke afdelingen en ruimtes de kaart- of taghouder toegang heeft. Dat geldt ook voor meubels, zoals archiefkasten, of kasten waar gevoelige informatie ligt opgeslagen, goederenmagazijnen, kopieerruimtes et cetera.

Häfele levert óók het complete deurbeslag (scharnieren, deurspion, deurdranger, kierstandhouder ed.) in dezelfde kleuren/finishes zodat de volledige deur één mooie stijl uitstraalt.

 

Ook in de winkel

Nooit meer zoeken naar dat sleuteltje van een vitrinekast? Met Dialock kan winkelpersoneel toegang verleend worden tot lades, kasten en vitrines. Wel zo veilig en meteen een goede controle voor de winkeleigenaar: deze kan namelijk monitoren wie er op welk tijdstip deuren en lades geopend heeft.

De toepassingen van Dialock zijn welhaast eindeloos. Lockers in sauna’s, fietsenstallingen, parkeerkelders, overal waar zaken veilig gesloten en geopend moeten kunnen worden, is Dialock een perfecte oplossing. Dialock is leverbaar met Key Cards, Key Tags en Key Armbanden. Häfele biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid om deze digitale sleutels te voorzien van een eigen logo.

Nu ook via Smart Phone

Helemaal van deze tijd en erg handig in het gebruik, is de mogelijkheid om de Smart Phone te gebruiken voor toegangsverlening. Met een app kan een Dialock slot worden bediend. De digitale sleutel die daarvoor nodig is, kan via de Cloud naar de app gestuurd worden. Wie bijvoorbeeld online een hotelkamer reserveert en betaalt, kan met een digitaal toegestuurde sleutel, binnen de reserveringstijd, gebruik maken van de hotelkamer. Zo kan er op elk gewenst moment in- en uitgecheckt worden, zonder tussenkomst van een receptiemedewerker.

Wie online een hotelkamer reserveert en betaalt, kan met een digitaal toegestuurde sleutel, binnen de
reserveringstijd, gebruik maken van de hotelkamer.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Häfele levert óók het complete deurbeslag (scharnieren, deurspion, deurdranger, kierstandhouder ed.) in dezelfde kleuren/finishes zodat de volledige deur één mooie stijl uitstraalt.

In de hospitality wordt veel gewerkt met Mifare (chipcardlezersysteem). Het Dialock slotsysteem is ook hierop aan te sluiten. Echter omdat Häfele de beveiliging van het Mifare systeem wil versterken, heeft het bedrijf een beveiliging toegevoegd aan hun tags waardoor Dialock deurterminals niet zomaar met een willekeurige Mifare-pas te openen zijn. Dialock is ook toepasbaar op systemen met een andere transpondertechnologie.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Om tot de beste configuratie te komen, adviseert Häfele om zo vroeg mogelijk in het project aan tafel te gaan voor een gedegen advies. (Bijvoorbeeld in een bouw- of verbouwingstraject.)   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details