Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Een garantie voor optimaal gebruiksgemak en wooncomfort’
SPV 12-dichting met een micro-schuimgedeelte voor een comfortabele sluitdruk.

‘Een garantie voor optimaal gebruiksgemak en wooncomfort’

Dichtingsprofielen cruciaal voor duurzaam bouwen

Een comfortabele woning moet tegenwoordig aan heel wat eisen voldoen. Zo moet deze luchtdicht gebouwd zijn, energiebesparend zijn, vochtproblemen voorkomen én voldoen aan de hoogste geluidswerende eisen. De dichtingsprofielen van DEVENTER Profielen uit Breda – member of de ROTO Group – spelen een cruciale rol als het gaat om het slim duurzaam bouwen en het renoveren van woningen.

SP 333 10mm opdekdichting, bijvoorbeeld toepasbaar in een passiefhuis.

“Een woning met raam- en deurkozijnen voorzien van DEVENTER dichtingsprofielen voldoet in alle opzichten aan de eisen en wensen die gebruikers en verwerkers stellen, zowel in kwaliteit, duurzaamheid als in toepassing. Bovendien is er een garantie op optimaal gebruiksgemak en wooncomfort”, zegt commercieel manager Jean-Paul Batenburg van DEVENTER Profielen. Als het gaat om wooncomfort is volgens hem vooral de luchtkwaliteit een bepalende factor: “Goede kierdichting voorkomt tocht en zorgt samen met de ventilatie voor een aangename luchtvochtigheid die vervolgens weer bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.”

KOMO-keurmerk

Om raam- en deurconstructies goed af te dichten, ontwikkelt en produceert het bedrijf een compleet pakket dichtingsprofielen voor gevelelementen, zowel standaard als op maat. “Al decennialang zijn wij dé specialist die de kozijnindustrie op basis van persoonlijk en deskundig advies voorziet van de best passende oplossing rondom het wind- geluid- en waterdicht, maar ook rookwerend en brandvertragend maken van raam- en deursystemen”, vervolgt Jean-Paul.

“Daarbij kan de DEVENTER profielvormgeving als uniek worden aangemerkt en is de tolerantiecapaciteit groot. De aanwezige ervaring en expertise is door de jaren heen bevestigd met diverse ISO- en IFT-certificaten en het KOMO-keurmerk voor inmiddels een groot aantal dichtingen uit het assortiment. Ook op het gebied van luchtdichtheid zijn diverse dichtingen voor naar binnen- en buitendraaiende ramen en deuren beproefd op luchtdoorlatendheid en geclassificeerd volgens Nederlandse en ­Europese richtlijnen. Met als resultaat dat onze dichtingsprofielen geschikt zijn voor klasse 3 luchtdicht bouwen en voldoen aan de zwaarste klasse 4 NEN-EN-12207.”

SPV 12-dichting met een grijs/zilveren micro-schuimgedeelte die DEVENTER Profielen als voorbeeld liet maken bij het behalen van het C2C Silver-certificaat.

Eenvoudige montage

Verwerkers en eindgebruikers zijn met DEVENTER dichtingsprofielen altijd gegarandeerd van de juiste dichtingsoplossing, benadrukt hij. “Behalve dat onze dichtingsprofielen zich onderscheiden door een optimale afdichting met hoge isolatieprestaties, zijn zij ook eenvoudig in montage. Zo is de nieuwe serie SPV-dichtingen uitgevoerd met een harde rug en flexibele Vario-voetconstructie voor een uitstekende grip in de groef. Het gesloten gedeelte microschuim van het profiel is verantwoordelijk voor een optimale isolatiewaarde en een aangename sluitdruk. Kortom, een woning uitgevoerd met dergelijk kwalitatieve hoogstaande dichtingen in combinatie met bepalende componenten in de totale gevel- en raam- en deurconstructie – waaronder isolatieglas en nastelbaar hang- en sluitwerk – is een toonbeeld van comfort.”

SPV 124-18-dichting met een micro-schuimgedeelte, geschikt voor de Engelse markt.

Cradle to Cradle-gecertificeerd

Niet alleen in ontwerp en kwaliteit zijn de dichtingsprofielen onderscheidend, ook op het gebied van duurzaamheid bieden ze meerwaarde in een steeds slimmere en gezonder gebouwde woning, weet Jean-Paul. “Doordat de dichtingsprofielen zijn vervaardigd uit TPE (Thermo Plastisch Elastomeer) zijn ze vrij van chemische bestanddelen en herbruikbaar. Bovendien worden ze milieuvriendelijk geproduceerd. DEVENTER Profielen is dan ook ‘s werelds eerste en tot nu toe enige fabrikant van dichtingsprofielen die Cradle-to-Cradle Silver-gecertificeerd zijn. Daarmee vinden wij perfecte aansluiting in circulaire toepassingen.”

“De grondslag van deze verantwoorde profielen zit in de combinatie van hoogstaande kwaliteit en een efficiënt ontwerp. Daarmee vormen ze een fundamenteel onderdeel in ieder kozijn en zijn ze cruciaal in iedere comfortabele woning en elk slim duurzaam bouwconcept. Bovendien is DEVENTER Profielen een van de initiatiefnemers van de C2C Bouwgroep. Dat maakt ons de meest omgevingsbewuste specialist in dichtingsprofielen, nu en in de toekomst!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details