Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een gezond binnenklimaat dankzij decentrale gevelventilatie
Voor de montage van AEROMAT VT zijn geen ventilatiekanalen nodig.

Een gezond binnenklimaat dankzij decentrale gevelventilatie

Van passieve ventilatie tot uitvoeringen met warmteterugwinning

Hoe beter woningen, kantoren en scholen geïsoleerd worden, hoe belangrijker het is om goed te ventileren. Dozon is zich hiervan bewust. Met de ventilatieproducten van SIEGENIA wil de bouwtechnische groothandel de kozijnindustrie, aannemerij, interieurbouw en installatie- en montagebedrijven in Oost-, Midden- en Noord-Nederland nóg beter en completer bedienen in hun route naar een gezond binnenklimaat. “Samen zorgen wij voor frisse lucht. Altijd, overal en voor iedereen.”

Vlnr, Mark Kuiperij, Marcel Melgers en Jeroen Wolters.

Dozon levert totaaloplossingen voor de interieurbouw, kozijnenindustrie, aannemerij en installatie & montage. Van binnen- en buitendeurbeslag tot raambeslag, bevestigingsmaterialen, machines en gereedschappen en van sterke huismerken tot toonaangevende A-merken. Eén van deze
A-merken is SIEGENIA. 

“Klanten kunnen sinds jaar en dag bij ons terecht voor de hang- en sluitwerkproducten van SIEGENIA”, vertelt Marcel Melgers, vertegenwoordiger divisie Kozijnenindustrie regio Midden-Nederland bij Dozon. “Met het SIEGENIA AEROTUBE WRG ventilatiesysteem met warmteterugwinning en de AEROPAC toevoerunit voor verse lucht zijn wij bovendien hét adres voor decentrale ventilatiesystemen, die in alle klantsectoren hun weg vinden. Van grootschalige projecten tot individuele mantelzorg­woningen en/of tiny houses en van traditioneel tot modulair bouwen met HSB-elementen: met de decentrale ventilatie-oplossingen van SIEGENIA wordt ventileren in nieuwbouw én bestaande bouw heel eenvoudig. Met de recent introductie van de AEROMAT VT op de Nederlandse markt, hebben wij onze samenwerking dan ook verder geïntensiveerd.”

Als bouwtechnische groothandel staat Dozon heel dicht bij de klant én fabrikant.

AEROMAT VT

Het bedrijf staat sinds jaar en dag voor comfort. “Van goed beveiligde ramen en deuren tot decentrale ventilatie: met onze oplossingen voelen mensen zich comfortabeler”, vertelt Jeroen Wolters, Area Sales Manager AERO bij SIEGENIA Benelux. “De AEROMAT VT gaat hierin nog een stap verder en combineert gecontroleerde ventilatie met extra voordelen voor architecten, planners, installateurs en eindgebruikers.” 

AEROMAT VT beslaat het complete aanbod aan decentrale ventilatie­systemen, van passieve ventilatie via actieve aan- en afvoerluchtvarianten tot twee uitvoeringen met warmteterugwinning, vertelt hij. “Dit maakt AEROMAT VT net zo uniek als het feit dat de afzonderlijke ventilatortypes flexibel gecombineerd kunnen worden. Een universeel behuizingsplatform maakt het makkelijker dan ooit om de unit in de gevel te integreren. Doordat de ventilator zowel in de sponning, borstwering of latei geïntegreerd kan worden, blijft de harmonieuze vormgeving van de gevel te allen tijde gewaarborgd. Storende raamroosters zijn niet meer aan de orde, wat de geveluitstraling ten goede komt.” 

Doordat de ventilator zowel in de sponning, borstwering of latei geïntegreerd kan worden, blijft de harmonieuze vormgeving van de gevel te allen tijde gewaarborgd.

De inbouw kan naar wens zichtbaar of verdekt liggend plaatsvinden. “Ook dit draagt bij aan de esthetiek en zorgt voor maximale flexibiliteit. Uniek zijn bovendien de uitstekende geluidswering en hoge luchtkwaliteit.”

Altijd een passende oplossing

“Voor de montage zijn geen ventilatiekanalen nodig”, benadrukt Mark Kuiperij, vertegenwoordiger divisie Kozijnenindustrie regio Noord- en Oost-Nederland bij Dozon. “We kunnen rechtstreeks ventileren in en om het kozijn, wat met name uitkomst biedt in renovatieprojecten. Er zijn immers geen grote bouwkundige ingrepen nodig, waardoor de oplossing ook prijstechnisch gunstiger is. Zeker in combinatie met de eenvoudige configuratie, aansturing en integratie in het gebouwbeheersysteem.” 

Met een uitgebreid aanbod aan uitvoeringen, is bovendien altijd een passend systeem beschikbaar, vertelt Wolters. Als voorbeeld noemt hij de AEROMAT VT WRG, met een uitstekende warmteterugwinning van maximaal 93% en een evenwichtige verhouding tussen grootte, eigengeluid en energie-efficiëntie. 

“Nieuw in ons assortiment is de AEROMAT VT WRG plus, met een energie-efficiëntieklasse A bij een warmteterugwinning van maximaal 95%. Deze nieuwe variant vormt een uitermate krachtige oplossing voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Architecten, kozijnfabrikanten en aannemerspartijen kunnen daarnaast profiteren van de veelzijdigheid van de AEROMAT VT D. Deze oplossing voor passieve ventilatie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voldoet aan de meest uiteenlopende eisen wat betreft geluidswering en luchtprestaties.”

Belangrijke stap

De intensieve samenwerking met Dozon is een belangrijke stap voor SIEGENIA, om de snelle verkoopgroei van de AEROMAT VT en andere ventilatieoplossingen door te zetten, benadrukt Wolters. “De negen vestigingen én vele hechte klantrelaties van Dozon, verspreid door het land, spelen hierin een belangrijke rol. Bovendien zijn wij erg te spreken over het enthousiasme en de bevlogenheid van Dozon. Zowel met betrekking tot onze samenwerking als onze producten.” 

Kuiperij: “Wij zien mooie kansen voor de ventilatieproducten op de ­Nederlandse markt en helpen graag in de (verdere) uitrol hiervan.
Als bouwtechnische groothandel staan wij heel dicht bij de klant én fabrikant. Dit stelt ons in staat om steeds weer een brug te slaan tussen klantwensen, wet- en regelgeving en productinnovaties, waarvan de AEROMAT VT een mooi voorbeeld is.” 

Melgers: “Om onze klanten mee te nemen in de nieuwste innovaties, hebben wij recent onze showroom uitgebreid met de AEROMAT VT. Ook zijn SIEGENIA AEROTUBE WRG modules geplaatst op onze balies, zodat geïnteresseerden de systemen dichtbij huis kunnen bekijken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details