Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een half miljoen deuren met GND-garantielabel

Een half miljoen deuren met GND-garantielabel

GND schrijft dit jaar een nieuw record op haar naam. De deurenfabrikanten die bij GND zijn aangesloten hebben sinds de introductie een half miljoen deuren met het nieuwe GND-garantielabel verkocht. Dankzij dit label zijn kopers en verkopers verzekerd van een kwaliteitsdeur, waarvan de brand-, rook-, geluids- en inbraakwerendheid eenvoudig herkenbaar zijn.

GND - Met de QR-code kunnen de prestaties van de deur direct worden uitgelezen kopiërenMet de QR-code kunnen de prestaties van de deur direct worden uitgelezen.

“De tijd was rijp voor het nieuwe GND-garantielabel”, vertelt Henk Breel, directeur van GND. “Nog niet zolang geleden waren inbraak- en brandwerendheid de enige zichtbare prestaties van een deur. Maar het aantal eisen neemt toe. Zo wordt de nieuwe, ‘echte’ rookwerendheid binnenkort opgenomen in de wetgeving. Die prestaties laten zich maar moeilijk met het blote oog controleren. Er was dus behoefte aan een zekerheidslabel. Sinds zijn intrede in 2016 is een half miljoen deuren geleverd met het GND-garantielabel.”

QR-code
Om snel te kunnen lezen waar de GND-gelabelde deur aan voldoet, is het label voorzien van een QR-code. Door de QR-code op het label te scannen, krijgt de eigenaar of controleur onmiddellijk inzicht in de brand-, rook-, geluids- en inbraakwerendheid van de deur. De gebruiker kan ook de GND-deurscanner-app downloaden of met de modernste telefoons een foto maken van de QR-code, waarna hij in één oogopslag de prestaties van de houten binnen- of buitendeur te zien krijgt.”

GND - Met het GND-label zijn gebruikers ook zeker van hun zaak kopiërenMet het GND-label zijn gebruikers ook zeker van hun zaak. (Beeld: Dirk-Jan Poot)

Waarde bewezen
Breel merkt dat de zekerheid erg wordt gewaardeerd. De extra gegevens – zoals de naam van de fabrikant en het productienummer van de deur – maken directe communicatie met de leverancier mogelijk. Inmiddels wordt de QR-code al meer dan 700 keer per maand gescand en laten de grafieken met name het laatste half jaar een sterke toename zien.

“Gebruikers geven aan dat zij tijdens opnamen met één simpele handeling – de prestaties van de deur kunnen achterhalen en daardoor een deur eenvoudiger en sneller kunnen beoordelen.” 

GND-app

  •   Ook zonder netwerk of WIFI QR-code scannen;
  •   Handmatige invoer nummer mogelijk;
  •   Overzicht aangesloten bedrijven;
  •   Directe koppeling naar GND-website: www.gnd.nl [email protected].

Tekst: Liliane Verwoolde   |  Beeld: GND
Uitgelichte afbeelding: Bij controles zijn de prestaties onmiddellijk helder. (Beeld: Dirk-Jan Poot)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details