Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een passende én kostenbesparende kozijnoplossing, altijd en overal
Het Select Windows Energie Kozijn, een uit Schüco Living profielen opgebouwd product dat in combinatie met triple-glas een 40% hogere isolatiewaarde oplevert, wordt veel verkocht.

Een passende én kostenbesparende kozijnoplossing, altijd en overal

Bij Select Windows, producent en leverancier van onderhoudsarme kunststof kozijnen voor de consumentenmarkt, draait de productie op volle toeren. De drukte kent een logische verklaring. “De particuliere renovatiemarkt is momenteel booming”, zo zegt directeur Amanda Knol. “Mensen zien steeds vaker in dat duurzame kwaliteitsoplossingen bijdragen aan het wooncomfort én tegelijk stevige besparingen kunnen opleveren. Dit zijn welkome winstpunten, zeker in een tijd waarin de energiekosten de pan uit rijzen…”

Schüco profielen vormen de basis van Select Windows kozijnen.

Onder het motto ‘Mooie kozijnen voor elke woning’ maakt Select ­Windows uit het Noord-Hollandse Zwaag al zo’n dertig jaar het verschil. Het bedrijf biedt een uitgebreid programma kunststof kozijnen van topkwaliteit. Het zijn onderhoudsvriendelijke producten die niet alleen uitblinken qua maatwerk, functionaliteit en isolatiewaarde, maar zich in esthetische zin ook gemakkelijk kunnen meten met de aanzienlijk duurdere houten kozijnen. “We hebben voor elke woning en stijl een passende oplossing”, aldus Knol. “Van klassiek tot modern, en alles wat daartussen zit. Stuk voor stuk en met een scherp oog voor detail vervaardigd in onze eigen fabriek GevelNed. In iedere gewenste kleur of structuur en inclusief alle denkbare toebehoren, zoals glas, horren, sierpanelen, roosters, raamdecoratie, hang- en sluitwerk en zelfs toegangscontroletechnieken. Select Windows staat voor een doordacht samengesteld totaalpakket. Daardoor kunnen we in elke marktbehoefte voorzien.”

Amanda Knol, directeur Select Windows.

Eindgebruiker op één

Select Windows is een bijzonder bedrijf met een duidelijk eigen karakter. Goed kan altijd beter, zo is de denkwijze binnen de onderneming. “We zijn inderdaad anders dan de andere bedrijven”, bevestigt Knol. 

“Dat zie je terug in ons meer dan complete assortiment, maar ook in onze toeleveranciers en de circa twintig zorgvuldig geselecteerde netwerkpartners waarmee we door heel Nederland de eindgebruiker bedienen. Ervaren specialisten die prima bij ons passen en weten wat de klant écht wil. Want daar gaat het tenslotte om. En daar spelen we samen op in.” 

Dat gebeurt onder meer met het Energie Kozijn, een uit Schüco Living profielen opgebouwd product dat in combinatie met triple-glas een 40% hogere isolatiewaarde oplevert dan de huidige generatie kunststof kozijnen. Bovendien kan de klant zelf de uitstraling van het profiel bepalen en is er een ruime keuze wat betreft kleur en structuur. 

“In een tijd waarin woningrenovatie hot is en de energietarieven alsmaar stijgen, kun je jezelf geen beter product wensen”, zegt Knol. “Ook als het gaat om de aanschafprijs. Met onze producten bespaar je dus op meerdere fronten.”

Nieuwe software

Continu investeren in mensen en middelen staat bij Select Windows centraal. Het meest actuele bewijs daarvan vormt de verdere uitrol van een nieuw, toekomstbestendig softwarepakket voor de kozijnfabricage. Een applicatie die de vakman al het denkwerk uit handen neemt, de snelheid van werken vergroot, fouten tot nul reduceert en levertijden verkort. 

“Zélf gebruiken we dit web based pakket al sinds vorig jaar”, vertelt Knol. “Op korte termijn komt het ook beschikbaar voor onze partners. Het is een uitermate slim stuk techniek dat rondom de productie van onze kozijnen in de volle breedte zijn waarde bewijst. Het pakket, waarin meerdere softwareprogramma’s zijn geïntegreerd, garandeert op basis van de ingevoerde klantspecificaties altijd een volledig geautomatiseerde productie en een tiptop eindresultaat. En dat zonder ook maar enig omkijken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details