Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hang- & Sluitwerk

Een primeur: Bohle breidt MasterTrack programma weer uit!

MasterTrack-BT
MasterTrack BT.

Tekst | Jan Mol

Beeld | Bohle

6 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Inmiddels heeft Bohle furore gemaakt met de nieuwe generatie MasterTrack schuifdeursystemen. Kenmerkend voor MasterTrack is het maximale comfort in combinatie met een minimaal benodigde inspanning voor de montage. Zo laten binnenruimtes zich transformeren in transparante, lichte woon- of werkomgevingen. Bohle biedt een technologisch hoogwaardige oplossing met het MasterTrack systeem, waarmee op eenvoudige wijze glazen schuifdeuren te realiseren zijn. Het programma was al compleet met MasterTrack FT (frontal track) en MasterTrack ST (shower track), sinds kort is daar MasterTrack BT (box track) aan toegevoegd. Frank Bouwman van Bohle legt uit wat deze laatste toevoegt aan de serie.

MasterTrack techniek.

Inbouwmogelijkheden

“Waar MasterTrack FT toegepast wordt in een wand- of plafondmontagesituatie, daar biedt MasterTrack BT de mogelijkheid om het railsysteem in te bouwen in het plafond. Een perfecte blinde montage dus. De BT beschikt over een compacte looprail waarin de glasophanging zich onder de loopwagen bevindt. Het is een modulair systeem, geschikt voor enkele of meervleugelige glazen deuren. Een elegant telescoopsysteem behoort ook tot de opties, waarbij de ene deur de andere meeneemt. Dankzij het soepele en licht te bedienen schuifsysteem dat zo kenmerkend is voor MasterTrack, laat een telescopisch uitgevoerde schuifdeur zich ook vederlicht bedienen. Hoogwaardige kogel gelagerde loopwielenzorgen voor deze merkbare lichtheid en een unieke soepelheid.”

Uitvalbeveiliging

Alle MasterTrack systemen bieden bescherming tegen uit de rail lopen, zelfs bij een krachtige zwaai van de schuifdeuren. Bouwman: “Dankzij de solide, doorlopende metalen behuizing in combinatie met de robuuste loopwagen blijft deze combinatie altijd precies in zijn geleiding. De dempers vertragen de schuifdeur zachtjes en soepel in één vloeiende beweging.” 

Wanneer we kijken naar de manier waarop het glas gemonteerd wordt in MasterTrack, dan valt op hoe eenvoudig dit te doen is. “Dit geschiedt vanaf de voorzijde”, legt Bouwman uit. “Onze klemwagens kunnen dus in een handomdraai via de voorzijde gemonteerd worden. Ook alle instelmogelijkheden, zoals hoogteverstelling, stopperpositionering en anti-uitval beveiliging zijn eenvoudig via deze weg toegankelijk.”

MasterTrack FT in zwart.

Black is beautiful

Bohle volgt de laatste trends op het gebied van interieurdesign en kondigt verder aan dat het MasterTrack schuifdeurbeslag nu ook in trendy zwart verkrijgbaar is. “Een logische keuze voor ons assortiment, aangezien zwart hoogtij viert in de interieurwereld. Het is een echt pluspunt om toe te voegen aan de lange lijst met pluspunten. Met MasterTrack heeft de interieurprofessional een oplossing in handen waarmee een ruimte op de meest eenvoudige manier getransformeerd kan worden. Het is kwalitatief hoogwaardig, technisch vooruitstrevend en oogstrelend mooi. Met de toevoeging van de kleur zwart aan het assortiment is er geen reden meer om niet voor MasterTrack te kiezen. Het montagegemak zorgt ook nog eens voor een enorm kostenbesparing en de klant is blij dat de klus snel en professioneel geklaard is.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details