Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een stoer, slank en toekomstbestendig  kozijn uit Hengevelde

Een stoer, slank en toekomstbestendig kozijn uit Hengevelde

Wie denkt dat energieneutraal bouwen de toepassing van architectonische kozijnen in de weg staat, heeft het mis. Zoals eerder te lezen was in Profiel, timmert HEBO Kozijnen uit Hengevelde al heel lang aan de weg naar duurzaam bouwen. Dat gebeurt allemaal vanuit de expertise en visie die is opgebouwd in 40 jaar ondernemen. Norbert Kuipers, directeur en eigenaar van HEBO Kozijnen, toont ons het nieuw ontwikkelde Thermo-Systeem 80×114 SMALL.

Elegant en duurzaam.

 

“De gedachte achter de ontwikkeling van dit stoere, slanke kozijn is om een architectonisch kozijn te kunnen bieden, dat volledig voldoet aan de eisen die in 2020 aan kozijnen gesteld worden”, opent Kuipers het gesprek.

Liefde voor het hout-aluminium kozijn

De Thermo SMALL kozijnen zijn hout-aluminium kozijnen, een echt stokpaardje van HEBO. “We hebben dit product uit liefde voor de combinatie hout en aluminium ontwikkeld. SMALL staat uiteraard voor slank, zelfs het glas verraadt niet of je te maken hebt met een draaiend deel of een vast raam. Dat schept een esthetische eenheid in het gevelbeeld, die tot nu toe ongekend is”, vervolgt Kuipers. “Dit kozijn biedt veel mogelijkheden en voordelen. Zo kun je ervoor kiezen om het kozijn in het zicht te houden, of het juist voor het grootste deel achter de muur te laten wegvallen. De buitenkant van de draaiende/kiepende kozijnen, met een schil van aluminium, oogt hip en strak, terwijl de binnenkant, van hout, een rustieke en gezellige aanblik geeft. Bij een vast glas kozijn is de aluminium schil niet aanwezig.”

De Thermo SMALL kozijnen integreren naadloos in de gevel.

 

Geen glaslijsten in het zicht

Door de afwezigheid van glaslijsten, zowel binnen als buiten, ontstaat er een zeer elegante afwerking. Kuipers: “Dat is niet alleen esthetisch zeer fraai, ook draagt dit bij aan de onderhoudsarme factor die met deze kozijnen gepaard gaat. Er is geen kit of schilderwerk aan de buitenkant nodig. Wanneer er gekozen wordt voor Accoya hout of Finti Wood, dan kent het hout ook geen werking meer. Een stabiel, strak en leidend kozijn is dan het eindresultaat, waarmee energiezuinig gebouwd kan worden. Door de langere levensduur kan men mooie, donkere kleuren toepassen op het hout.”

De Thermo SMALL kozijnen zijn het antwoord van HEBO op de vraag naar onderhoudsvrije kozijnen met een moderne uitstraling. De isolatiewaarden die behaald kunnen worden zijn afhankelijk van de toegepaste beglazing en de specifieke uitvoering van het kozijn. “De waarden gaan van 0,85 W/m2 voor een Thermo SMALL vast glas kozijn in meranti uitgevoerd, met een triple beglazing 4-14-4-15-4 mm tot en met 1,2 W/m2 voor een aluminium/meranti uitvoering in 114 mm hout, met triple beglazing 4-14-4-15-4 mm”, aldus Kuipers.  “Bij Finti en Accoya komen de kozijnen op UW van 0,78 W/m2.”

Een lust voor het oog

“De afwerking van deze kozijnen is subliem te noemen”, vertelt Kuipers. “De profielen sluiten prachtig aan in de hoeken en er wordt alleen maar hoogwaardig hang- en sluitwerk toegepast. Het resultaat mag er zijn en is de investering meer dan waard. Deze kozijnen zijn toekomstbestendig en spreken de liefhebber van echt design gegarandeerd aan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details