Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eenvoud in vorm gecombineerd met topprestaties

Eenvoud in vorm gecombineerd met topprestaties

Onlangs bracht Reynaers met de Masterline 8 een nieuw raam- en deursysteem op de markt, dat een deel van het succesvolle Concept System (CS) zou opvolgen. Die opvolging is intussen in volle gang, architecten hebben de sterke kwaliteiten van het systeem ontdekt en in hun bestekken opgenomen.

“Je zou zeggen dat zo’n systeem zichzelf prima kan verkopen”, vertelt Cristian Gordon, technisch adviseur van Reynaers. “Het voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, veiligheid en stabiliteit. Je kunt er kozijnen mee maken met een isolatiewaarde (Uf) vanaf 0.9 W/m²K, het systeem is beschikbaar in verschillende inbraakwerendheidsklassen (klasse 2 en 3) en door de extra dikke profielkamers kun je smalle raamvleugels tot 2.20 meter hoog maken.”

Reynaers Aluminium

3D rendering Masterline HI+ met triple glas.
1. Versterkte kamers
2. Rubberdichting met 5 mm overlap
3. Foam
4. 40mm thermische onderbreking in Reynisol.

 

En er is meer: als bijvoorbeeld de raamvleugel tijdens de montage niet exact wordt afgesteld, wat niet ondenkbeeldig is, dan heeft het raam nog steeds een heel goede lucht- en waterdichtheid. Gordon: “Dat komt door de rubberdichting die tegen de raamvleugel aandrukt. Bij Masterline is deze overlap 5 millimeter. Voor gevelbouwers en uiteindelijk de eind­gebruikers is dat van belang.”

Isolatiewaarden

Een ander sterk punt is de uitstekende isolatiewaarde van de profielen, die kan oplopen tot 0,9 W/m²K. Gordon: ‘Masterline 8 is in feite drie systemen in één: de Masterline 8 Standaard is vergelijkbaar met de CS 77-HI, de Masterline 8-HI vervangt de CS86-HI en de Masterline 8-HI+ komt in de plaats van de CS 104-HI.

Het mooie is dat zowel de ‘standaard’ als de HI als de HI+ exact dezelfde dimensies hebben, het enige verschil is de isolatiewaarde. Voor de standaard is de Uf-waarde gemiddeld 1,9, bij de HI zorgt een foam voor een U-waarde van gemiddeld 1,5 en de HI+ heeft naast een foam ook Reynisol-isolatoren die een U-waarde van gemiddeld 1,1 opleveren. Dat alles is weggewerkt in een ingenieus profiel van 7,7 centimeter diep, afgerond naar 8 geeft dat de naam van het profielsysteem. Die profieldiepte maakt het systeem ook erg geschikt voor triple beglazing.

Reynaers Aluminium/ Roval

Christian Gordon: “Masterline 8 is in feite drie systemen in één.”
(Beeld: Maaike van Esch)

 

Hoge ramen, sterke deuren

“Wat betreft de stijfheid van de Masterline-serie hebben we ook een slag gemaakt”, vervolgt Gordon. “De binnenkamers van de raamvleugels hebben een dikkere wand gekregen, daardoor kunnen we smalle raamvleugels leveren tot 2.20 meter hoog, terwijl de oudere series maar tot 1.75 meter hoog gingen. Dat betekent meer ontwerpvrijheid met grotere ramen en toch smalle aanzichten. Nieuw is de Masterline Balcony Door. Deze opdekdeuren zijn bij 600 Pascal, dat is windkracht 11, nog steeds volledig wind- en waterdicht. Dat is beter dan de resultaten bij de welbekende vlakke deuren. Gebouwen worden steeds hoger en het stormt steeds vaker, dus dit is zeker relevant.”

Presentaties

Cristian Gordon geeft presentaties aan gevelbouwers in Nederland over Masterline 8. “Ik vertel alles wat ze over Masterline willen weten, waar je op moet letten bij het assembleren en monteren en welke machines we speciaal voor dit systeem hebben ontwikkeld. De meeste gevelbouwers hebben CNC-machines staan. Wij hebben speciaal voor de Masterline stansmachines ontwikkeld waarmee je sneller gaten en sleuven in de profielen kunt maken. Dat levert veel tijdwinst op wanneer je grotere volumes draait. En voor de kleinere gevelbouwers is het interessant omdat ze met deze stansmachines geen grote CNC-machine nodig hebben.”

Masterline 8 is nu al een prachtige serie en er worden voortdurend nieuwe varianten aan toegevoegd. Op de site van Reynaers is uitgebreide informatie beschikbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details