Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eenvoudiger productie Ventistone geeft preciezer D- en F-profiel

Eenvoudiger productie Ventistone geeft preciezer D- en F-profiel

Voor de productie van de D- en F-profielen van Ventistone zijn nu minder handelingen nodig, ook zijn ze esthetisch verbeterd. De uitvinder en leverancier van duurzame steenvezelprofielen voor kozijnen deed een forse investering in nieuwe beitelblokken. Ook het inmeten is makkelijker en preciezer geworden dankzij de profielmeter. Dat voorkomt verwarring over de juiste maatvoering van het profiel: moest er nog een millimeter bij of niet? De verbeteringen hebben tevens een prijsverlaging tot gevolg, waarvan aannemers, schilders, glaszetters en timmerlieden profiteren.

Eenvoudiger en vooral nauwkeuriger profielen voor kozijnen kunnen inmeten was een grote wens van klanten, zo merkte Ventistone regelmatig. Bij een gemeten D- of F-profiel moesten vaak nog een paar millimeters worden opgeteld hetgeen onzekerheid en discussie gaf.

Ventistone

Voor de productie van de D- en F-profielen van Ventistone zijn nu minder handelingen nodig, ook zijn ze esthetisch verbeterd.

 

Met de nieuwe beitelblokken waarmee Ventistone de profielen produceert is dit probleem verleden tijd. En inmeten gaat met de grootste precisie want de bestaande profielmeter van Ventistone voor de NL- en ND-profielen kan nu ook gebruikt worden voor deze profielen.

Meten en produceren vereenvoudigd
Doel van de doorontwikkeling van het D– en F-profiel was dat het makkelijker moest worden, zowel het meten als het produceren. Dat is meer dan gelukt: het aantal handelingen om de profielen te produceren is verminderd, esthetisch zijn de profielen mooier geworden en volgen ze de dorpel meer. Welkome bijkomstigheid is bovendien dat de D– en F-profielen goedkoper worden.

Inmeten met de profielmeter
Extra zekerheid bij inmeten biedt Ventistone met de profielmeter. Het is een kunststof liniaaltje dat het bedrijf zelf ontwikkelde. De keuze van de neuslat wordt er een fluitje van een cent mee: de maatvoering op de liniaal bepaalt de afmeting van de neuslat. Hij is universeel bruikbaar voor alle soorten neuslatten, dus niet alleen die van Ventistone zelf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details