Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eigen productie biedt uitsluitend voordelen
Bert van Lieshout toont de nieuwe CET sluitlijst.

Eigen productie biedt uitsluitend voordelen

Corona heeft bij S2 tot nieuwe kansen geleid. Bert van Lieshout, directeur bij Themans Hang- en Sluitwerk uit Deventer, vertelt. “Wanneer je de eerste tekenen ziet van productie- en logistieke problemen, ten gevolge van Corona, dan kun je twee dingen doen: afwachten of het goed komt, of meteen actie ondernemen.” Bert koos voor het laatste, omdat hij niet het risico wilde lopen mis te grijpen. “Klanten teleurstellen is het laatste dat je wilt zien gebeuren”, concludeert Bert. De oplossing werd gevonden in ‘reshoring’. Kort gezegd: het terughalen van een deel van de S2-productie naar Deventer. Een plan met nogal wat voeten in aarde, dat inmiddels wél een succesvolle uitvoering kent. 

Een andere primeur die we voorgeschoteld krijgen is het nieuwe hefschuifbeslag, dat voorzien is van een platte kruk.

Productiefaciliteit in Deventer

Themans is in het voorjaar van 2020 gestart met het onderzoek naar de haalbaarheid van een eigen productieafdeling. “De pilot daarvoor vond plaats in juni 2020”, schetst Bert. “Inmiddels hebben we vijf medewerkers werkzaam op de assemblageafdeling. Het hebben van een eigen productie biedt zowel Themans als de klanten louter voordelen.” Bert somt op: “We kunnen nu direct controle houden over het hele assemblageproces. Een ander voordeel is dat het transport veel eenvoudiger geworden is en dat we flexibeler en sneller in kunnen spelen op de markt.”

Hoe kunnen we het beter doen?

Door de productie naar Deventer te halen, is van de nood een deugd gemaakt. “Dat dit duurzaam uitpakt, is mooi meegenomen. S2 denkt altijd in termen van ‘hoe kunnen we het beter doen?’ Dat gaat niet alleen om het ontwikkelen van betere producten, maar ook hebben we bijvoorbeeld in zonnepanelen op ons eigen pand geïnvesteerd.”

De CET sluitlijst is een systeem met één hendel.

Prachtig om een product te zien ontstaan

Tijdens de rondleiding wijst Bert met gepaste trots op de assemblage van de gloednieuwe lijn met S2 sluitlijsten. “Een doordacht ontwerp. Het is prachtig om een product te zien ontstaan op de assemblagetafel. De eigen productie is ook voor het maken van kleinere series heel interessant, we zijn ineens een stuk flexibeler namelijk. Zo hebben we aan het gamma een zwarte sluitlijst toegevoegd. Deze is leverbaar in structuurlak. En ja, die is zeer chique.”

De nieuwe S2 sluitlijst mag er zijn en draagt de naam CET. “Het is een 1-hendel-systeem”, legt Bert uit. “Een doorontwikkeling van een bekende sluitlijst, ontworpen op verzoek van onze klanten. Themans heeft hem volledig in eigen huis ontwikkeld; uiteraard voldoet deze sluitlijst aan SKG klasse 3.” 

Een andere primeur die we voorgeschoteld krijgen is het nieuwe hefschuifbeslag, dat voorzien is van een platte kruk. “Daarmee is dit beslag ideaal voor puien waar een rolluik of screen gemonteerd zit. Geen obstakel meer. Alles is uitgevoerd in massief aluminium, met een ingetogen design. Het past perfect binnen de hedendaagse opvattingen over architectuur.”

Themans is in het voorjaar van 2020 gestart met het onderzoek naar de haalbaarheid van een eigen productieafdeling.

Eigen assemblage smaakt naar meer

De ruimte die nodig was voor de assemblage afdeling is gewonnen door een deel van de opslag te optimaliseren. “Daar zijn nuttige vierkante meters uitgekomen”, licht Bert toe. “De assemblage loopt gesmeerd en smaakt naar meer. Assembleren is beslist geen doel voor ons, maar een middel waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Nu assembleren we de nieuwe S2 sluitlijst, maar we breiden binnenkort uit met andere artikelen.”

Bert geeft tot besluit aan dat de nieuwe producten op de komende Polyclose te bewonderen zullen zijn. “Daar laten we niet alleen de nieuwe sluitlijst zien, maar ook ons nieuwe zwarte veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging en een zwarte meerpuntssluiting. Mooi strak en minimalistisch.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details