Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Elektronisch toegangsbeheer is duurzaam en toekomstbestendig’
De CABlock lockerserie is speciaal ontwikkeld voor openbare gebouwen.

‘Elektronisch toegangsbeheer is duurzaam en toekomstbestendig’

Specialist in hang- en sluitwerk maakt stap naar elektronische toegangssystemen

Binnen de wereld van hang- en sluitwerk vormen als vanouds mechanische oplossingen de hoofdmoot. Elektronische toegangssystemen zijn echter aan een sterke opmars bezig. Een bewijs daarvoor levert het assortiment van Mauer Nederland in Amersfoort. Naast een sterk mechanisch fundament onderscheidt dit bedrijf zich onder meer met uitgebreid draadloos toegangscontrolesysteem en elektronische lockersloten. Een uniek Scandinavisch programma, met onder andere kwalitatieve ovaalcilinders en motorgestuurde sloten van moederbedrijf ASSA ABLOY, maakt het aanbod compleet.

In 2016 werd Mauer Nederland overgenomen door het Zweedse ASSA ABLOY, wereldleider in toegangsoplossingen.

Voor het prille begin van de rijke historie van Mauer Nederland moeten we teruggaan naar het oprichtingsjaar 1936. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot de betrouwbare, innovatieve en persoonlijke partner op het gebied van hang- en sluitwerk van vandaag de dag. In 2016 beleefde Mauer Nederland een belangrijke mijlpaal met de overname door het Zweedse ASSA ABLOY, wereldleider in toegangsoplossingen. 

“Belangrijke redenen voor die overname waren de kennis en kunde die wij in huis hebben, en ook omdat we in Bulgarije over een hoogwaardige productielocatie beschikken”, zegt sales manager Niels Smit van Mauer Nederland. “Als onderdeel van ASSA ABLOY profiteren wij nu ook mee van de meerwaarde die zo’n groot bedrijf biedt, terwijl tegelijkertijd onze kwaliteit en flexibiliteit gewaarborgd blijven.”

SMARTair® is een gebruiksvriendelijk draadloos toegangscontrolesysteem.

Elektronisch toegangssysteem 

Met de overname door ASSA ABLOY openden zich voor Mauer Nederland ook nieuwe deuren naar elektronische toegangssystemen. Een goed voorbeeld daarvan is SMARTair®, een systeem dat diverse elektronische componenten omvat, zoals deurbeslag, wandlezers en cilinders. 

“Hiermee wordt een compleet, draadloos toegangscontrolesysteem gecreëerd”, zegt Niels. “Van een enkele deur tot grotere complexen. En zowel stand-alone als met slimme software waarbij deuren automatisch en op afstand beheerd kunnen worden. Uiteraard is toegangscontrole via een Mifare® kaart, tag, pincode of smartphone ook mogelijk. Bovendien is deze toegangsoplossing toekomstbestendig, doordat de componenten multi-inzetbaar zijn, is het systeem eenvoudig uit te breiden.” 

Het SMARTair® toegangscontrolesysteem kan ook met een pincode of tag worden bediend.

Volgens Niels hebben elektronische systemen ook de toekomst vanwege hun gebruikersgemak en omdat ze de veiligheid waarborgen. “Daarbij komt dat deze systemen duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Dat sluit perfect aan bij onze eigen bedrijfsfilosofie van duurzaamheid. Niet voor niets is het dak van ons bedrijfspand in Amersfoort onlangs voorzien van maar liefst 220 zonnepanelen.”

Ideaal voor vervangingsmarkt

Een andere in het oog springende innovatie van Mauer Nederland is de in 2022 geïntroduceerde CABlock lockerserie. “Deze serie is een vervolg van onze eerste lijn lockersloten die wij zestien jaar geleden op de markt hebben gebracht”, verduidelijkt Niels. “De CABlock lockerserie is speciaal ontwikkeld voor openbare gebouwen, zoals sportscholen, universiteiten, middelbare scholen, ziekenhuizen, kantoren, mediatheken en hotels. Deze draadloze lockersloten, eenvoudig te beheren met een code of kaart, zijn tevens ideaal voor de vervangingsmarkt. Bij openbare gebouwen die nu nog over mechanische lockers beschikken, kunnen deze elektronische lockersloten namelijk vrij eenvoudig worden geïntegreerd. Het omzetten van mechanisch toegangsbeheer naar elektronisch hoeft dus zeker niet ingewikkeld te zijn.” 

Scandinavisch programma

Mauer Nederland is groot geworden door een breed assortiment technisch gepatenteerde profielcilinders. Door jarenlange ontwikkeling is er een sterk mechanisch fundament ontstaan, bestaande uit een stabiel en hoogwaardig aanbod Mauer cilinders in diverse lengtes en profielen. Alle veiligheidscilinders beschikken over een SKG-keurmerk, van een degelijk SKG** profiel tot een extra beveiligd SKG*** profiel. Sinds kort biedt ­Mauer Nederland ook een modulair assortiment, waardoor een eigen profiel voor de vakhandel nóg aantrekkelijker is. 

“Afgezien daarvan is nu ook een Scandinavisch programma van ASSA ABLOY verkrijgbaar”, vertelt Niels. “Binnen dit cilinderassortiment vallen – naast de standaard europrofielcilinders – onder meer dubbele cilinders, halve cilinders, ovaalcilinders, rondcilinders en andere afwijkende mechanische oplossingen, en dat in alle denkbare uitvoeringen. Dit unieke assortiment, dat naast cilinders ook elektronische sloten omvat, is dan ook bij uitstek geschikt voor de vakhandel die zich wil onderscheiden in de markt.”

Wilt u een informatieve demonstratie van de mogelijkheden? Ga dan mauerlocks.com en maak een afspraak met één van de accountmanagers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details