Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Energiebesparende deursluittechnieken uit Emmeloord: de oplossingen blijven revolutionair
Deuropvanger 1400, gemonteerd aan de binnenzijde op een naar buiten toe draaiende deur.

Energiebesparende deursluittechnieken uit Emmeloord: de oplossingen blijven revolutionair

Het principe uit de beginjaren blijft springlevend

Goed isoleren is natuurlijk een belangrijke, eerste stap naar energiebesparing. Maar er zijn meer oplossingen denkbaar om energieverlies in de woon- en werkomgeving te voorkomen. Bij Dictator Productie in Emmeloord weten ze dat al meer dan 90 jaar. Met een uitgebreid assortiment deuropvangers, deursluiters (in- en opbouw), veerscharnieren en deurvastzetters zorgt het bedrijf ervoor dat zowel nieuwe als bestaande deuren betrouwbaar worden gesloten. En dat levert de gebruikers ervan vele voordelen op. Persoonlijk én in de portemonnee…

Het verhaal van Dictator Productie, sinds 1988 onderdeel van de internationale Dictator groep, begint in 1932. In Amsterdam ontwikkelen een Nederlander en een Duitser een hydraulische stootdemper en sluiter voor deuren. Het blijkt een wereldidee waarop al snel patent wordt verkregen. Een naam voor de deuropvanger is al even rap gevonden. De uitvinders noemen hun geesteskind de Dictator. Simpelweg omdat het product deuren ‘dicteert’ om zachtjes en tegelijk veilig te sluiten. Diezelfde naam krijgt het bedrijf waarbinnen het revolutionaire systeem voortaan wordt geproduceerd.

Adjunct deursluiter 2500, gemonteerd in een tussendeur.

Vele voordelen

Negen decennia later is het functionele principe van de allereerste ­Dictator nog steeds springlevend en bewijst het stevig doorontwikkelde product zich nog altijd. 

“De deuropvanger vangt een dichtvallende deur op, trekt deze gedempt in het slot en houdt hem vervolgens veilig gesloten”, licht verkoopadviseur Marc Smit de werking van het product toe. “Het zijn features die prima passen in een tijd waarin inflatie en torenhoge energiekosten domineren. Daarnaast zorgen de deuropvangers en onze andere kwaliteitsoplossingen voor minder geluidshinder, een betere luchtkwaliteit en een gezonder binnenklimaat. Verder voorkomen ze beschadigde deuren en beslagdelen én dragen ze bij aan de veiligheid. De overlevingskansen zijn bij een beginnende brand met gesloten deuren namelijk vele malen groter. Tot slot zijn onze producten op zowel nieuwe als bestaande deuren aan te brengen en vaart de portemonnee wel bij de aanschaf ervan. Voor de meeste van onze artikelen is de terugverdientijd minder dan een jaar.”

Deuropvanger 1600, gemonteerd aan de binnenzijde op een naar binnen toe draaiende deur.

Highlights

Op het gebied van onder meer deursluit-, toegangs-, gasveren-, dempings- en deuraandrijftechniek biedt Dictator Productie een uitgebreid leveringsprogramma. Veelvuldig gekozen oplossingen die definitief een eind maken aan dichtslaande deuren zijn de reeds genoemde deuropvangers. 

Ze zijn geschikt voor diverse toepassingsgebieden en perfect te combineren met Adjunct, de onzichtbare inbouwkettingdeursluiter voor binnendeuren. Of met de eveneens populaire Piccolo, de compacte en op maat gemaakte opbouwdeurveer met drukplaat en instelbare sluitkracht voor binnendeuren. Een speciale vermelding verdient het flexibele, modulaire en speciaal voor kleine en middelgrote schuifdeuren ontwikkelde sluit­systeem Dictamat 50. 

“Binnen dit mechanische systeem, geschikt voor uiteenlopende toepassingen, is een veerkabelrol gecombineerd met een gepatenteerde LD lamellenradiaaldemper”, vervolgt Smit. “Samen zorgen deze componenten ervoor dat schuifdeuren met een gecontroleerde, instelbare snelheid betrouwbaar worden gesloten. Zelfs wanneer er sprake is van veeleisende bedrijfsomstandigheden.” 

Dictamat 50 is met goed gevolg getest volgens de relevante normen voor wat betreft de brandbeveiliging. Daardoor kan het in diverse uitvoeringen verkregen systeem ook worden gebruikt in combinatie met brandschuifdeuren. “De Dictamat 50-serie is uiterst breed toepasbaar en biedt voor uitzonderlijke situaties verschillende oplossingen”, vat Smit de benefits samen. Een voorbeeld is de uitvoering BK (modulaire versie) die ook aan de openingszijde van de deur geplaatst kan worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details