Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
ERP-software verhoogt efficiëntie bij raamfabrikanten en dealers
Met de light-versie van het geïntegreerde materiaalbeheer kunnen kleine tot middelgrote bedrijven profiteren van de voordelen van een digitale aankoop.

ERP-software verhoogt efficiëntie bij raamfabrikanten en dealers

3E Datentechnik GmbH is een specialist op het vlak van ERP-software en end-to-end digitalisering voor de raamproductie. Het Zuid-Duitse softwarehuis focust al 30 jaar op de behoeften van fabrikanten en dealers. Tijdens Polyclose presenteerden de IT-specialisten de nieuwste versie van hun succesvolle ERP-pakket 3E-LOOK. Dat zal eveneens gebeuren op de R+T in Stuttgart van 19 tot 23 februari (Hal 5 Stand 5D36) en op Fensterbau Frontale in Nürnberg van 19 tot 22 maart (Hal 1 Stand 322).

Eén van de vele innovaties die op Fensterbau gepresenteerd wordt, is de light-versie van het geïntegreerde materiaalbeheer. Hiermee kunnen kleine tot middelgrote bedrijven profiteren van de voordelen van een digitale aankoop. Deze gebruiksvriendelijke oplossing biedt uitgebreid orderbeheer en -verwerking via OpenTRANS, een platform voor digitale B2B-communicatie dat door alle bekende fabrikanten en leveranciers in de branche ondersteund wordt.

Integratie van webconfiguratoren maakt de raamconstructie eenvoudiger.

Snellere werking bij levering en montage

De mobiele oplossingen werden uitgebreid om de processen op de bouwplaats en tijdens de montage in de digitale procesketen te integreren. De app maakt processen met betrekking tot inmeten, service, installatie en onderhoud volledig papierloos. Met de mobiele bouwplaats-app heeft iedereen die onderweg is toegang tot gegevens uit de database en kunnen ze ook informatie verzamelen. De integratie van Google Maps verhoogt de gebruiksvriendelijkheid. 

Met de digitale afleverbon voor mobiele apparaten kan de klant onmiddellijk en volledig papierloos de ontvangst van goederen of het uitvoeren van diensten bevestigen. Dit zorgt voor meer veiligheid en transparantie. De module voor het beheer van de rekken scoort hoog met functionaliteiten die het retourproces moeiteloos digitaal in gang zetten. Het mobiele dashboard biedt toegang tot bedrijfsgegevens en kerncijfers vanaf elke locatie.

Papierloze werking tussen raamfabrikant en dealer

Voor de digitalisering in de bouwmarkten ontwikkelde 3E Datentechnik zijn 3E-LOOK Trade, een volledig digitale oplossing voor de handel, waarmee offertes, opdrachten, bestellingen en accessoires papierloos verwerkt kunnen worden. Optioneel kunnen ook processen met betrekking tot de montage geïntegreerd worden. Voor raamfabrikanten met een netwerk van verdelers presenteert 3E de krachtige WEBSales-browseroplossing. Dankzij een bi-directionele interface met 3E-LOOK zorgt deze ontwikkeling voor een efficiënt verloop van alle processen tussen fabrikant en handel, volledig papierloos. Zo wordt immers dubbel werk vermeden bij de invoer van gegevens en bestellingen.

Op Polyclose 2024 werd duidelijk dat digitale oplossingen zeer populair zijn.

End-to-end digitalisering is zeer populair

De samenwerking met andere technologiepartners blijft een belangrijke hoeksteen van het succes van het softwarehuis en dat zal ook weer blijken op Fensterbau Frontale. Op de stand wordt tevens de end-to-end digitalisering van bedrijfsprocessen met behulp van ELO’s documentenbeheersysteem in de kijker gezet. 3E Datentechnik is al jaren ELO Business Partner en ondersteunt bedrijven bij het realiseren van papierloze, efficiënte processen in de bureaus.

Met deze nieuwe ontwikkelingen stimuleert 3E Datentechnik digitalisering, netwerking en automatisering in de raamconstructie en stelt het bedrijven in staat om processen efficiënter te maken. En met succes. Het grote aantal internationale bezoekers op de stand van het softwarehuis tijdens Polyclose was een duidelijk bewijs dat meer en meer bedrijven wereldwijd intussen overtuigd geraken van het belang en de noodzaak van digitale en geautomatiseerde processen. “De respons op onze revolutionaire oplossingen was uitmuntend”, stelde Sales Manager Heiko Steffens na drie succesvolle beursdagen. “Onze verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.” Ontdek de oplossingen van 3E Datentechnik ook van 19 tot 23 februari 2024 op R+T in Stuttgart, Hal 5 Stand 5D36, en van 19 tot 22 maart 2024 op Fensterbau Frontale, Hal 1 Stand 322. Meer informatie vind je
op www.3e-it.com.  

Hal 1 Stand 322

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details