Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Siegenia: beleef het slimme huis van de toekomst
Het centrale besturingssysteem van SIEGENIA, te zien op FENSTERBAU, maakt het dagelijks leven eenvoudiger.

Siegenia: beleef het slimme huis van de toekomst

Het is een belangrijke doelstelling van SIEGENIA om gezonde, comfortabele en slimme ruimtes te creëren waarin mensen zich thuis voelen. Op FENSTERBAU 2024 toont de onderneming met welke innovatieve oplossingen zij dit wil bereiken.

Bezoekers kunnen rekenen op een unieke beleving in hal 4, stand 215. Als hoogtepunt op de SIEGENIA-stand kunnen zij live ervaren hoe een slim huis het dagelijks leven eenvoudiger maakt: het hele gebouw wordt automatisch vergrendeld als je weggaat, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd. Als je terugkomt, gaat het ook automatisch open, terwijl gemotoriseerde aandrijvingen en ventilatie-eenheden frisse lucht in het gebouw brengen. Omdat dit naar behoefte gebeurt, wordt het gebruik van kostbare energie voor het verwarmen of koelen van het gebouw efficiënt gecontroleerd. 

Geschikt voor Matter: de slimme sensor van SIEGENIA ondersteunt een betrouwbare statusbewaking van ramen en openslaande deuren in compatibele smart home-systemen.

Slimme raamkruk 

Ramen intelligent en comfortabel vergrendelen en ontgrendelen: in het slimme huis kan men  de kwaliteiten zien van de slimme raamgreep. SIEGENIA is momenteel de enige fabrikant met een slimme oplossing voor afsluitbare raamgrepen die geschikt is voor Matter, de nieuwe communicatiestandaard voor smart home-apparaten. De innovatieve handgreep met zijn elegante uiterlijk combineert veiligheid, gebruiksgemak en design in één oplossing. Zodra de greep via de app is ontgrendeld, kan het raam direct op de vleugel worden bediend. Door de greep te koppelen aan andere Matter-geschikte producten is bovendien een optimale energie-efficiëntie mogelijk: zodra een raam wordt geopend, verlaagt de slimme thermostaat de radiator in de kamer zodat er geen waardevolle warmte verloren gaat. 

Slimme sensor

De slimme sensor van SIEGENIA is ook geschikt voor Matter. Deze innovatieve oplossing geeft de status weer van ramen, openslaande deuren en elementen met een groot oppervlak in compatibele smart home-systemen. Dankzij het flexibele netwerk met Matter-compatibele oplossingen van andere fabrikanten draagt de slimme sensor ook bij aan meer wooncomfort. 

De slimme raamgreep van SIEGENIA maakt het vergrendelen en ontgrendelen van afsluitbare ramen digitaal en comfortabel.

Portal

De nieuwe oplossingen voor schuifdeursystemen in de productgroep PORTAL bieden gezonde, comfortabele en slimme ruimtes waarin mensen zich prettig voelen. De volledig verborgen DRIVE axxent LS hefschuifaandrijving en de nieuwe HS slim SKY axxent voor houten en hout-aluminium elementen combineren efficiënt verwerken met ruimtelijke comfort. 

Maximale lichtinval

De HS slim SKY axxent, die beschikbaar zal zijn vanaf de herfst, richt zich op een minimalistisch kader voor maximale lichtinval in het gebouw. 

Onzichtbaar, veilig, geruisloos

Met een nieuwe gemotoriseerde aandrijving voor de hoogwaardige woning- en utiliteitsbouw breidt SIEGENIA de toepassingsmogelijkheden voor fabrikanten, architecten en eindgebruikers uit. De DRIVE axxent LS heeft een zeer compact ontwerp en de motoren zijn uitermate geschikt voor slanke profielsystemen. 

KFV

Op het gebied van innovatieve deursysteemoplossingen ligt de focus op de nieuwe KFV BS 3700 automatische meerpuntsvergrendeling, het verdekt liggende axxent 750 ALU deurscharnier en het sensor deurkrukconcept, een bedieningsconcept voor de deur van de toekomst. De volledig nieuwe automatische meerpuntsvergrendeling BS 3700 biedt een maximale meerwaarde voor verwerkers. Met zijn zelfstellende functie zorgt deze innovatieve oplossing met sluitelementen en zwenkbare haken voor aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen. 

De HS slim SKY axxent van SIEGENIA, vanaf de herfst verkrijgbaar, heeft een vrijwel kaderloos ontwerp voor maximale lichtinval in het gebouw.

TITAN

SIEGENIA’s oplossingen voor raamsystemen richten zich met name op de twee ruimtelijke comfortthema’s: veiligheid en gemak. SIEGENIA presenteert de innovatieve TITAN 90° openingsbegrenzer, die voldoet aan de veeleisende DOEB-richtlijn. De test geeft fabrikanten en eindgebruikers de zekerheid van een blijvend betrouwbare oplossing die beide partijen veel gebruiksgemak biedt. 

ALU

Van raam- en schuifdeurbeslag tot sluitsystemen voor toegangsdeuren: het ALU-programma van SIEGENIA dekt het volledige spectrum van mogelijke toepassingen voor zowel architecten, fabrikanten
als metaalbewerkers.

Een combinatie van design en energie-efficiëntie

De ALU axxent PLUS 170 kg scharnierzijde is een verdere ontwikkeling van de ALU axxent PLUS, die met zijn smalle profielvlakbreedtes de strakke lijnen van de moderne architectuur ondersteunt met zijn verdekte uiterlijk, en is ook geschikt voor hoge vleugelgewichten tot 170 kg. Dit maakt het verwezenlijken van royale glasoppervlakken met een hoge lichtinval mogelijk, zelfs met energiezuinige driedubbele beglazing of andere zware speciale beglazing.

AERO

De productgroep AERO richt zich op de combinatie van vraaggestuurde toevoer van verse lucht en energie-efficiëntie. Zowel de nieuwe AEROMAT VT WRG en AEROMAT VT WRG plus gevelventilatoren als de nieuwe AEROPLUS WRG wandventilator bieden warmteterugwinning op het hoogste niveau – inclusief een discreet uiterlijk en een hoog bedieningscomfort. 

Voor iedereen die méér wil weten over het creëren van gezonde, comfortabele en slimme ruimtes, is een bezoek aan de beursstand van SIEGENIA op FENSTERBAU dan ook zeker aan te bevelen!             

hal 4 stand 21

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details