Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gaat het milieu u aan het hart?

Gaat het milieu u aan het hart?

Een appartement of een huis met goede isolerende eigenschappen en toepassing van hernieuwbare energiebronnen is op dit moment de voordeligste investering. Bij de aankoop van een onroerend gaat het echter wel om de gebruikte materialen en de oplossingen. We beginnen deze verificatie letterlijk met het ‘venster op de wereld’. Eenieder met interesse voor het milieu dient zich ervan te vergewissen uit welke materialen ze zijn gemaakt.

Het kopen van een woonruimte, maar ook de afwerking ervan is geen snel en simpel proces. Dit geldt zeker voor iedereen die bezig is met de afwerking van een woning waarin ze de rest van hun leven willen wonen. Het geldt natuurlijk ook voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning voor de langere termijn. De nieuwste rapporten en trends wijzen op een steeds groter aankoopbewustzijn bij ons allemaal. Door de prijsstijgingen zijn de verwachtingen van projectontwikkelaars steeds hoger, ook met betrekking tot milieubescherming. Waarom? Omdat de energiezuinigheid van het onroerend goed ervoor zorgt dat de gebruikskosten omlaag gaan.

In 2020 is maar liefst 88% van de woningzoekenden op de residentiële markt van mening dat ecologische oplossingen in de bouw een belangrijk aspect zijn bij het aankoopbesluit. Vooral zonnepanelen, verwarmingssystemen op hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiënte indeling van het gebouw worden gewaardeerd. In dat laatste geval is, naast het ontwerp, de vorm van het gebouw en de bovengenoemde aspecten, isolatie uitermate belangrijk. We hebben het dan dus over de beste­ isolatie en dichtheid van deuren en ramen.

Aluminium: goed voor het milieu

Ecologisch bouwen betekent bovenal dat je verstandige keuzes wilt maken. Als men besluit woonruimte te kopen en deze beschouwen als een ‘groene investering’, dan steunt men feitelijk de beste bouwpraktijken en -materialen in elke fase van de uitvoering van het project. Bij het nemen van zo’n belangrijk besluit is het dan ook zeker de moeite waard aandacht te besteden aan de materialen die de ontwikkelaar gebruikt.

Een van de meest gewaardeerde grondstoffen is aluminium. Het wordt verkregen door reductie van onzuiverheden uit bauxietertsen en desoxidatie. Door zijn uitzonderlijke lichtheid, verwerkbaarheid, gemakkelijke recycling en corrosiebestendigheid is het een van de meest milieuvriendelijke aggregaten ter wereld. En wanneer het wordt gerecycled, verliest het zijn unieke eigenschappen niet, waardoor het praktisch eindeloos kan worden hergebruikt.

Een raam voor het leven 

Op het eerste gezicht zijn aluminiumramen, ondanks hun ‘milieu-aantrekkelijkheid’, niet de eerste keuze van veel huizenkopers. Dit komt doordat de indruk bestaat dat de kosten ervan hoog zijn. Hierbij wordt echter vergeten dat deze oplossingen een investering zijn voor de lange termijn, in tegenstelling tot de traditionele ramen. Dit hebben ze te danken aan hun eigenschappen. Aluminium ramen zijn sterker en hebben een hogere weerstand tegen weersomstandigheden dan ramen van hout of pvc.

In dit opzicht beschikt ALUPROF over de meest ecologische en innovatieve oplossingen. De Europese speler met Poolse roots van aluminium schrijnwerk en een van de marktleiders van Europa, biedt raam- en deursystemen, op basis waarvan schrijnwerk wordt gecreëerd met een lichte, spectaculaire constructie, die is gemaakt met de nieuwste technologieën, terwijl tegelijkertijd veel aandacht is besteed aan details en esthetiek. 

Onder andere het raam- en deursysteem MB-104 PASSIVE met de hoogste thermische en geluidsisolatie en water- en luchtdichtheid, bestemd voor energie-efficiënt bouwen, is het overwegen meer dan waard. Een andere waardevolle investering is het raam­systeem MB-79N, ontwikkeld in overeenstemming met de geactualiseerde Technische Voorwaarden. Het is een innovatie die de gebruiker een hoge kwaliteit biedt tegen een optimaal kostenniveau.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details