Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gealan kozijnen voor wooncomplex Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade Alkmaar

Gealan kozijnen voor wooncomplex Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade Alkmaar

De gemeente Alkmaar gaf op 1 augustus 2019 een bijzondere omgevingsvergunning af. Maar liefst 38 woonstudio’s moesten er komen aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade. Het bijzondere aan het project? De studio’s komen uit de koker van Finch Buildings en worden als modulaire eenheden in massief hout gebouwd. De bewoners zijn tussen de 18 en 28 jaar en het hele project heeft een semi-permanent karakter. De eerste 10 jaar zal het wooncomplex aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade dienst doen, om daarna te worden verplaatst naar een tijdelijke tweede locatie, of een permanente plek.

Eigenaar is de woningbouwvereniging Woonwaard. In de exploitatie van 50 jaar zijn dus twee verplaatsingen opgenomen. Dat kan ook, het concept dat door Finch Buildings gebouwd wordt, voldoet volledig aan het Bouwbesluit Nieuwbouw en valt zodoende onder permanent vastgoed. Vanwege het duurzame karakter van het project, koos Woonwaard voor kozijnen van Gealan. Bas van den Eerenbeemt licht ons in over dit spraakmakende project.

Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade

“We hebben gebruik gemaakt van het S9000NL base raamsysteem, afgewerkt in acrylcolor zwart, ral 9005.”

De hout-kunststof connectie

“Het is een spraakmakend project met een bijzondere vormgeving”, opent Bas het gesprek. “De houten woonunits zijn volledig modulair en de mogelijkheid voor Woonwaard om ze te verplaatsen maakt deze bouwvorm duurzaam. Om die reden zocht Woonwaard een kozijnmerk dat naadloos aansluit bij het duurzame karakter van de woonunits en tegelijkertijd op het esthetische vlak de connectie kan maken met de bijzondere en zeer natuurlijke uitstraling van de architectuur.”

Gealan heeft alle detaillering voor de kozijnen gedaan. “We hebben gebruik gemaakt van het S9000NL base raamsysteem, afgewerkt in acrylcolor zwart, ral 9005. Op de kozijnen is gebruik gemaakt van verdekte ventilatie-units van Renson. De woningen zijn opgetrokken uit massief vurenhout uit duurzaam beheerde bossen. Gealan sluit met haar duurzame manier van produceren aan bij de doelstellingen om minder CO2 uit te stoten. In totaal is er bij dit project 568 ton CO2 bespaard, door niet te bouwen met beton, staal en baksteen. De manier waarop Gealan haar profielen produceert sluit aan bij de wens om minder CO2 footprint te hebben.”

Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade

Op de kozijnen is gebruik gemaakt van verdekte ventilatie-units van Renson.

Prefab aangeleverd

De woonunits werden volledig prefab gefabriceerd in de fabriek van De Groot, in Vroomshoop. “Het hele gebouw kon in enkele maanden worden geproduceerd op deze manier en als prefab elementen zonder al te veel overlast voor de omgeving worden geplaatst. De S9000NL base kozijnen zijn geproduceerd door Transcarbo Kunststof Kozijnen en werden door De Groot in de fabriek gemonteerd inclusief beglazing. Een unieke werkwijze die snel, efficiënt en schoon is en zeker veel heeft bijgedragen aan ‘minder hinder’ in de omgeving van de bouwplaats”, zegt Bas tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details