Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Geef inbrekers geen kans!
Slimme inbraakbeveiliging, perfect geïntegreerd.

Geef inbrekers geen kans!

Unieke inbraakbeveiliging schrikt af vóórdat er schade wordt veroorzaakt

REHAU ontwikkelt, produceert en verkoopt vooruitstrevende systemen voor kunststof kozijnen, ramen en deuren, die net zo modern zijn als ons leven. Systemen waardoor we de wereld om ons heen kunnen zien én die zorgen voor maximale daglichtinval en ruim voldoende frisse lucht. Maar ook systemen die inbrekers afschrikken vóórdat er iets gebeurt. Dankzij een actieve afschrikking met visuele én akoestische signalen worden vervelende inbraakschades aan kozijnen, ramen en deuren voorkomen.

REHAU heeft al eerder laten zien koploper te zijn op het gebied van ‘slimme ramen en deuren’ en zet deze trend ook in 2022 door. “Met onze smart oplossingen krijgen klanten producten in handen met échte USP’s en een maximaal onderscheidend vermogen”, vertelt Edwin van Houten, Commercieel Manager Benelux Window Solutions bij REHAU, die als voorbeeld de Smart Guard beveiligingsoplossingen noemt. 

“De recente introductie van onze Smart Guard II Plus en Smart Guard II Connect opent nieuwe deuren als het gaat om intelligentie en connectiviteit. Waar de Smart Guard II Plus wordt geleverd inclusief REHAU SMART app, beschikt de Smart Guard II Connect over een REHAU SMART app, een REHAU gateway en optionele deur/raamcontacten waardoor gebruikers nóg meer veiligheid, comfort en gemak ervaren.”

U zorgt dat u op tijd kunt vertrekken. Uw ramen zorgen voor uw huis.

Preventieve beveiliging voorkomt schades

Het merendeel van alle inbraken gebeurt niet door professionals, maar zijn gelegenheidsinbraken. 

“Vooral hier is een doelgerichte afschrikking met Smart Guard bijzonder effectief”, aldus Van Houten. “Smart Guard betreft een intelligente sensor, die potentiële inbrekers al in een vroeg stadium en in een fractie van een seconde signaleert. De innovatieve beveiligingssensor werkt dus preventief. Hiermee gaan we veel verder dan de conventionele alarm­systemen, die pas reageren als ramen en deuren al beschadigd zijn en/of als een inbreker al in de woning is. Dankzij ons systeem worden onbevoegden direct gedetecteerd en afgeschrikt en wordt schade aan kozijnen, ramen en deuren voorkomen.”

Eenvoudig maar doeltreffend

De infraroodsensor is gekoppeld aan draadloze schakelaars, waarmee bewoners de sensoren handmatig kunnen (de-)activeren. Bovendien is (de-)activering via de REHAU app mogelijk. “Zodra tussen de 20 centimeter en 2 meter afstand van het kozijn beweging wordt gedetecteerd, wordt automatisch een signaal doorgestuurd naar de ontvanger (Smart Guard II Plus) of gateway (Smart Guard II Connect)”, aldus Van Houten. “Bewoners worden dus direct gewaarschuwd. Bovendien wordt een
visueel en/of akoestisch signaal afgegeven aan de ‘indringer’. Als eerste waarschuwingssignaal zal een rode LED gaan branden. Indien de indringer zich hierdoor niet laat weerhouden, kan automatisch een volgend escalatieniveau geactiveerd worden: de binnensirene. Deze sirene zal steeds luider worden naarmate de onbevoegde dichterbij komt. Zo laten we potentiële inbrekers duidelijk zien én horen dat zij niet hoeven te proberen om in te breken….”

Met de slimme herkenningssensoren worden potentiële inbrekers herkend en afgeschrikt.

Compatibel in vele opzichten

De Smart Guard sensoren kunnen onopvallend in elk REHAU SYNEGO-systeem worden ingebouwd. 

“Al onze raam- en deursystemen beschikken over een SKG** certificering”, vertelt Van Houten. “Ook ons nieuwe Slide schuifdeursysteem. Bovendien is latere opbouw op onze systemen én de systemen van derden mogelijk, waardoor veiligheid naar een nog hogere level wordt getild. Een uitgebreid gamma aan kleuren maakt een stijlvolle integratie op ieder kozijn mogelijk.” De Smart Guard II Connect sensor kan naar wens ook geïntegreerd worden in de Smart Home-systemen van andere leveranciers, zoals Mediola of Homey. “Geavanceerde gebruikers hebben hierdoor vrijwel geen beperkingen meer in de veelheid van Smart Home-apparaten. Hierbij kunnen ook afzonderlijke alarmscenario’s geconfigureerd worden; van het in- of uitschakelen van de verlichting t/m het openen of sluiten van de gordijnen.”

Een eerste stap in Smart Home-oplossingen

De absolute eenvoud van het Smart Guard systeem van REHAU maakt een instap in de Smart Home-wereld kinderlijk eenvoudig, aldus Van Houten. “De oplossing met de REHAU gateway en bijbehorende app is bijzonder eenvoudig te configureren. De Smart Guard modules, binnen­sirene en accessoires zoals draadloze schakelaars kunnen zeer gemakkelijk geïntegreerd worden. Ook met terugwerkende kracht.” 

Het Smart Home systeem kan eenvoudig bediend worden via de bijbehorende REHAU SMART app. “Zo hebben bewoners hun beveiligingssysteem gemakkelijk onder controle – altijd en overal.”

Een extra voordeel van deze app is dat de status (open of gesloten) van de ramen en/of deuren te allen tijde wordt weergegeven, met behulp van optionele REHAU raamcontacten. Zelfs voor de ramen waarop de Smart Guard niet geïnstalleerd is.

Bedrijfsklare installatie

Het REHAU Smart Home systeem wordt kant-en-klaar door de installateur opgeleverd. Hierdoor kunnen gebruikers en direct mee aan de slag. Alle Smart Guard modules werken op batterijen. Kabels zijn niet nodig. Indien een batterij vervangen moet worden, ontvangen bewoners automatisch een bericht. Hierdoor kunnen zij genieten van maximale veiligheid, met het hoogst mogelijke gemak en comfort. Heel eenvoudig.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details