Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gegarandeerd altijd verse buitenlucht
Variavent.

Gegarandeerd altijd verse buitenlucht

Revolutionair glasrooster zorgt voor optimaal wooncomfort

Een verbouwing waarbij niet de ramen maar enkel het glas vervangen wordt? Of een een grondige renovatie of nieuwbouwproject met nieuwe ramen? In elk van beide gevallen kan je je klant het optimale wooncomfort garanderen dankzij rechtstreekse en natuurlijke toevoer van verse buitenlucht. Mooi meegenomen: zowel dankzij het Renson Variavent glasventilatierooster als het Invisivent Air NL toprooster, scoor je esthetisch een stuk beter in combinatie met kozijnen in hout, kunststof of aluminium. Beide ventilatieroosters zijn ook heel vlot te monteren.

Nieuw zelfregelend Variavent glasrooster

De Variavent ‘revolutionair’ noemen, is niet eens overdreven. Het is namelijk het eerste glasrooster op de markt dat uitgerust is met de iFlux-technologie, die ook het Invisivent toprooster van Renson typeert. Het Coanda-effect en regelbaar debiet waar die technologie voor staat, leidt de binnenkomende lucht eerst naar boven om te vermengen met de aanwezige, warmere binnenlucht. Dat verhoogt het comfortgevoel in de ruimte en vermijdt tocht. Naast het vernieuwde design – je ziet geen ventilatieopeningen meer binnen in de woning – is er in de toekomst ook de optionele akoestische demping, die op elk moment kan afgenomen of terug opgezet worden.

Invisivent Air NL

Glasroosters als de Variavent zijn universeel toepasbaar. Los van bouwwijze of type kozijn (aluminium, hout of kunststof) is de montage steeds dezelfde. Dankzij de glasaftrek van 80mm, kan er een vlotte, luchtdichte montage op het glas en in het kozijn gegarandeerd worden. Er is voldoende ruimte om de glaslijsten van het kozijn vast te zetten en/of glasrubbers te plaatsen. De Variavent werd ontworpen voor installatie op glas, mits er sprake is van toepassing met een optioneel kalfprofiel, is de Variavent ook geschikt voor kalfplaatsing. 

De ‘varia’ in Variavent duidt op de variatie in debiet. Met zijn uniek interne mechanisme kan de Variavent ingesteld worden op vier verschillende debieten, terwijl visueel hetzelfde uitzicht behouden blijft. Het design van de Variavent sluit trouwens aan bij dat van het Invisivent toprooster. Zo combineer je beide oplossingen eenvoudig, met een harmonieus totaalbeeld als resultaat. 

Invisivent Air NL voor wind- en waterdichte kozijn/toprooster-combo

Met de Invisivent NL stemde Renson z’n toprooster voor natuurlijke raamventilatie eerder al specifiek af op de Nederlandse stelkozijn-montage. Voor de Nederlandse markt werd die zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om die – als één geheel met het raam – wind- en waterdicht te kunnen monteren. Dat zorgt voor een perfecte luchtdichte afwerking omdat de rubberdichting van het kozijn doorloopt in zowel het kopschot als de bovenflens van het raamventilatierooster. Daarbij werd zowel rekening gehouden met de variatie in dikte en breedte van de aanslagflens op Nederlandse raamkozijnen, als met de rubberopname. Invisivent NL is compatibel met de meest courante raamprofielen en biedt een esthetisch mooie oplossing die het uitzicht van suskasten en glasroosters ver overstijgt. Het ventilatierooster kan rechtstreeks vastgeschroefd worden tot in het houten stelkozijn.

Recent schakelde Renson nog een versnelling hoger met een update op de Invisivent NL: de Invisivent Air NL. Behalve de HF-versie is elk type standaard uitgerust met akoestische mousse. Voor een nog vlottere installatie, is de rubberdichting van de Invisivent Air NL nu bovendien in het rooster zelf geïntegreerd. En dankzij het monobloc-principe kan die voortaan in één geheel gemonteerd worden: makkelijk vast te schroeven met een stabiel resultaat. Dankzij het compacte design past dit raamrooster op een heel esthetische manier bovenop (en over de hele lengte van) elk aluminium, kunststof en zelfs houten kozijn. Zowel voor nieuwbouw als renovatie krijg je hiermee het perfecte evenwicht tussen natuurlijke luchttoevoer en een slank design. 

De Invisivent Air NL is verkrijgbaar in één niet-akoestische (HF) en drie akoestische versies (Light, Basic en High). Zowel de ‘Basic’ als ‘High’ uitvoering van de Invisivent Air NL zijn verkrijgbaar in een variant die specifiek bedoeld is voor sterk windbelaste toepassingen in hoog- en appartementsbouw.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details