Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Genieten van het buitengevoel, maar dan overdekt

Genieten van het buitengevoel, maar dan overdekt

Iedereen houdt van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Het zorgt voor een goed humeur en is essentieel om de dag evenwichtig door te komen en vermoeidheid te vermijden. Mensen willen dan ook meer en meer buiten leven, liefst het hele jaar door. Skylux zorgt met zijn lichtkoepels en lichtstraten voor voldoende daglicht in gebouwen, maar produceert ook een uitgebreid portfolio aluminium profielen voor veranda’s en terrasoverkappingen, zoals de Climalux en Climacrown.

Daglicht in het DNA

De geschiedenis van Skylux gaat terug tot 1954, toen Albert Glorieux een glas- en spiegelgroothandel opstartte. In de jaren ‘70 begon de firma met de ontwikkeling en productie van de intussen alom gekende lichtkoepels. Vandaag staat kleinzoon Jean aan de leiding van deze markleider en werd het gamma gevoelig uitgebreid.

Skylux

De Climacrown combineert de aluminium profielen van de Climalux met een modulaire kroonlijst.

 

“Het is onze missie om zoveel mogelijk daglicht in het leven van de mens te brengen”, vertelt sales manager Jan Desmet. “Naast lichtkoepels en lichtstraten, dakgoten en pvc-opstanden produceren we ook kwalitatieve aluminium profielen. Daarmee bouw je snel een eenvoudige terrasoverkapping of een thermisch onderbroken dak, geschikt voor een veranda.”

Climalux en Climacrown

Met een terrasoverkapping kan je heel het jaar door genieten van het buitenleven. Een barbecue of feestje valt immers niet in het water als het plots begint te regenen of als het ’s avonds wat kouder wordt. Met Climalux kiest de consument voor een budgetvriendelijk zelfdragend aluminium profielsysteem met een goot- en muurprofiel uit één stuk, beschikbaar in een uitgebreid gamma verschillende kleuren.

Skylux

Climaglide is een op maat geleverd profielensysteem voor glazen schuifelementen
met enkele beglazing. Het biedt bescherming tegen wind en regen, wat een belangrijke meerwaarde voor de overkapping betekent. (Glas niet meegeleverd door Skylux)

 

Deze terrasoverkapping met een uitval tot 4,5 meter is uit voorraad leverbaar in standaardafmetingen, maar kan ook op maat geproduceerd worden. “Zien de gebruikers echter liever de strakke look van een plat dak, maar willen ze toch de voordelen van een hellend vlak voor de waterafvoer, dan is onze Climacrown een ideale oplossing”, vult Desmet aan. “Deze overkapping combineert de profielen van de Climalux met een modulaire kroonlijst. De hoogte van deze lijst hangt af van de diepte van het dak en wordt opgebouwd in stappen van 75 centimeter. Door de hoogwaardige afwerking zijn aan de buitenzijde nergens schroeven zichtbaar.”

Net dat tikkeltje meer

Skylux investeerde ook in de ontwikkeling van elementen, die het comfort van de gebruiker nog verder optimaliseren. Wie nog langer van de Climalux en Climacrown terrasoverkappingen wil genieten, kan ze bijvoorbeeld volledig afsluiten met glazen schuifelementen en voorzien van LED-verlichting.

Skylux

Het verlichtingsprofiel Climaled, dat discreet onder de dragers van de overkapping gemonteerd wordt, is uitgerust met dimbare LED-spots. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan de gebruiker steeds de gewenste verlichtingssfeer creëren.

 

“Climaglide is een op maat geleverd profielensysteem voor glazen schuifelementen met enkele beglazing. Het biedt bescherming tegen wind en regen, wat een belangrijke meerwaarde voor de overkapping betekent. De schuifelementen kunnen naar één of twee zijden opengeschoven worden, waardoor een grote vrije opening ontstaat. De gebruiker kan echter ook kiezen voor een meeneemsysteem, waarbij elk glaspaneel afzonderlijk van de rest verschoven kan worden”, licht de sales manager toe. “Het verlichtingsprofiel Climaled, dat discreet onder de dragers van de overkapping gemonteerd wordt, is uitgerust met dimbare LED-spots. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan de gebruiker steeds de gewenste verlichtingssfeer creëren: van stemmig zacht tot functioneel helder. Het vooraf bekabelde profiel is zeer gemakkelijk en snel te plaatsen en zorgt voor een ideale verlichting op elk moment.”

Met een terrasoverkapping van Skylux kun je dus volop genieten van het buitengevoel, het hele jaar door. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details