Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gerdes nu met nog meer slagkracht in productie

Gerdes nu met nog meer slagkracht in productie

De positieve ontwikkeling van de afgelopen jaren geeft Gerdes de mogelijkheid om groter en verder te denken. Met een nieuwe, toegevoegde fabriek in Lengerich, 40 km van de Nederlandse grens, zet de Duitse kozijnfabrikant nu een nieuwe mijlpaal in dit ontwikkelingsproces. En daarvan profiteren niet alleen de medewerkers maar ook de klanten.

Al 45 jaar is Gerdes, in Nederland ook “Gerdes Kozijnen” genoemd, intussen een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, deuren en schuifpuien in kunststof voor projecten in Duitsland. Sinds 1998 richt zich de fabrikant uit Lengerich bovendien niet alleen op de Duitse markt, maar vervaardigd ook systemen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de ­Benelux. Inmiddels komt meer dan 80% van de orders uit Nederland, en de groeiende naamsbekendheid zorgt voor een voortdurend stijgende vraag van Nederlande dealers, verwerkers, architecten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en bouwkundige adviesbureaus.

Nieuwe productiehal in Lengerich voltooid

Om de gestage groei te kunnen opvangen, blijft Gerdes continu investeren in faciliteiten en machines. Zo heeft Gerdes laatst in augustus 2022 een nieuwe productiefaciliteit in gebruik genomen, waar met modernste machines kunststof kozijnen en deuren op maat geproduceerd worden. Met de nieuwe hal wordt de bestaande productie uitgebreid met 3.700 m². Daarnaast omvat het nieuwe gebouw 500 m² kantoren en sociale ruimtes, waaronder een kantine.

Hoge investeringen in technologieën en automatisering

“Met de nieuwbouw hebben wij de mogelijkheid, om niet alleen onze productiecapaciteit en het aantal medewerkers te vergroten, maar ook onze productietechnologie optimaal te upgraden”, zegt procuratiehouder Peter Simon-Höke. En hij benadrukt: “In de toekomst zullen we op deze locatie een van de modernste raamproductiefaciliteiten van Europa huisvesten. Daartoe hebben we recentelijk geïnvesteerd in toekomstgerichte technologieën en automatisering.”

Milieuvriendelijke en klimaatefficiënte bouwwijze

Ook op het gebied van duurzaam bouwen is de nieuwbouw state-of-the-art. Zonnepanelen op het dak voorzien het gebouw van groene energie, en er werd waarde gehecht aan modern regenwaterbeheer. Bovendien is er een groot oplaadpark voor elektrische voertuigen gepland. “Milieubescherming is een belangrijk punt voor ons”, zo Peter Simon-Höke. “Op deze manier zijn niet alleen onze Schüco-producten ecologisch duurzaam, maar het hele productieproces.”

Medewerkers en klanten profiteren van nieuwbouw

Volgens Gerdes profiteren zowel de medewerkers als ook de klanten van de nieuwbouw. De productiemedewerkers worden door de nieuwe machines fysiek ontlast en hebben grotere werkplekken met meer daglicht. Daarnaast is er nu een kantine met 50 zitplaatsen, wat gezellig samenzijn in de pauzes mogelijk maakt. “Maar de nieuwbouw is ook een aanwinst voor onze klanten”, legt Sales en Marketing Manager Anthonius Gabeler uit. “Wij hebben nog meer slagkracht in productie en kunnen onze processen en productiestraten nog efficiënter maken. De groene stroom zorgt bovendien voor een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en dus voor stabielere prijzen”, sluit Gabeler af.  

Ook in de toekomst geen stilstand

En de ontwikkeling gaat verder. Volgens Gerdes staat ​​er naast een nieuw magazijn ook een nieuwe productiehal voor de aluminiumdivisie op de planning. Daarnaast zal het bedrijf blijven investeren in mensen. Sinds mei is één medewerker exclusief verantwoordelijk voor het werven, behouden en ontwikkelen van personeel. Bovendien wordt er meer gewerkt aan het opbouwen en uitbouwen van het employer brand. “We willen de beste uitzichten en perspectieven creëren, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers”, zegt Peter Simon-Höke. “Hier werken wij elke dag met veel passie en motivatie aan. Onze medewerkers zijn namelijk onze grootste troef!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details