Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

Goed binnenklimaat door geteste luchtdoorlatendheid met SKG2

Hero-large-Haus05

Tekst | MACO

Beeld | MACO

26 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

We hebben het over het comfortabele 4 standen beslag (1 open, 2 dicht, 3 valstand,4 SECUAIR) van MACO, de SECUAIR, die voldoet aan hoge inbraakwerendheid en zorgt voor een goede luchtstroom. De luchtverversing via SECUAIR zorgt voor goede gezondheid door de geventileerde luchtkwaliteit.

Open raam

De functies van een raam: licht, esthetisch, open, sluiten en door luchten (zuurstof). Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van de bewoners nog steeds het raam wil bedienen. Even een raam openzetten: de voorkeur van de gebruiker voor natuurlijk ventilatie.

Minimalistisch

Minder transmissieverliezen: verhogen van de isolatiewaarde en luchtdichtbouwen maar een totaal gesloten gebouw voelt niet prettig. Ventilatie is belangrijk en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. De minimale kierstand van de SECUAIR zorgt voor ventilatie met een beproefde veiligheid. Inbrekers krijgen geen grip op deze minimale stand van het raam. Buitenlucht wel. Ook regen krijgt geen kans om binnen te komen omdat het raam alleen van de bovenzijde (10 mm) is geopend. De SECUAIR heeft alle voordelen van ventilatie in slechts 1 handbeweging. Zonder extra zichtbare toevoegingen aan het raam; het raam behoudt zijn esthetische waarde.

Getest en beproefd

Onlangs heeft MACO de SECUAIR een extra uitdaging gegeven: de luchtdoorlatendheid test via SKG/IKOB. Testen zijn kostbaar maar MACO test via onafhankelijke instituten om de markt belangrijke handvatten te bieden. De veiligheid was geborgd door middel van testen op inbraakwerendheid en daarmee haalde de SECUAIR SKG2, een flinke prestatie omdat het raam in een kleine kierstand staat. Met deze veilige ventilatiestand met goede luchtdoorlatendheid kan zowel de bovenverdieping als de benedenverdieping uitstekend, het jaar rond, belucht worden. 

Renovatie

Het beslag leent zich uitstekend voor renovatie. Wanneer er gekozen wordt voor nieuwe kozijnen in zowel kunststof als hout, dan is de keuze van beslag van belang voor het wooncomfort van de bewoner. Een draai-kiepraam is al zeer wenselijk en wanneer het raam ook nog op een continue ventilatiestand gezet kan worden, zal dit het wooncomfort vele malen extra vergroten. 

Luchtdoorlatendheid 

Nu ook de luchtdoorlatendheidtest aantoonbare perfecte scores laat zien is het zwart op wit aantoonbaar en zijn er nog meer gegronde redenen om te kiezen voor deze oplossing.

De testresultaten zijn op te vragen via verkoop@maco.eu     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details