Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gun geveldelen een tweede leven. Want, duurzaam!
Henk de Bruin, Eigenaar van Holland Geveltechniek

Gun geveldelen een tweede leven. Want, duurzaam!

Duurzaam werken is verplichte kost voor iedere ondernemer. We kennen allemaal de ontwikkelingen op het gebied van energie neutraal bouwen. Ook de kozijnenindustrie staat volop in het teken van duurzaamheid, met tal van luchtdichte concepten en het verwerken van gerecycleerde grondstoffen. Toch is het toepassen van hernieuwbare grondstoffen, van gerecycleerd materiaal of in de opperste vorm, het cradle to cradle werken niet de enige weg die duurzaamheid bevordert…

Misschien valt ons werk wel een beetje onder het begrip ‘onbekend maakt onbemind’. 

Wat wij doen? Wij geven geveldelen en kozijnen, keukens en diverse andere zaken een tweede leven, door deze te voorzien van een foliewrap. 

De folies die wij toepassen, zijn zeer bestendig en worden met zorg duurzaam geproduceerd. Stelt u zich eens voor: de aluminium of kunststof gevelbeplating heeft de zogenaamde ‘end of lifecycle’ bereikt. Dat betekent in de meeste gevallen dat het oppervlak (dat kan poedercoating kunststof zijn) dusdanig is verweerd, dat dit de aanblik van het gebouw schaadt en deze toplaag niet meer de juiste bescherming tegen de elementen biedt. Door het aanbrengen van een kwalitatief hoogwaardige wrap ziet het gebouw er weer fris uit, in een modieuze kleur en is de gevelbeplating of het kozijn weer optimaal beschermd. Daarmee voorkomen we de vervanging van deze materialen, de afvoer ervan en alle stappen die nodig zijn voor de recyclage, mits er al gerecycleerd kan worden. Dat voorkomt hoge kosten, CO2-uitstoot en verbruik van energie. Energie die, zoals we onlangs vernamen, steeds duurder wordt. 

Wanneer gebouweigenaren zich meer gaan realiseren dat er een betaalbaar en zeer duurzaam alternatief is voor vervanging, dan is de optelsom snel gemaakt. Bij investeringsmaatschappijen leeft inmiddels het idee dat er altijd gekeken moet worden naar het gunnen van een tweede leven aan geveldelen, voordat men tot totale vervanging overgaat. Een gezonde gedachte, die navolging verdient. Natuurlijk is het zo dat er een vervangingsmarkt bestaat waarin veel spelers hun boterham verdienen, echter het één sluit het ander niet uit. Wie duurzaam wil werken is het aan zichzelf verplicht om voor de slimste oplossing te kiezen, zo werkt dat binnen de gehele BV Nederland.

Een mooie ontwikkeling binnen de folietechniek is full colour printwerk op groot formaat. Dit biedt ontwerpers de mogelijkheid om met een creatief gevelbeeld te komen. Ondernemers kunnen hiermee besparen op kosten voor signage, door twee vliegen in één klap te slaan: het laten wrappen van geveldelen met bedrijfsnaam en logo (of welke andere reclame dan ook) met beprinte folie. Wie qua kleur wil uitpakken om bijvoorbeeld de geveldelen qua uitstraling te laten aansluiten bij een (nieuwe) huisstijl, kan volledig uit de voeten met het aangeboden kleurenpalet in folie. 

Kortom: een frisse nieuwe start voor iedere gevel, op een duurzame manier, zonder dure vervangingen is volledig mogelijk. Nu alleen nog aan het idee wennen dat dit in een handomdraai geregeld kan worden.

Zullen we afspreken dat foliewrap voortaan als optie wordt meegenomen in de plannen voor een geveltransformatie of -renovatie?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details