Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
HECO-Schroeven voor de  bevestiging van drukzacht isolatiemateriaal

HECO-Schroeven voor de bevestiging van drukzacht isolatiemateriaal

Bevestigings- en isolatiematerialen van daken worden aan hoge belastingen blootgesteld, zoals het gewicht van de dakbedekking of sneeuw. Daarom is het gebruik en de bevestiging van drukzachte isolatiematerialen een uitdaging in de dak- en gevelbouw.

Traditionele bevestigingsmiddelen zoals schroeven met deeldraad kunnen de druk- en schuifkrachten niet volledig opvangen. Daardoor kunnen ze niet worden gebruikt voor de montage van isolatiemateriaal met lage compactheid omdat deze vervormen waardoor hun isolerende werking vermindert. De Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. De HECO-TOPIX-Therm en de HECO-TOPIX-CombiConnect zijn gebruiksvriendelijke, efficiënte en praktische schroeven, spe­ciaal bedoeld voor gevels en dakisolaties boven het dakbeschot.

Normaal gesproken kunnen alle drukbelastingen van drukbestendige isolatiematerialen worden afgeleid door tegenlatten op het materiaal te drukken. Dat geldt niet voor drukzachte isolatiematerialen omdat deze vervormen. De HECO-TOPIX-Therm heeft een extra schroefdraad onder de kop. Hiermee worden de tegenlatten door middel van een afstandsschroefverbinding bevestigd. Zo worden de optredende krachten alleen afgeleid naar de verbindingsmiddelen met de schroefdraad in de tegenlatten. Inwerkende drukkrachten worden naar de tengel afgeleid waardoor voorkomen wordt dat de tengel in het isolatiemateriaal wordt gedrukt.

HECO-TOPIX-THERM is in combinatie met de nieuwe HECO-TOPIX-CC een perfect systeem voor efficiënte gevel- en dakisolatie boven het dakbeschot. Hierbij worden de optredende krachten met behulp van een schuifhout
in verbinding met de HECO-TOPIX-CC afgeleid.

 

De HECO-TOPIX-CC is ontwikkeld als verbindingsmiddel voor het overbrengen van hoge trek- en drukkrachten in de houtbouw. De schroef bestaat uit twee schroefdraden met een verschillende spoed, die ervoor zorgen dat de onderdelen die moeten worden verbonden, naar elkaar worden toegetrokken. Dankzij de combinatie van de HECO-TOPIX punt en de cilinderkop zijn ook kleinste afstanden tussen de schroef en de rand van planken mogelijk zonder het hout te splijten. De HECO-TOPIX-CC kan daarbij zowel als verbindingsmiddel in de nieuwbouw als voor het ‘versterken’ van houtconstructies in de bestaande bouw worden gebruikt.

De optredende schuifkrachten kunnen worden afgeleid door middel van een afschuifregel. Door dit dakranddetail met de HECO-TOPIX-CC te bevestigen, worden alle optredende krachten van het dakoppervlak verdeeld over de onderste laag afschuifregels.

De combinatie van de HECO-TOPIX-Therm en de HECO-TOPIX-CC is een efficiënt bevestigingssysteem voor gevel- en dakisolatie met drukzachte isolatiematerialen. Ze zijn ook geschikt voor elk ander isolatiemateriaal. De beide schroeven hebben een CE-markering op basis van ETA-11/0284. Door de innovatieve schroefdraadtechniek zijn duidelijk minder schroeven nodig dan bij traditionele systemen. Met de calculatiesoftware HSC van HECO kunnen planners, architecten en aannemers  berekenen hoeveel schroeven er nodig zijn voor een bouwproject.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details