Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoe je jouw veiligheid niet schaadt tijdens een klus

Hoe je jouw veiligheid niet schaadt tijdens een klus

Klussen is hartstikke leuk! Mooie dingen maken, lekker naar de bouwmarkt. Heerlijk! Maar je kunt natuurlijk wel beter even zorgen dat je op een veilige manier klust. Handen, vingers, voeten en hoofd zijn toch belangrijke onderdelen om te behouden. Geen probleem, veilig klussen is heel goed mogelijk.

Een kwestie van de juiste kleding en het juiste schoeisel. En de juiste attributen zoals een veiligheidsbril, oordoppen en werkhandschoenen. Je kunt als doe-het-zelver heel veel zelf doen om jezelf te beschermen. Lees hieronder verder over wat je kunt doen om zo veilig mogelijk te kunnen klussen.

Schoon

Begin je klus in een opgeruimde, schone en vooral zo leeg mogelijke ruimte. Dat er geen hond plotseling onder de ladder door rent en deze omver duwt in zijn enthousiasme om jou weer te zien. Ook dat je niet in losliggende spijkers, schroeven of verfkrabbers kunt trappen. Houd het gereedschap netjes bij elkaar zodat je jezelf niet per ongeluk kunt snijden aan een mes wat nog onder het behang ligt.

Kleding

Goede werkkleding en goede werkschoenen zijn een eerste vereiste. Als je in de tuin gaat klussen, of op de veranda, trek dan lekkere werklaarzen aan. Er zijn tegenwoordig veiligheidslaarzen s3 verkrijgbaar wat wil zeggen dat ze een veiligheidsneus en een veiligheidszool hebben. Handig als je de schuur gaat verbouwen. De stevige neuzen zullen je beschermen tegen vallend gesteente. Als je vriendin mee wil helpen is dat ook prima, want werklaarzen dames maat 37 kun je ook bestellen. Werklaarzen met bont, waterdichte gevoerde werklaarzen, allemaal mogelijk, dus je hoeft niet te wachten tot de zomer. Naast kleding en schoeisel is goed gereedschap sterk aan te bevelen. Bedenk dat in dit geval goedkoop vaak duurkoop is. Je wil volledig op het materiaal kunnen vertrouwen. Niet dat opeens de nieter de andere kant op niet en jou in je schouder treft. Een losvliegende kop van een hamer die de hond van de buren raakt, of het zaagje van de decoupeerzaag die los schiet. Te vervelend om over na te denken. Koop daarom goed en betrouwbaar gereedschap, net zoals je bij werkkleding en werklaarzen met stalen neus schoenen doet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details