Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Houtverwerkende sector beleeft warm weerzien tijdens HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch

Houtverwerkende sector beleeft warm weerzien tijdens HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch

Van 1 tot en met 4 november was het eindelijk zover: na vijf jaar vormden de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch opnieuw het decor voor HoutPro+, dé vakbeurs voor de houtverwerkende industrie. Voor veel exposanten was het vierdaagse event een warm weerzien met klanten en andere relaties. Tegelijkertijd was de beurs een uitgelezen gelegenheid om alle innovaties van de afgelopen jaren aan een groot vakpubliek te presenteren, wat dan ook volop gebeurde. In deze nabeschouwing kunt u daarover alles lezen.    

Inhoudsopgave

Duurzame oplossing met oog voor design

SIEGENIA heeft een naam hoog te houden met de ontwikkeling van nieuwe raam-, deur- en comfortsystemen. Op HoutPro+ werd dit onder meer onderstreept met de presentatie van de SIEGENIA COMFORT UNIT, voorzien van de ECO PASS-onderdorpel. 

“Dit hefschuifsysteem is getest tot 600 Pa en biedt daarmee een optimale isolatie en wind- en waterdichtheid. Met het oog op energiebesparing wordt dat steeds belangrijker”, zegt technisch coördinator Marten van Dijk. “Daar waar de productie van schuifdeuren normaal gesproken een complexe tijdrovende klus is, biedt de SIEGENIA COMFORT UNIT een zorgeloze oplossing die het productieproces aanzienlijk vereenvoudigt. Dit hefschuifsysteem wordt namelijk geleverd met voorgemonteerde onderdorpel. Van loopwagen en geleidingsrail tot greep en sluitstang: alles is op maat gesneden en zo ver mogelijk inbouwklaar. Dit maakt de montage van hef-schuif-elementen efficiënter dan ooit tevoren. Dat scheelt niet alleen tijd, maar vermindert ook montagerisico’s.” 

De COMFORT UNIT, het nieuwe hefschuifsysteem van SIEGENIA, biedt een optimale isolatie en wind- en waterdichtheid.

Doordacht design

Ook in esthetisch opzicht is de SIEGENIA COMFORT UNIT onderscheidend, verduidelijkt Van Dijk. “Het goed doordachte design van slechts 5mm dorpelhoogte zorgt voor een naadloze beglazing tot op de dorpel. En dankzij het gelijkliggend kaderprofiel, sluit de lekvrije dorpel binnen en buiten barrièrevrij. De ideale uitkomst voor kozijnen van kunststof, aluminium en hout!”

Kijk voor meer informatie op www.siegenia.com/nl

Innovatief profiel verhoogt prestatie houten kozijnen

Het was gezellig druk op de beursstand van Innodeen. Over gebrek aan aandacht had de fabrikant van innovatieve en duurzame dorpelsystemen dan ook niet te klagen. “Voor ons is HoutPro+ ongekend belangrijk omdat we hier onze klanten en prospects tegenkomen. Omdat we een technisch georiënteerd bedrijf zijn, voeren we tijdens die beursdagen vele technische discussies. Met verwerkers, maar ook met studenten”, zegt technical sales engineer Wim Gotink. Veel vakbezoekers wilden het fijne weten van de diverse nieuwe producten die hier werden getoond. Waaronder het DJP-profiel. 

Wim Gotink (links) en zijn collega Ludo Schennink tonen trots het nieuwe DJP-profiel van Innodeen.

Permanente verfhechting

Gotink legt uit wat de voornaamste voordelen zijn van het innovatieve DJP-profiel: “Het toepassen van dit beglazings- en draaikiep-profiel resulteert in een significante verbetering van de Uf-waarde van het kozijn. Waar de standaard aluminium profielen als een koudebrug fungeren, heeft het in deze profiel toegepaste DURODEEN-materiaal juist een isolerende werking. Hiermee is een reductie mogelijk van tot 0,4 W/m²K mogelijk op de Uf-waarde van de ondersluiting.” 

Volgens hem is daarmee de kous echter nog niet af: “Want het DJP-profiel kan ook nog goed worden overschilderd, is verlijmbaar én zorgt voor een permanente verfhechting. Al met al wordt daardoor met dit profiel de levensduur van houten kozijnen aanzienlijk verlengd.”

Kijk voor meer informatie op www.innodeen.nl/djpprofiles

Revolutionair deurvergrendelingssysteem biedt nieuwe ontwerpvrijheid

Op de beursstand van MACO geniet Harold Wisselink, Sales Director Benelux, zichtbaar van het contact met de bezoekers. “Na vijf jaar is het hier op de HoutPro+ een warm weerzien met onze klanten”, zegt hij. En er is ook veel te bespreken. 

“Zo hebben wij een aantal jaren geleden ons assortiment meerpuntssluitingen uitgebreid en zijn wij nu uitgegroeid tot marktleider in de nieuwbouw met draaivalbeslag. Maar op deze beurs lanceren wij vooral ons nieuwe elektronisch deurvergrendelingssysteem INSTINCT. Dit motorslot luidt een nieuw tijdperk in toegangstechnologie in, want de afzonderlijke componenten zijn flexibel in de deur te positioneren. Samen vormen ze een volledig elektronisch meerpuntsvergrendelingssysteem dat de sluitcilinder overbodig maakt en een nieuwe ontwerpvrijheid mogelijk maakt. Hiermee is vrijwel elke vorm voor een deur mogelijk, of dat nu 5- of 7-hoekig is.”

MACO verraste op HoutPro+ onder andere met een nieuwe generatie inbraakwerend raambeslag.

Inbraakwerend MULIT POWER-beslag

Het devies van Wisselink is: ‘Think global, act local’. Dat laatste vertaalt zich met name in lokale, marktspecifieke oplossingen. “Een goed voorbeeld daarvan is MULTI POWER, waarmee ons bedrijf een beslissende stap heeft gezet voor een nieuwe generatie raambeslag. Hiermee is inbraakwerendheid tot SKG*** mogelijk”, zegt Wisselink, volgens wie MACO vooral groot is geworden in de renovatie- en nieuwbouwmarkt. “Daarbij onderscheiden wij ons door het leveren van goede producten en een goede service en ook door goede afstemming in de keten.”

Kijk voor meer informatie op www.maco.eu/nl-NL/Home

Glasvezel dorpel steelt de show

Venster Techniek – producent van dorpels, glas- en aanslagprofielen én dichtingsprofielen voor houten en kunststof kozijnen – gebruikte HoutPro+ vooral om de aandacht te vestigen op hun nieuwe VTD-dorpels: de VTD Excellent hybride onderdorpel en de VTD Prestige volledige onderdorpel. “Het unieke van deze twee onderdorpels is dat ze volledig uit glasvezel zijn vervaardigd”, zegt salesmanager Herben Heino. “Het voordeel van glasvezel is dat het een uitstekende isolatiewaarde heeft. Bovendien zorgt de opbouw van deze nieuwe dorpels voor een nóg hogere flexibiliteit in detaillering.”

Venster Techniek introduceerde op HoutPro+ een volledig uit glasvezel vervaardigde onderdorpel.

Easy Parts

Venster Techniek staat voor eenvoud en gebruiksgemak. Dat vertaalt zich onder meer in het assortiment Easy Click aanslag- en glasprofielen die een eenvoudige montage in de timmerfabriek garanderen. “En met Easy Parts bieden we een scala aan producten die zorgen voor bescherming en vereenvoudiging bij het plaatsen van kozijnen”, zegt Heino. “Stuk voor stuk slimme tools die uitblinken in probleemoplossend vermogen, eenvoudige installatie en reductie van faalkosten.”

Veel bekijks trok ook een innovatief hefschuifdorpel. “Het bijzondere is dat deze kan worden bevestigd met sluithaken in plaats van met pinnen.” 

Kijk voor meer informatie op www.venstertechniek.nl

Droogbeglazing ideaal alternatief voor kit

Lecot is één van de belangrijkste toeleveranciers van raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, machines, veiligheidsmaterialen en ijzerwaren in Nederland en België. Op HoutPro+ liet het bedrijf vooral zien wat het allemaal in huis heeft op het gebied van raam- en deurtechniek. Vier dagen lang stond het enthousiaste team klaar om de bezoekers alles te vertellen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de timmerindustrie op het vlak van logistiek, software en productinnovaties.

De praktijkdemonstraties van het innovatieve droogbeglazingsconcept van Lecot trokken veel bekijks.

Beglazen met tape

Één van de nieuwigheden die op de beurs kon worden bewonderd, was het innovatieve concept van droogbeglazing. “Traditioneel gebeurt beglazen met een kitrand. Maar bij dit nieuwe droogbeglazingsconcept wordt een tape toegepast, wat kit overbodig maakt”, verduidelijkt verantwoordelijke Johan Rombouts van Lecot Nederland. Zien is geloven. Daarom werd op HoutPro+ ook geregeld een praktijkdemonstratie gegeven van het droogbeglazingsconcept, hetgeen door het aanwezige vakpubliek zeer werd gewaardeerd. Volgens Rombouts sluit dit soort productinnovaties ook naadloos aan bij de bedrijfsfilosofie van Lecot. “Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een deugdelijke montage essentieel is om tot een kwalitatief hoogwaardig eindproduct te komen.”

Kijk voor meer informatie op www.lecot.nl

Handgrepen in perfecte harmonie met schuifdeurbeslag

Op dag twee van de HoutPro+ staat Reinoud van der Kroon, Country Manager Benelux en Frankrijk van Woelm, er tevreden bij. 

“Op deze beurs komt een heel gericht publiek”, zegt hij. “Bezoekers zijn echt geïnteresseerd.” Dat laatste is ook niet zo verwonderlijk, want de stand van Woelm heeft heel wat te bieden. Waaronder de schuifdeur­systemen voor houten en glazen deuren van HELM. Van der Kroon laat een schuifdeur zien die is ingebouwd in een muurnis, voorzien van een Smarttip die als einddemper en push to open kan worden gebruikt. “Deze is onzichtbaar aan de looprail geïntegreerd. Bij het sluiten vertraagt hij de schuifdeur voorzichtig, trekt ze langzaam naar hun definitieve positie en houdt ze betrouwbaar op hun plaats. Een lichte druk op de kopse kant laat de deur eenvoudig uit de wandnis komen.”

Naast de nieuwe schuifdeursystemen van HELM presenteerde Woelm de uitgebreide collectie KWS deurgrepen

KWS-collectie uitgebreid

Ook het KWS deurgrepenprogramma neemt een prominente plaats in op de stand. “Dit assortiment was al heel divers, maar is nu nóg uitgebreider doordat wij onlangs het in België gevestigde Q-Design hebben overgenomen, fabrikant van onder meer roestvrijstalen deurkrukken (AISI 316)”, vertelt Van der Kroon. “Daardoor zijn de KWS handgrepen meer dan ooit perfect afgestemd op het HELM schuifdeurbeslag en zorgen ze voor een harmonieuze totaalindruk.” 

Kijk voor meer informatie op www.woelm.nl

Cloudoplossing voor het samenstellen van complete kozijnen

Bij het ontwerpen, berekenen en produceren van kozijnen is software niet meer weg te denken. Iemand die daarover alles kan vertellen, is Hans Storms, branchemanager Kozijnindustrie bij Matrix Software. Op HoutPro+ was het bedrijf prominent aanwezig met een grote beursstand. Dat miste zijn uitwerking niet, want bezoekers bleken massaal geïnteresseerd in Matrix Webkozijn, een fullservice cloudoplossing voor het samenstellen, calculeren, offreren, bestellen én produceren van kozijnen. 

Branchemanager Hans Storms van Matrix Software: “Met Matrix Webkozijn kan flink worden bespaard op de calculatietijd en werkvoorbereiding.”

Tijdbesparing

“Met Matrix Webkozijn kun je complete kozijnen samenstellen die ook direct geproduceerd kunnen worden”, zegt Hans Storms. “Een groot voordeel van deze cloudoplossing is verder dat gegevens slechts één keer ingevuld hoeven te worden. Hierdoor kan flink worden bespaard op bijvoorbeeld calculatietijd en werkvoorbereiding. Hiermee spelen we in op het groeiende tekort aan vakmensen in onze sector. Zodra besteld, worden de gegevens rechtstreeks vanuit de cloud gedeeld met de kunststof kozijnfabriek of timmerfabriek.” 

Volgens de branchemanager is er inmiddels vanuit de kozijnindustrie veel interesse voor Matrix Webkozijn. “Vanwege het grote succes in de kunststof kozijnindustrie brengen wij daarom binnenkort een ­Matrix Webkozijn voor de houten kozijnindustrie op de markt.”

Kijk voor meer informatie op www.matrix-software.com/nl

Automatisch sluitsysteem van de volgende generatie

FUHR Benelux is totaalleverancier op het gebied van meerpuntssluitingen. Op HoutPro+ presenteerde het bedrijf zijn ruime aanbod aan producten, met speciale aandacht voor een nieuwe generatie sloten: de serie autosafe 835 DuoSecure. “Deze nieuwe serie meerpuntssluitingen is gebaseerd op het bewezen concept van de autosafe-productserie met automatische vergrendeling”, zegt commercieel-technisch adviseur Michiel Hofman. “Dankzij de combinatie van schoten en zwenkhaken van type 10 staat de autosafe 835 garant voor optimale veiligheid bij het sluiten van de deur. De deur wordt met behulp van de nieuwe DuoSecure-techniek automatisch en betrouwbaar op meerdere punten vergrendeld. Dankzij deze uitvoering zijn de automatische meerpuntssluitingen geschikt voor inbraakwering volgens EN 1627 tot RC 4.”

Michiel Hofman van FUHR Benelux: “De autosafe 835 DuoSecure staat garant voor optimale veiligheid bij het sluiten van de deur.”

Smart Connect

“Doordat de deur elke keer automatisch wordt vergrendeld, kunt u erop vertrouwen dat de deur altijd veilig is afgesloten, ook zonder navergrendeling”, vervolgt Hofman zijn uitleg. “Nóg een voordeel is dat u altijd achteraf een motor kunt monteren om de deur comfortabel motorisch te openen via een toegangscontrolesysteem of een intercominstallatie. Bovendien is de 835-serie te koppelen met alle Smart Connect-systemen van FUHR. Het is een compleet en rond programma, waarbinnen we ook de mogelijkheid bieden enkele en dubbele anti-paniekdeuren uit te voeren conform de normen EN179 en EN1125.  Daarmee zijn we uniek in de markt.”

Kijk voor meer informatie op www.fuhr.de/nl/

Naadloze onzichtbare deur vormt visuele eenheid met wand

De Belgische fabrikant Xinnix Door Systems is gespecialiseerd in constructie-elementen om deuren vlak met een wand af te werken. “Dat resulteert in naadloze onzichtbare deuren die een visuele eenheid vormen met de wand”, zegt eigenaar Chris Vermeulen. 

“Om deuren zonder omlijsting te realiseren, wordt gebruik gemaakt van een aluminium frame dat in de muur wordt gemonteerd. Het inbegrepen beslag omvat 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix magneetslot. Meer dan 30 verschillende sluitingswijzen zijn mogelijk. Het systeem kan worden toegepast voor draaideuren tot 3500 mm hoogte. Deze deursystemen sluiten perfect aan op de trend van strakke en minimalistische interieurs.”

Eigenaar Chris Vermeulen van Xinnix Door Systems: “Onze deursystemen sluiten perfect aan op de trend van strakke en minimalistische interieurs.”

X8-serie

Één van de nieuwigheden die Xinnix op HoutPro+ presenteerde, was de X8-serie: een deurkader waarbij je de bekleding van de wand op het deurpaneel kunt laten doorlopen. “Dit zorgt voor een visueel strak effect”, zegt Vermeulen. 

“De mogelijke invullingen passen wederom bij onze minimalistische deursystemen. Met onze onzichtbare deuren is het kortom mogelijk een tijdloze woon- of werkruimte te creëren, waarbij de deur een esthetisch fraaie eenheid vormt met de wand.” 

Kijk voor meer informatie op www.xinnix.be

Opsluitbare dorpel biedt veel voordelen bij montage

Al sinds 1969 is Holonite een naam op het gebied van composietsteen. Als producent en distributeur van onder andere onderdorpels voor buitenkozijnen heeft het bedrijf binnen de bouw en de kozijnindustrie een leidende positie verworven. Tijdens HoutPro+ toonde Holonite zijn laatste innovaties qua dorpelsystemen voor de kozijnindustrie. Daarbij trok vooral de Trimax dorpel van vezelversterkt composiet veel belangstelling. 

Aan iedereen die het maar weten wilde, gaf manager kozijnindustrie Kees Verweel tekst en uitleg. Want volgens hem biedt de Trimax dorpel veel voordelen: “Normaal gesproken wordt een dorpel pas bij de afmontage gemonteerd. Maar de Trimax is geschikt voor opsluiten en kan daardoor al aan het begin van de rit worden meegeperst. Daardoor zijn pluggen en schroeven overbodig; montage met houten deuvels volstaat. Ook spouwlatten kunnen al bij de voormontage gemonteerd worden.”

Manager kozijnindustrie Kees Verweel van Holonite: “Met de Trimax dorpel zijn pluggen en schroeven overbodig.”

Beschermende folie

Een ander voordeel van de innovatieve dorpel van Holonite is dat kozijnen inclusief dorpels in hun geheel worden meegenomen in het spuitproces. “Tijdens het spuiten wordt de dorpel beschermd door middel van een speciale folie. Deze is overigens gemakkelijk te verwijderen”, zegt Verweel. “Tussen de houten stijl en de neut van de dorpel bevindt zich geen folie. En eventueel kan de folie ook nog als extra bescherming dienen tijdens de bouwfase.” 

Kijk voor meer informatie op www.holonite.nl

Innovaties in hang- en sluitwerk inspireren de timmerindustrie

De hout- en timmerindustrie staat bekend als nogal behoudend. De missie van directeur Bert van Lieshout van S2 Hang- en Sluitwerk (voorheen Themans Hang- en Sluitwerk) is om de sector eens op een andere manier naar deuren en kozijnen te laten kijken. “Onze rol beperkt zich niet alleen tot het leveren van hang- en sluitwerk, maar we willen daarnaast de timmerindustrie inspireren om verder te kijken dan dat men gewend is. Want zowel voor ons als fabrikant als ook voor onze klanten is het belangrijk om continu te blijven innoveren”, verduidelijkt hij. 

Accountmanager Jeffrey Luttenberg van S2 Hang- en Sluitwerk toont trots het nieuwe nastelbare scharnier.

Nastelbaar scharnier

Aan innovaties geen gebrek op de beursstand van S2 Hang- en Sluitwerk. Zo demonstreert accountmanager Jeffrey ­Luttenberg met trots een nastelbaar scharnier. “Die biedt vooral uitkomst bij dubbele deuren waarbij vaak sprake is van een krimp-/zwelprobleem. Met dit nastelbare scharnier kun je dat eenvoudig oplossen. Een andere innovatie is bijvoorbeeld onze nieuwe contrakom waarbij de sluitplaat is voorzien van een brede opening voor een dubbele deur die je in het midden van de onder- of bovendorpel kunt plaatsen. Dankzij die extra brede opening worden ook hier problemen met krimpen of zwellen opgevangen”, besluit hij.

Kijk voor meer informatie op www.s2info.nl

Robuust garagedeurscharnier biedt uitkomst voor houten garagedeur

Scharnierfabrikant Breuer & Schmitz staat voor ‘Deutsche Gründlichkeit‘. “Wij zijn een relatief klein bedrijf en lopen daarom altijd net een stapje harder dan de rest. Bij ons is de klant nog koning”, zegt Gijs-Bert Drost, accountmanager voor Zuid-Nederland en België. “Wij zijn vooral gespecialiseerd in kleine series en maatwerk, zoals kleine series gepoedercoate stalen scharnieren. Ook zijn wij de enige fabrikant waarvan de glijlagerscharnieren zijn getest op brandwerendheid.“ 

Gijs-Bert Drost (rechts) toont samen met collega Johan van Huffelen het robuuste garagedeurscharnier van Breuer & Schmitz.

Cradle-to-cradle

Om in te spelen op de toenemende interesse voor grote houten garagedeuren op de Nederlandse markt, ontwikkelde Breuer & Schmitz een speciaal garagedeurscharnier. “Wanneer garagedeuren zo zwaar worden, is dat met een gewoon scharnier niet meer op te vangen”, verduidelijkt Drost. “Daarom hebben wij dit extra stevige scharnier in het leven geroepen dat we aanbieden in diverse uitvoeringen: verzinkt, rvs en gepoedercoat in het zwart. En dit nieuwe product slaat erg goed aan!” 

Ook op het gebied van milieu loopt Breuer & Schmitz voorop. “Het bronzen certificaat voor cradle-to-cradle hebben we al in ons bezit en inmiddels zijn we ook op weg naar zilver”, besluit een trotse Drost.

Kijk voor meer informatie op www.breuerundschmitz.de

Glasvezelversterkte dorpel ideaal voor vouwwand

Net als voor alle andere exposanten was het ook voor ­Ekosiet Products alweer vijf jaar geleden dat ze voor het laatst op HoutPro+ stonden. 

“Deze beurs was dan ook een uitgelezen gelegenheid om de nieuwigheden te laten zien die wij in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld”, zegt directeur Hans Kroon. “Zo hebben we glas- en draaivalprofileringen bedacht ter vervanging van aluminium die we in de fabriek monteren op onze NEO-dorpels. Op deze manier wordt een koudebrug voorkomen en verbetert dus de isolatiewaarde van de dorpel en daarmee van het hele kozijn.”

Directeur Hans Kroon van Ekosiet Products (links) en business unit manager Rene van den Biggelaar van Henderson Nederland sloegen de handen ineen voor het ontwikkelen van een vouwwandbeslag.

Samenwerking met Henderson Nederland

Behalve een uitstekende isolatiewaarde hebben de NEO-dorpels een uitzettingscoëfficiënt die vrijwel nihil is. “Dat zijn ideale eigenschappen voor bijvoorbeeld een dorpel voor een vouwwand. Om die reden hebben wij de handen ineengeslagen met Henderson Nederland, specialist in schuif- en vouwdeurbeslag. Dat heeft geresulteerd in een NEO-dorpel die geschikt is voor een Henderson vouwwandbeslag.” 

Eén van de andere vele noviteiten van Ekosiet Products is een hefschuifpui dorpel van 223 mm. Kroon: “Hierop kunnen dikke deuren tot wel 92 mm voor triple glas worden toegepast of bijvoorbeeld deuren van 67 mm, maar dan voor schema C of E.”

Kijk voor meer informatie op www.Ekosiet Products.nl

Kunststof schuifpui ideale prefab oplossing voor duurzaam bouwen

Wat heeft een fabrikant van kunststof kozijnen te zoeken op een beurs voor de houtverwerkende industrie? Heel veel, als het aan Gealan ligt. 

“Van houtfabrikanten horen wij steeds vaker dat ze op zoek zijn naar een goede oplossing voor de hefschuifpui”, zegt Bas van den Eerenbeemt van Gealan.  “Met een houten hefschuifpui wordt het echter steeds moeilijker om te voldoen aan de vereiste isolatiewaarden en BENG-normen. Maar met onze kunststof schuifpui kunnen wij bij dubbel glas een U-waarde van maar liefst 1,15 behalen. In combinatie met triple glas is zelfs een U-waarde van 0,77 mogelijk en kunnen we toe naar BENG 3 en Passiefhuis. Bovendien is de pui getest op 600 Pa, daarmee is een optimale wind- en waterdichtheid gegarandeerd”

De kunststof hefschuifpui van Gealan past perfect in de BENG-woning.

Perfecte prefab oplossing

“Onze belangrijkste boodschap op deze beurs aan de houtindustrie is dan ook: de schuifpui die jullie zoeken, die is er al!”, vervolgt Van den Eerenbeemt. “Het is een perfecte prefab oplossing voor schuifdeuren, tegelijk met concept 3 kozijnen te monteren in een nieuwbouwwoning. Snel, efficiënt en smart! Kortom, met onze kunststof schuifpui is de kozijnindustrie klaar voor de toekomst van duurzaam bouwen.”

Kijk voor meer informatie op www.gealan.de/nl/handelsfaires/gealan-at-houtpro-2022/

Verrassende wereldprimeur: nestingmachine met balkentafels

Al meer dan dertig jaar biedt Viva Machines een compleet gamma aluminium-, kunststof- en houtbewerkingsmachines. Op HoutPro+ verraste de uit het Belgische Izegem afkomstige firma met een heuse wereldprimeur: de Easynest Evolution, een unieke nestingmachine met balkentafels. 

“Het is voor het allereerst dat we deze machine aan de buitenwereld presenteren”, zegt een zichtbaar trotse Kevin Six, mede-eigenaar van Viva Machines. Volgens hem is de Easynest Evolution de meest flexibele machine die momenteel beschikbaar is op de markt. “Normaal gesproken heeft een nestingmachine bepaalde beperkingen. Maar met deze machine kun je bijvoorbeeld ook een binnendeur of een kastonderdeel op de cups plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je heel flexibel bent in je bewerkingen.”

Kevin Six van Viva Machines bij de Easynest Evolution, de unieke nestmachine die op HoutPro+ zijn wereldprimeur beleefde.

Kantenlijmer

Viva Machines is ook de officiële verdeler voor de Benelux van industriële kantenlijmers van CEHISA. Ook van deze machine was op HoutPro+ een exemplaar te zien. Kevin Six: “Met meer dan duizend geïnstalleerde machines wereldwijd, heeft dit merk zijn strepen verdiend in de markt. Deze kantlijmers kenmerken zich door hun hoge afwerkingsgraad, betrouwbaarheid en een uitermate hoog gebruikscomfort.”

Kijk voor meer informatie op www.vivamachines.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details