Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Iedereen wil toch efficiënt werken?
Twee mogelijkheden om elegante deuren te produceren – de vullingen van leveranciers invoegen of de deur met de TürDesigner compleet zelf maken.

Iedereen wil toch efficiënt werken?

Zo blijft de werkwijze steeds gelijk. Het maakt niet uit of ze aluminium, kunststof of houten ramen produceren. Ze kunnen vooraf bepaalde parameters vastleggen en types aanpassen. Bovendien kiezen ze zelf de manier van invoeren: van snel en eenvoudig per type tot uiterst complex via een gedetailleerd ontwerp. Deze en andere troeven zijn belangrijk voor de grote industriële productie­bedrijven, maar evenzeer voor de ambachtelijke raamfabrikant. Sales manager Tim Söller legt uit hoe de software van Klaes deze doelgroep kan ondersteunen.

Tim Söller heeft ook een technische achtergrond. Hij was vroeger consulent en heeft de softwareo­plossingen van Klaes bij klanten ingevoerd.

Kan een ambachtelijke raamfabrikant de software van Klaes gebruiken?

Heel zeker. Met Klaes vario hebben we zelfs een specifieke oplossing. De transparante organisatie van het productieproces start bij de boomstructuur met de verschillende stappen voor elke individuele gebruiker en de werkverdeling tussen meerdere gebruikers. 

Alhoewel deze softwareoplossing specifiek voor de ambachtelijke raamfabrikant ontwikkeld werd, zijn de mogelijkheden geenszins beperkt. Zo omvat de software alle raamtypes die ook in de versie voor industriële productiebedrijven geïntegreerd zijn. Aangezien de fabrikant rechtstreeks de databank van de leveranciers kan raadplegen, beschikt hij steeds over de meest actuele informatie op het vlak van profielen, beslag, glas, deurvullingen, rolluiken, …. Tekeningen, prijzen, teksten, technische informatie en een unieke bestelcode worden aan de orderregel gekoppeld en verder verwerkt. We bepalen samen met de klant wat er nodig is om snel met de software van start te kunnen, ook in geval machines gekoppeld worden. Indien gewenst, kunnen die ambachtelijke raamfabrikanten Klaes CAM gebruiken, waardoor bij CNC-gestuurde productie de volledige software uit dezelfde bron komt.

De multifunctionele boomstructuur zorgt voor overzicht in een project en de Info Manager organiseert de workflow op kantoor automatisch.

Welke prioriteiten stellen deze ambachtelijke raamfabrikanten?

Het gaat hier vaak om kleine bedrijven, waarbij de man op de baan is, terwijl zijn echtgenote de administratie op kantoor voor haar rekening neemt. Ook hier wint de digitalisering van de bedrijfsprocessen continu aan belang. Daarbij gaat het ook om de uitwisseling van documenten, opdrachten en andere belangrijke informatie. Deze bedrijven hebben echter geen personeel om dergelijke projecten zelf te kunnen implementeren. Daarom helpen we hen met een gedetailleerde analyse van de werkwijze, een concept met geoptimaliseerde productieprocessen en een zinvolle ondersteuning bij de uitvoering. Ze maken vaak gebruik van de Klaes Info Manager en de intelligente DMS Integration om de aspecten, die niet rechtstreeks met de productie te maken hebben, ook efficiënt te digitaliseren.

Eén van de toepassingen waar Klaes e-prod het meest gebruikt wordt – bij de montage van het beslag kan hij rechtstreeks de gedetailleerde gegevens van de fabrikant raadplegen.

Hoe maakt de software het productieproces efficiënter?

De boomstructuur zorgt niet alleen voor transparantie, maar laat ook toe om op elk moment in de workflow orderregels te splitsen of samen te voegen. Zo kunnen een raam en een deur samen besteld zijn, maar toch aparte productieopdrachten worden, omdat ze óók apart geproduceerd en geleverd worden. 

De productiedocumenten omvatten alle noodzakelijke informatie om efficiënt te kunnen werken. Die gegevens zijn nog belangrijker als een machine aangestuurd wordt. Momenteel investeren veel ambachtelijke fabrikanten van houten ramen in CNC-machines, die alleen maar via software gestuurd kunnen worden. Ze vertrouwen daarbij op de ervaring die Klaes door de jaren heen opbouwde met alle aanbieders van machines. Een ‘paperless’ productieproces met Klaes e-prod komt hoofdzakelijk voor bij de vervaardiging van kunststofsystemen. Meestal wordt deze manier van werken stap voor stap ingevoerd om snel van de voordelen te kunnen genieten. Ook de interesse bij de fabrikanten van houten ramen in deze digitale werking groeit.    

De productie van houten ramen ‘paperless’ organiseren – efficiënt van begin tot einde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details