Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovaties en trends in voordeuren

Innovaties en trends in voordeuren

Nieuwe productlijnen, high-end of standaard kunststof en aluminium deurpanelen in alle gewenste kleuren en maten. Particulieren die zelf hun voordeur samenstellen via de droom-deur configurator op de website van de leverancier, alles kan tegenwoordig.

Polytec Nederland in Assen, sinds 2010 dochter van het Duitse Rodenberg Türsysteme, maakt dit allemaal mogelijk voor haar klanten, voornamelijk professionals in de kozijnenbranche. Polytec is als verkoopkantoor de grootste totaalleverancier in Nederland van kunststof en aluminium deurpanelen, sandwichplaten en sierbeslag. “Uniek is dat we een compleet programma bieden met alle modellen in elke gewenste kleur, van high-end tot standaard deurpanelen”, vertelt directeur Ronnie Poelstra. Dit betreft complete voordeurpanelen met afmetingen van maximaal 1,20 bij 2,69 m, en soms zelfs groter. Daarmee zijn we eveneens onderscheidend van anderen. Elke deur wordt per opdracht speciaal gefabriceerd, in Duitsland.”

Nederlandse markt

De firma ontwikkelt deurpaneelprogramma’s gericht op de Nederlandse markt. Poelstra: “Wij kennen hier veel verschillende, trends en een diversiteit in modellen, denk aan jaren ’30 voordeuren, maar ook deuren met een roestachtige industriële look.”

‘De klant volgt daarbij de voorkeur van de particulier’

Een mooi voorbeeld daarvan is de meest recente Polytec-serie (van eind 2018): de Art-decor line. Deze maakt deel uit van de Hollandse Design Deuren waarvan onlangs de nieuwste catalogus is verschenen. De Art-decor panelen hebben een profilering die bestaat uit een kleine V-groef en houtstructuren die zowel verticaal als horizontaal in hetzelfde model verwerkt zijn. Daarnaast levert Polytec ook panelen met een buitenzijde van art keramiek, gehard glas, in een aantal designs zoals Cortenstaal voor een industriële uitstraling.

Poelstra: “Verder is er nog steeds veel vraag naar nostalgische – tijdloze modellen, bijvoorbeeld panelen met sierroosters. Hiermee zijn we 10 jaar geleden als eerste gestart. Ze werden oorspronkelijk alleen van hout gemaakt, maar tegenwoordig ook van kunststof en aluminium.”

Vleugeloverdekkende panelen en warm edge glas

Het meest verkocht worden de wat kostbaardere vleugeloverdekkende kunststof deurpanelen. “Ze zijn populairder dan de inzetdeurpanelen”, vervolgt Poelstra. “De kwalitatief hoogwaardige vleugel overdekkende panelen zijn veiliger, want beter inbraakwerend, duurzamer en zien er mooier uit. Bovendien zorgt de uitzettingscoëfficiënt van slechts 1 promille voor een minimale belasting van de deurvleugel. Dat is uniek!”

Ook de beglazing is bijzonder. In alle betreffende deuren van Polytec wordt deze standaard uitgevoerd in warm edge glas. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde omdat er geen koudebrug tussen de buitenste en binnenste glasplaat is. Hiervoor wordt gelaagd veiligheidsglas 33.1 toegepast. Gewoonlijk is dit HR++, maar afhankelijk van het gekozen systeem en de klantwensen is triple glas eveneens mogelijk.

Innovatief

De klant volgt daarbij de voorkeur van de particulier. Deze laatste kan tegenwoordig met de uitgebreide droomdeurconfigurator op de website van de kozijnenleverancier de eigen voordeur samenstellen. Deze tool wordt door Polytec aan alle klanten ter beschikking gesteld, zodat zij de configurator mét het eigen logo op de bedrijfswebsite kunnen plaatsen.

Bij projecten ligt het anders, daar is de wens van de architect leidend. Als belangrijkste voorbeeld noemt Poelstra project Tuinstadwijk Leiden. “Samen met Ploeg kozijnen hebben we daar deuren geleverd voor 247 woningen die onder beschermd stadsgezicht vielen. De architect wilde het beeld en de sfeer van vroeger terughalen. Een geslaagd project dat in 2014 is afgerond.”

Polytec laat zich door dergelijke veelomvattende projecten niet afschrikken. ”Wij zijn niet voor niets een groot en gezond bedrijf geworden. We leveren topproducten en deinzen niet terug voor uitdagingen. En we zijn daarbij continu met innovaties bezig!”, aldus de directeur.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details