Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovaties voor de kunststofindustrie 
Op de beursvloer worden, in een fijne woonkamersfeer, zowel bewezen producten als interessante innovaties voor deze branche getoond.

Innovaties voor de kunststofindustrie 

BUVA is dé leverancier voor de bouw en de kozijnindustrie en toont tijdens Polyclose haar zeer uitgebreide assortiment voor kunststof ramen en deuren. Op de beursvloer worden, in een fijne woonkamersfeer én onder het genot van een kop koffie, glaasje fris, biertje of goed glas wijn, zowel bewezen producten als interessante innovaties voor deze branche aan het grote publiek getoond. Een tipje van de sluier…

Onder andere Lead Accountmanager Tom Knijn staat voor u klaar op de Polyclose beurs.

Kunststof PreSet

De bouwwereld is onderhevig aan grote veranderingen. Als gevolg van o.a. BIM, BENG, veranderende bouwprocessen en de invoering van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen moeten zeer hoge prestaties gehaald én aangetoond kunnen worden. De kunststof PreSet van BUVA voldoet aan deze eisen en zorgt ervoor dat de bouwwereld klaar is voor de toekomst. 

De kunststof PreSet bevat een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren. Van deurscharnieren en deursloten t/m cilinders, deurgarnituren en draaikiepbeslag. De producten worden, samen met de IsoStone® onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen, tijdens Polyclose in één raamopstelling en twee deuropstellingen getoond. De producten vallen niet alleen op door hun hoge kwaliteit, lange levensduur en premium uitstraling, maar ook door de eenvoudige montage. 

Onderscheidend in de PreSet is de AV3 meervoudige automatische vergrendeling, die de deur zonder extra navergrendeling beschermt tegen ongewenste toegang. Bovendien beschikt de PreSet over PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten, die rondom een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert. Zeer interessant zijn ook de BUVA Atlas Poly Ultra deurscharnieren voor naar binnen en buiten draaiende deuren, met een draaggewicht tot en met 160 kg en een breed afstelbereik. De deurscharnieren zijn SKG** gekeurd en zowel links als rechts te gebruiken. 

BUVA Kronos voordeurgarnituur.

One-stop-shop voor de kunststofindustrie

Dankzij de kunststof PreSet van BUVA zijn klanten verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen alle producten just-in-time en just-in-place worden aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij alle producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen kozijnfabrikanten niet alleen flink besparen op hun doorlooptijden en voorraden, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.

Nieuwe IsoStone® beglazingsprofielen

Tijdens Polyclose introduceert BUVA ook een nieuw assortiment aluminium profielen, waardoor het glas van de zijlichten kan doorlopen tot op de IsoStone® onderdorpel. De raamfabrikant kan met de standaard glaslatten uit zijn kozijnsysteem de beglazing eenvoudig opsluiten. Voor deze ontwikkeling is een aantal vertrouwde technieken gecombineerd én geoptimaliseerd, zoals de onzichtbare bevestiging en einddoppen met verborgen waterafvoer. Daarbij is gekozen voor een slank en minimalistisch design. Dankzij het direct beglazen op de IsoStone® onderdorpels kunnen kozijnfabrikanten profiteren van een aanzienlijke tijd-, materiaal- én kostenbesparing.

BUVA Atlas Poly Ultra deurscharnier.

Goede montage van het stelkozijn

De afgelopen jaren heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn verder verbeterd. Hierdoor kunnen kozijnfabrikanten de dichting in de aanslag op het stelkozijn nu via de neuten laten doorlopen. Speciaal ontwikkelde eindstukken maken de kaderdichting compleet. Afstromend water wordt tot onder de dorpel geleid, waardoor de kans op indringing van vocht op deze punten sterk wordt verminderd. Dit verkleint de kans op bouwkundige schade en vergroot de levensduur van het stelkozijn.

Nieuwe sluitplaatoplossing voor stolpdeuren

Bij naar buiten draaiende stolpdeuren wordt het rubber onder de deur vaak vervormd door de gemonteerde sluitplaat op de onderdorpel. BUVA speelt hierop in met een nieuw ontwikkelde sluitplaat met sluitkom waarvan de stelschroeven niet boven de sluitplaat uitkomen. De sluitplaat wordt volledig in de IsoStone® onderdorpel verzonken, waardoor het rubber onder de deur zijn vorm behoudt én wind en water buiten de deur houdt. 

BUVA ActiveLock meerpuntssluiting.

Nieuwe dorpeloplossing voor vlakke profielseries

Een technische innovatie op Polyclose is de extra lage IsoStone® onderdorpel (84x30mm) voor vlakke profielseries, die met name uitkomst biedt op galerijen, balkons en andere projecten waar de onderdorpel niet in de grond kan worden ingebracht.

Nieuwe BUVA ECO cilinder®

Een laatste noviteit betreft de nieuwe SKG** ECO cilinder® van BUVA, die beschikt over een loodvrije behuizing en een zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding. 

De kunststof PreSet is onderdeel van de categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen de BUVA homecare systemen, die daarnaast focussen op een gezond binnenklimaat. In combinatie met de homecare systemen biedt BUVA product- én prestatiegarantie op de complete systemen.    

Wilt u verder praten over deze innovaties en/of wat BUVA voor u kan betekenen? U vindt BUVA in Hal 1, stand 1112 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details