Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovaties voor toegangscontrole, ventilatie en brandbeveiliging in de kijker

Innovaties voor toegangscontrole, ventilatie en brandbeveiliging in de kijker

BAU is hét evenement waar tweejaarlijks veel architecten, ingenieurs, verwerkers, gevelbouwers en andere geïnteresseerden kennis maken met innovatieve oplossingen. Door Covid-19 koos de beursorganisatie voor een alternatief evenement en bood exposanten en bezoekers een digitaal platform aan. Zo presenteerde ook GEZE haar innovaties op het gebied van deur-, raam- en veiligheidstechniek tijdens deze virtuele beurs. Een bijzondere highlight waren de demonstraties van onder meer de GEZE Counter, IQ box Safety en FA GC 170, maar ook andere innovatieve oplossingen, live vanuit een echte beursstudio. Met een combinatie van live opnames en digitale toegang introduceerde de firma meteen ook een alternatieve manier van communiceren.

De IO Box Safety laat toe om elektrisch bediende ramen tot beschermklasse 4 te beveiligen.

Live streaming

GEZE is niet alleen innovatief op het vlak van productontwikkeling, maar ook met betrekking tot de manier waarop ze communiceren. Covid-19 heeft ons leven immers grondig door elkaar geschud: beurzen gaan digitaal, contacten gebeuren online, …. 

Digitale beurzen worden echter vaak gekenmerkt door statische vergaderformats en virtuele animaties en daar wou GEZE verandering in brengen door middel van attractieve, live uitzendingen. 

Het programma omvatte innovatieve productpresentaties en sessies van productspecialisten, afwisselend in het Duits en het Engels, maar er was ook een mogelijkheid tot persoonlijk contact met partners, klanten, prospects en journalisten. Tijdens deze presentaties werd onder meer aandacht besteed aan de GEZE Counter voor digitale toegangscontrole, de IO Box Safety voor een betrouwbare ventilatie met elektrisch bedienbare ramen en FA GC 170 als draadloos uitbreidingssysteem voor brandwerende deuren.

Het draadloze uitbreidingssysteem FA GC 170 kan eenvoudig op brandwerende deuren in bestaande gebouwen gemonteerd worden.

Toegang en controle van klantenstromen vereenvoudigd

Door Covid-19 wordt het aantal mensen per vierkante meter in een winkels beperkt. Dat is voor veel eigenaren een echte uitdaging. GEZE ontwikkelde een oplossing om de toegangscontrole en klantenstroom te regelen. Door de GEZE Counter met de traditionele functies van automatische schuifdeuren te verbinden, kan men de klantenstroom effectief controleren en weet men te allen tijde hoeveel mensen binnen zijn. Als de vooraf vastgelegde grenswaarden overschreden dreigen te worden, weigert de deur automatisch de toegang. De volgende klanten worden weer toegelaten, zodra er andere mensen de winkel verlaten hebben.

Betrouwbare ventilatie met elektrisch bedienbare ramen

Een betrouwbare ventilatie is vandaag misschien wel belangrijker dan ooit tevoren in elk type gebouw: woningen en appartementen, maar ook in scholen en kinderdagverblijven, bedrijven en kantoren en andere utiliteitsgebouwen. Naast mond- en neusbescherming, afstand houden en hygiëne is het continu verversen van de binnenlucht cruciaal om een gezond binnenklimaat te creëren. De IQ Box Safety is een nieuwe TÜV-geteste oplossing van GEZE, die het mogelijk maakt om elektrisch bediende ramen te beveiligen tot beschermingsklasse 4. Deze box kan bij alle standaard raamtypen gebruikt worden, waardoor architecten en ingenieurs een maximale flexibiliteit en creatieve vrijheid krijgen voor de integratie van ventilatie-, rook- en warmteafvoersystemen.

Brandbeveiliging voor deuren bij renovatie

De experts van GEZE legden de ‘bezoekers’ ook uit waarop ze moeten letten bij het integreren en automatiseren van brandwerende deuren tijdens renovatieprojecten. 

De vastzetsystemen van de Duitse fabrikant zorgen voor een toegankelijke deur zonder in te boeten op brandveiligheid. Tijdens de virtuele beurs presenteerde GEZE het draadloze uitbreidingssysteem FA GC 170, dat geschikt is voor een eenvoudige montage op brandwerende deuren in bestaande gebouwen. Ook andere componenten, zoals plafondrookmelders, kunnen draadloos op het vastzetsysteem aangesloten worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details