Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve producten met een meerwaarde voor de gebruikers
LoCra levert de Lignodur terrafina® terrasplanken die uitblinken door een eenvoudige montage door een ingenieus klik- & klemsysteem. (Beeld: Hoxton/Chris Ryan)

Innovatieve producten met een meerwaarde voor de gebruikers

De bouwwereld is van nature nog steeds vrij conservatief. Klanten en professionals zijn vaak terughoudend en kiezen daarom niet voor innovatieve producten en technieken. Als ze echter toch de stap zetten om met de producten van LoCra te werken, beseffen ze dat ze dat al veel langer hadden moeten doen. Het familiebedrijf uit Kuringen levert eigen producten, maar ook oplossingen van een aantal andere productiebedrijven: raamafwerking, venstertabletten, deurpanelen, dakgootbekleding, gevelafwerkingen en zelfs tuinschermen en terrasplanken. LoCra sluit geen compromissen als het gaat om de kwaliteit van zijn producten.

Het hoogkwalitatieve gamma Lignodur® venstertabletten is beschikbaar in verschillende modellen, breedtematen en kleuren.

LoCra is al geruime tijd een gevestigde waarde als het gaat om producten voor binnen- en buitenafwerking. Zaakvoerder Lode Craenen kreeg de passie voor de bouwwereld als het ware met de paplepel toegediend. Zijn vader had een ingenieurs- en architectenbureau, zijn oom een schrijnwerkerij. Als vertegenwoordiger van raam- en deurprofielen ontwikkelde hij algauw zijn eigen ideeën voor productontwikkeling. Daarom richtte hij ook zijn eigen firma op, die al meteen vanaf de beginfase met succes de productie van eigen producten en de verdeling van oplossingen van een aantal andere productiebedrijven combineerde.  

“Onze focus ligt op producten voor binnen- en buitenafwerking. Kwaliteit van product en service komen altijd op de eerste plaats en compromissen op dat vlak zijn dan ook uitgesloten. Om goedkoper te produceren, zouden we grondstoffen van een mindere kwaliteit moeten gebruiken, wat voor meer afval zou zorgen. Dat is geen optie”, licht Lode Craenen toe. “Een andere belangrijke troef is onze drang naar innovatie, waarmee we niet moeten onderdoen voor heel wat internationale concurrenten. Dat uit zich niet alleen in de ontwikkeling en lancering van nieuwe producten, maar blijkt ook uit onze inspanningen om bestaande producten en processen te verbeteren. Wie met onze producten gewerkt heeft, ziet er de meerwaarde van in en geeft aan dat ze al veel langer de stap gezet moesten hebben.”

De gevel- en dakgootbekledingen zijn geassembleerd uit het unieke plaatmateriaal Tricoya® Extreme.

Interieur

LoCra interieur is een allesomvattend programma voor de afwerking van ramen aan de binnenzijde. Het bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikafkastingen en gordijnkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit folie, beschikbaar in de diverse kleuren. Deze folie wordt aangebracht met een polyurethaan watervaste verlijming. Naast de standaardoplossingen kan de firma ook maatwerk leveren. 

“Onder het motto ‘Lignodur® venstertabletten – vertrouw alleen op het origineel’ bieden we met topline LD 36 en masterline LD 40 een breed, hoogkwalitatief gamma in verschillende modellen, breedtematen en kleuren. Hun geringe gewicht zorgt voor een vlotte montage. Dankzij de Lignodur®, een hoogwaardige mix van hout en kunststof, ontstaat een robuust eindproduct met een lange levensduur”, zegt de zaakvoerder. “Ook op het vlak van deurpanelen bieden we een ruim assortiment. Door een speciaal ontwikkelde productietechniek loopt de folie door in de flexibele uitlijning van de groeven, wat het deurpaneel dat tikkeltje meer uitstraling geeft.”

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde raamuitbekledingen, muurlijsten, rolluikafkastingen en gordijnkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een renolit folie.

Exterieur

LoCra biedt ook oplossingen voor buitentoepassingen, met name een assortiment gevel- en dakgootbekledingen, geassembleerd uit
Tricoya® Extreme. 

“Dit unieke plaatmateriaal, gekoppeld aan de Accoya®-technologie van geacetyleerde houtvezels, heeft een superieure dimensiestabiliteit en uitstekende duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderende weersomstandigheden. Het wordt gebruikt voor het bekleden van gevels, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en plafonds”, sluit Lode Craenen af. “We leveren ook tuinschermen en de Lignodur terrafina® terrasplanken die barst- en splintervrij zijn, maar zich vooral onderscheiden door een eenvoudige montage. Dankzij een ingenieus klik- & klemsysteem klikken de terrasplanken immers eenvoudig in elkaar. De verwerker hoeft niet voor te boren en te schroeven, waardoor de montage 50% sneller verloopt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details