Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Interesse voor zonwering in isolatieglas groeit

Interesse voor zonwering in isolatieglas groeit

Misschien had u nog nooit van deze vorm van zonwering gehoord. Ze bestaat echter wel, en Polysun® is het enige bedrijf in de Benelux die daarin volledig gespecialiseerd is. De firma combineert kennis over glas met knowhow rond zon- en lichtregulering en plaatst de jaloezie, plissé, plissé black out of rolgordijn in het isolatieglas.

Met systemen van Polysun® kunnen mensen spelen met natuurlijk licht. Door het systeem te laten kantelen, weert het naar behoefte zon en warmte of laat het juist zon en warmte binnen. Met een juiste vorm van aansturing ontstaat hiermee een dynamische gevel. “Onze systemen reguleren niet alleen de lichthoeveelheid, maar zijn ook in staat warmte toe te laten en tegen te houden”, stelt zaakvoerder Albert Contant. “Hoog reflectieve lamellen laten licht in het gebouw binnen, coating op lamellen duwt warmte naar buiten zodat het binnen koel blijft. Zonwering in isolatieglas bereikt waardes die gelijk zijn aan buitenzonwering. Door de juiste combinatie te kiezen, kunnen we teruggaan naar G-waardes van vijf procent.”

Zonwering in isolatieglas reguleert niet alleen de lichthoeveelheid, maar is ook in staat warmte toe te laten en tegen te houden.

 

Maatwerk in gevels

Elk project is uniek en Polysun® realiseert voor elke situatie een oplossing op maat. “Voor projecten maken we bijvoorbeeld glashoeken en kunnen we systemen tot ruim 11 vierkante meter produceren, waarbij we ook werken met uitgehaalde voegen en kommetjes systemen,” gaat de zaakvoerder verder. “De toepassing van Polysun® systemen zorgt tevens voor een onaangetast gevelbeeld!”

Ontwikkelingen op vlak van afmetingen en aansturing

Op Polyclose presenteert Polysun® een aantal spectaculaire ontwikkelingen op het vlak van de mogelijke afmetingen, maar ook met betrekking tot de aansturing. “De aansturing van gevels of geveldelen kan gebeuren door koppeling met BMS systemen zoals KNX. Hierdoor creëren we een systeem dat voldoet aan elke gebruikerswens, en ook aan zaken als EPB en BREEAM”, geeft zaakvoerder Contant aan. “Nu ook de vraag vanuit de Nederlandse markt toeneemt, stijgt tegelijkertijd het aantal elektriciens en montageteams dat in het Vlaamse Temse training krijgt in de specifieke kennis die nodig is om het eindresultaat te kunnen borgen.”   

POLYCLOSE – STAND 4322

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details