Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

Isolerende 54 mm deuren de ‘standaard’ bij deurvervanging

8 november 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bewoners ervaren met name kou als gevolg van tocht. Daarom is het van belang bij woningverbetering de bestaande deuren te vervangen door 54mm deuren met HR++ glas en tochtkader, al meer dan 20 jaar de standaard in de nieuwbouw. Hiermee wordt het comfort aanzienlijk verhoogd en het energieverbruik flink verlaagd. In de meeste gevallen kan dit zonder dat aanpassing van het bestaande kozijn noodzakelijk is. Naast de verbeterde isolatie en verminderde tocht levert het een betere geluidwering en inbraakwerendheid op.

WAAROM EEN GOED GEÏSOLEERDE DEUR?

In 2050 moet ons land nagenoeg klimaatneutraal zijn. Door het isoleren van woningen en gebouwen wordt de energievraag sterk verminderd. Isoleren is dus één van de belangrijkste mogelijkheden om de doelen van de energietransitie te bereiken. Van de bestaande woningen in Nederland is 3 op de 4 nog niet goed geïsoleerd. Voor nieuwbouw zijn vanaf 2021 op bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen de aanzienlijk strengere BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) van toepassing. Goed isolerende deuren en deur-kozijncombinaties spelen een belangrijke rol in de isolatie van de gevel. Ze zorgen voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening en CO2 reductie.

ISOLATIE

Goede isolatiedeuren maken het verschil tussen huis en thuis. Ze dragen bij aan behaaglijk en comfortabel wonen. Positief effect: geen energieverspilling en een lagere energierekening. Wat mag u verwachten van isolerende deuren met het GND-label? Dat en meer leest u hieronder.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details