Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Jubileum: 40 jaar met kleur vormgeven!

Jubileum: 40 jaar met kleur vormgeven!

De tijden dat kunststof kozijnen vooral wit waren, liggen ver achter ons. De populariteit van deze onderhoudsarme kozijnen neemt onverminderd toe en daarmee de mogelijkheid om deze te kiezen in een breed palet aan kleuren. Bij GEALAN weet men als geen ander dat smaken verschillen, dus levert men de profielen in een scala aan aansprekende kleuren.

In 2020 viert GEALAN een mooi jubileum: dan bestaat acrylcolor namelijk 40 jaar. Al vier decennia lang draagt het bedrijf bij aan diversiteit in het gevelbeeld. Bas van den Eerenbeemt, systeem adviseur bij GEALAN: “Onze acrylcolor kleuren zijn kleurecht en RAL-gekeurd.”

Innovatief kleurprocedé

Kwaliteit staat bij GEALAN voorop, dat zien we terug in het productieproces van de gekleurde kozijnprofielen. Van den Eerenbeemt legt uit: “Onze profielen in acrylcolor krijgen hun kleur door co-extrusie. Het pvc-basisprofiel en de gekleurde acryl laag worden zo onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nadat de co-extrusie heeft plaatsgevonden, worden de profielen nabehandeld voor een gesloten oppervlaktestructuur en een fraaie uitstraling van de kleur. De buitenzijde van de kozijnen is gekleurd, de binnenzijde altijd wit of crème. Wie aan de binnenzijde met kleur wil werken, kan echter kiezen voor een additionele decorfolie.”

Een mooie bijdrage aan duurzaamheid

Acryl is een zeer sterk materiaal, goed bestand tegen weersinvloeden. De buitenlaag in acrylcolor beschermt de kozijnprofielen daarom goed tegen weersinvloeden. “De acrylcolor laag is van 0,5 tot 0.8 mm dik en daarmee dikker dan iedere kleurlaag in de markt. Bij eventuele krassen die ontstaan, is het materiaal dik genoeg om de kras weg te polijsten. Tel daarbij het feit dat de harde acryloppervlakte sowieso krasbestendig is en je begrijpt dat deze kozijnen tot de duurzaamste en bestendigste bouwelementen behoren, perfect voor de opkomende prefab markt.”

Acrylcolor is net zo kleurrijk als het leven zelf.

 

Overtuigende eigenschappen

Hoe zit het, in het kader van duurzaamheid, met recycling? Van den Eerenbeemt legt uit: “Acrylcolor kozijnen zijn net als andere kunststof kozijnen probleemloos te recyclen. Kijken we even verder met duurzaamheid in gedachten, dan kunnen we stellen dat acrylcolor kozijnen kleurstabiel zijn, waardoor ze minder snel vervangen zullen worden, of een nabehandeling vergen om de kleur te herstellen. Reiniging is kinderspel, omdat de acryl toplaag mooi blijft en ongevoelig is voor vuil. Dat scheelt weer reinigingsmiddel in het milieu. Testen hebben uitgewezen dat zelfs na 10 jaar gebruik in weer en wind, de acrylcolor laag nog steeds mooi glad is en bijna geen sporen van slijtage vertoont.”

De mooiste kleur voor elke situatie

Het kleurenpalet van acrylcolor is breed en maakt dat er voor iedere situatie een passende kleur is. “Je komt onze profielen met acrylcolor dan ook echt overal tegen, in de utiliteit, in woningbouwprojecten, maar zeker ook bij renovatieprojecten. Omdat we qua kleur altijd een passend antwoord hebben, vormt het GEALAN kozijn een mooie eenheid in het gevelbeeld. Dat houdt in dat men de vruchten kan plukken van een duurzaam, onderhoudsarm kozijn, met precies de kleur die met wenst. Met GEALAN acrylcolor kan iedereen kleur bekennen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details