Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kies uw raam en deursystemen met oog voor het milieu!

Kies uw raam en deursystemen met oog voor het milieu!

Klimaatverandering is een onmiskenbaar feit. Elke branche moet de inspanningen op het gebied van de-carbonisatie verdubbelen, maar dit geldt vooral voor de bouwsector, die in Europa verantwoordelijk is voor maar liefst 36% van de CO2-uitstoot. 

Alle beslissingen die nu door bouwinvesteerders worden genomen, moeten ook rekening houden met milieuoverwegingen, want alleen samen kunnen we zorgdragen voor de planeet en onze dierbare toekomstige generaties. Dit geldt ook voor de ramen en deuren industrie, waarvan het aandeel in de totale CO2-koolstofvoetafdruk van kantoorgebouwen volgens de analyse van adviesbureau Sweco bijna 4% bedraagt.

Bij woningbouw zal dit een iets hoger percentage zijn, zeker als bij de analyse van de energiebalans niet alleen rekening wordt gehouden met het moment van bouwen, maar met de gehele levenscyclus van het gebouw – het gebruik en de sloop ervan – legt Michiel van Duren, Algemeen Directeur bij Aluprof Nederland BV uit. Dit is een van de redenen waarom we als producent van aluminiumsystemen zo sterk focussen op recycling. We gebruiken nu al grote hoeveelheden aluminiumschroot in het productieproces (ca. 65%), en in de komende 3 jaar willen we onze koolstofvoetafdruk met nog eens 15% verminderen. Dit alles om een product op de markt te brengen met het hoogst mogelijke positieve milieu-impact – voegt van Duren toe.

Raamwerk – kies ecologisch!

Aluminium raam- en deursystemen zijn een oplossing die niet alleen esthetisch en functioneel zijn, maar vooral ook ecologische voordelen hebben op verschillende niveaus.

Milieuvriendelijke ramen worden niet alleen gekenmerkt door lage emissie uitstoot tijdens de productie. Ze ondersteunen in de eerste plaats de energiebalans van het gebouw tijdens zijn gebruik, d.w.z. ze bieden de mogelijkheid om de verwarmingskosten te verminderen dankzij een hoge thermische isolatie.

Het MB-104 Passive raam- en deursysteem met innovatieve thermische onderbreking voldoet aan de hoge isolatienormen voor passieve gebouwen. Dit wordt bevestigd door certificaten van het Passive House Institute te Darmstadt. Het kan niet alleen functioneel als raam en deursysteem worden gebruikt, maar ook voor architectonische doeleinden en elementen als vestibules of ruimtelijke constructies.

Veel daglicht en energierecuperatie

Een energiezuinige woning zorgt voor een zo groot mogelijke terugwinning van natuurlijke energie. Daarom wordt er momenteel esthetisch zoveel mogelijk open beglazing ontworpen, die ervoor zorgt dat de ruimte wordt open gesteld aan natuurlijk licht en extra energie wordt verkregen door de zon, wat resulteert in gratis warmte in de winter.

De MB-SKYLINE TYPE R is speciaal ontworpen voor spectaculaire grote glazen schuifdeuren, speciaal bestemd voor particuliere projecten. De maximale hoogte van 4 meter bij een aandrijving met een hefvermogen van 700 kg maakt het ontwerp van volledig panoramische uitzichten mogelijk.

En in de zomer? Zonwering in de vorm van jaloezieën of screens vermindert overmatig licht en bescherm tegen overtollige warmte toetreding.

MB-Skyline Type R, Aluprof.eu/nl

Eenvoudig recyclebaar

Door te kiezen voor aluminium raam- en deursystemen hebben we extra zekerheid dat ongeacht veranderende omstandigheden en technologieën in de toekomst, er geen problemen met recycling zullen zijn wanneer ze moeten worden vervangen of verwijderd.

– Aluminium is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld pvc, eindeloos te verwerken zonder kwaliteitsverlies. Veel van onze producten hebben Cradle to Cradle-certificering verkregen, wat een bevestiging is van de positieve milieu-impact van onze producten die kunnen worden gebruikt in een circulaire economie. Onze MB-86 ST/SI-ramen hebben zo’n certificaat – aldus Ralph van der Kooij, Sales Manager bij Aluprof Nederland BV.

Het maken van ecologische overwegingen bij het kiezen van raamwerk is niet alleen een uiting van de zorg voor de toekomst van de planeet, maar ook voor het eigen comfort. Gecertificeerde ramen en deurensystemen garanderen de minimalisering van warmteverlies, wat direct voelbaar is in de portemonnee van de gebouweigenaar.

Artikel gesponsord door Aluprof

ALUPROF NETHERLANDS B.V.

KVK-nummer 67919340
Ommelseweg 44D
5721WV Asten
+31 49 37 69 004
aluprof.eu/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details