Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
KUFA Raamsystemen uit IJmuiden waardeerden ‘gericht bezoek’ op Polyclose 2024: ‘Vertrouwen voor de komende maanden!’
Nieuwe profielenloods.

KUFA Raamsystemen uit IJmuiden waardeerden ‘gericht bezoek’ op Polyclose 2024: ‘Vertrouwen voor de komende maanden!’

Als aan Henk Weber en Didier Holslag van KUFA Raamsystemen wordt gevraagd, hoe ze terugblikken op Polyclose 2024 in Gent, dan is het antwoord helder: “We hebben wel degelijk een zeer voldaan gevoel over drie dagen Gent mede omdat het bezoekend publiek met alle vragen die men had, zéér doelgericht bleek. Dus, professioneel. De verwachtingen die wij van deelname aan deze beurs hadden, zijn daardoor eigenlijk gewoon uitgekomen. Daarnaast ervoeren we veel waardering voor ons RenoS9000®-profiel, waar we natuurlijk op onze stand wederom veel aandacht aan hebben besteed, én er was veel belangstelling voor het verborgen scharniersysteem Inviku®.”

KUFA Raamsystemen stond met de eigen vierkante meters op een verlengstuk van de grote stand van Gealan, en dat heeft goed uitgepakt. “We hebben op ons gedeelte al onze doorsnedes kunnen laten zien. We merkten tevens dat bezoekers vaak nog een tweede keer op de stand terugkwamen om nog meer informatie bij ons op te halen. Dat is vaak een goed teken: men denkt er bewust over na, er komen nieuwe vragen op en dat leidde tot een tweede visite”,  aldus Henk en Didier. 

Maar… één zwaluw (of: meerdere zwaluwen) maakt natuurlijk nog geen goede zomer. Daar is meer voor nodig en dus blijft het – wat het tweetal betreft – wel nog een kwestie van koffiedik kijken hoe de markt zich het komende jaar zal blijven ontwikkelen. 

Doorsnede RenoS9000®.

Energieplafond

“We hebben anno 2024 helaas nog steeds last van meerdere conflicten in de wereld en niemand weet hoe dit zal gaan aflopen. Daar zit een onzekere factor in. Daarnaast hebben we nog steeds geen kabinet: ook dát kan uiteindelijk voor (het ontbreken van) de reuring in de markt nog een ‘uitdaging’ gaan worden. Alles valt of staat toch met vertrouwen. Uiteindelijk gaat het om de koopkracht die mensen hebben. Tegelijkertijd verwachten wij tóch dit jaar op een zelfde niveau uit te komen als in 2023. Een van de redenen is dat afgelopen 1 januari het energieplafond is afgeschaft. De behoefte aan meer isolatievermogen zal dus uiteindelijk weer een impuls gaan krijgen. Daarom denken we andermaal dat het bestaansrecht van ons renovatieprofiel RenoS9000® definitief is bewezen.”

Smalste kunststof kozijn profiel (uitvoering R1).

Architecten

Didier en Henk vertellen dat ze op de beurs diverse architecten hebben ontmoet. “Die waren echt gecharmeerd van de nieuwe profielserie én van het feit dat een van onze profielen ook daadwerkelijk het meest smalle kunststofprofiel van Nederland is. Dat is iets waar ze op zaten te wachten, want juist architecten willen in hun eigen ontwerpen altijd zo veel mogelijk glasoppervlakten creëren. Maar natuurlijk zijn aspecten als duurzaamheid én het feit dat het renovatieprofiel sneller en eenvoudiger is te monteren – dus je kunt met minder medewerkers hetzelfde resultaat behalen – ook heel relevant. De markt is daar goed van doordrongen. Men is toch immers in deze tijden van schaarste op de arbeidsmarkt op zoek naar gemak
en efficiency.”

Stilzitten is dan ook geen optie bij KUFA Raamsystemen. “We staan al weer voor de volgende grote uitdaging”, zeggen Henk en Didier. “We hebben onze nieuwe profielenloods intussen in gebruik genomen. Daarmee professionaliseren we de versnelling van de productie van onze schuifpuien. Nu, in dit kwartaal, worden de eerste machines geplaatst. We hebben dus altijd de blik op de toekomst. En, daarom ook het vertrouwen, maar wel met een gezonde dosis realisme.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details