Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kunststof kozijnsystemen afgestemd op de Nederlandse architectuur en bouwwijze
De combinatie van woodec en aludec zorgt voor grondstof besparende kunststof raamsystemen met een hout of aluminium look.

Kunststof kozijnsystemen afgestemd op de Nederlandse architectuur en bouwwijze

Esthetisch, innovatief, energie-efficiënt; het zijn drie belangrijke begrippen binnen onze hedendaagse architectuur. aluplast GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kunststof profielen, die door raamfabrikanten wereldwijd gebruikt worden voor de realisatie van kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. De technologieën van de Duitse fabrikant zorgen onder meer voor zeer goede isolatiewaarden tot op passiefhuisniveau en een uitstekende inbraakwerendheid. Het uitgebreide gamma omvat onder meer de IDEAL 7000 NL en IDEAL 8000 NL voor de Nederlandse markt. De firma introduceerde recent aludec, een nieuw oppervlak met de look & feel van gepoederlakt aluminium.

Familiebedrijf aluplast, met het hoofdkantoor in Karlsruhe en opgericht in 1982, ontwikkelt en produceert kunststof profielen voor fabrikanten, die deze volgens de voorschriften van de Duitse firma verwerken tot kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Het succes vloeit voort uit een combinatie van verschillende aspecten. Enerzijds houdt aluplast rekening met de uitdagingen van de lokale architectuur en de trends op het vlak van design. Anderzijds voldoen de systemen ook aan de hoogste technische voorschriften en veiligheidsnormen.

De raamsystemen IDEAL 7000 NL en IDEAL 8000 NL zijn perfect op de uitdagingen en eisen van de Nederlandse architectuur afgestemd.

Raamsystemen voor de Nederlandse markt 

Zo omvat het gamma van aluplast de kozijnsystemen IDEAL 7000 NL en IDEAL 8000 NL, die perfect op de uitdagingen en eisen van de Nederlandse architectuur en bouwwijze afgestemd zijn. Deze systemen blinken uit in esthetiek en design, maar leveren ook topprestaties op het gebied van isolatie en duurzaamheid. Ze zijn uiteraard voorzien van een aanslag zodat ze in stelkozijnen gemonteerd kunnen worden. 

“De IDEAL 8000 NL is een middendichtingssysteem met drievoudige afdichting, standaard uitgerust met ‘safetec inside’. De harde middenlip zorgt als derde dichting voor een verhoogde isolatie en voorkomt ook dat de vleugel snel opgetild kan worden. Tevens zorgt de harde middenlip ervoor dat het beslag niet bereikbaar is voor inbraak en zit het beslag in een droge omgeving, waardoor vocht en zoute lucht het beslag niet aantasten”, licht marketingdirecteur Karsten Ackermann toe.

“Onze IDEAL 7000 NL is een aanslagdichtingssysteem. Door de schuinte van 15° en het unieke schuine kantje is dit systeem perfect op de behoeften in de markt afgestemd en biedt het de kozijnfabrikant alle mogelijkheden om de beste ramen voor zijn klanten te maken. Glas met een dikte van 24 mm en 36 mm kunnen probleemloos geïntegreerd worden.”

Look & feel van gepoederlakt aluminium

Ook op het vlak van kleuren en oppervlakken blijft de firma verder ontwikkelen. Zo werd in 2018 het nieuwe oppervlak ‘woodec’, een nauwelijks van echt te onderscheiden houtlook folie, geïntroduceerd. Dit jaar werd het gamma uitgebreid met ‘aludec’, dat er niet alleen als gepoederlakt aluminium uitziet, maar ook zo aanvoelt. Een nieuwe korrelstructuur maakt de oppervlakken krasvast. “Licht schurende reinigingsmiddelen veroorzaken dan ook geen schade. Door de PVDF-laag zijn ze bestand tegen chemicaliën en zeer eenvoudig te onderhouden. Water en een zacht reinigingsmiddel zijn voldoende.” 

“Deze oppervlakken zijn uitgerust met de ‘cool colors’ of ‘cool colors plus’ technologie. Dat zorgt ervoor dat ze minder warmte opnemen, zelfs bij zeer donkere kleuren. Voor de raam­fabrikanten heeft dit tot voordeel dat ze de eigen klanten profielen kunnen aanbieden met een hoogwaardig oppervlak, die ook nog eens gemakkelijk te verwerken zijn”, sluit Ackermann af. “Deze milieuvriendelijke alternatieven voor houten en aluminium ramen kunnen zowel voor binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. De combinatie van woodec en aludec zorgt voor grondstof besparende kunststof raam­systemen met een hout of aluminium look.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details