Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Leverancier gespecialiseerde software voor de bouwbranche doet strategische overname
Matrix Group en het Belgische Techwin hebben de handen ineen geslagen.

Leverancier gespecialiseerde software voor de bouwbranche doet strategische overname

Versterking van positie in Nederland en België

Matrix Group, gespecialiseerd in softwareoplossingen voor de bouwbranche, heeft alle aandelen overgenomen van het Belgische Techwin BV, een toonaangevende leverancier van software voor de raam- en deurindustrie. “De overname past in onze strategie om de softwareoplossingen voor de kozijnbranche verder te ontwikkelen en ons afzetgebied te vergroten”, zegt Hans Storms, branchemanager Kozijnindustrie bij Matrix Software.

De overname van Techwin BV door Matrix Group is op 2 oktober 2023 van kracht geworden. Op Polyclose presenteren beide bedrijven zich ook voor het eerst onder één dak aan het vakpubliek. Hans Storms is verheugd over de samenwerking: “Techwin is een toonaangevend Belgisch bedrijf dat ook actief is op de Nederlandse markt en beschikt over een productfolio dat met name bestaat uit softwareoplossingen voor de gevelindustrie. Dankzij de overname kunnen wij gezamenlijk onze positie op de Nederlandse en Belgische markt versterken.” 

Van links naar rechts: Hans Storms, Heico Heuver en André de Weerdt.

Krachtenbundeling

De branchemanager benadrukt dat het bedrijf Techwin, zijn medewerkers en de producten op dezelfde operationele wijze blijven bestaan. Volgens André de Weerdt, oprichter en aandeelhouder van Techwin, worden hiermee de klanten en medewerkers van Techwin continuïteit geboden: “Ik heb altijd gestreefd naar oplossingen op lange termijn en zo komen we tot een goede toekomst voor alle belanghebbenden. Het bundelen van de kennis en capaciteit van deze twee toonaangevende bedrijven gaat dit versterken.”

Ambitie

Ook Heico Heuver, directeur van Matrix Group, verwelkomt de komst van Techwin: “Sinds 2021 is Matrix onderdeel van Civenso uit ­Zweden. Na de overname telt onze groep 52 medewerkers en bedienen we ruim vijftienhonderd klanten in Nederland, België en andere landen. We hebben de ambitie om onze positie en dienstverlening in de kozijnbranche verder te ontwikkelen. Ons doel is om de functionaliteit, kwaliteit en service van onze software naar een nóg hoger niveau te brengen.” 

Het Matrix All-in-1-concept bevat ook software voor het calculeren van kozijnen.

Matrix WebKozijn

Door de handen ineen te slaan, kunnen de softwareoplossingen voor de kozijnbranche nóg verder worden ontwikkeld, beaamt ook Hans. “Bij het ontwerpen, berekenen en produceren van kozijnen is software niet meer weg te denken. Daarvoor leveren wij softwareoplossingen op het gebied van calculatie, werkvoorbereiding, project- en productiebeheer, relatiebeheer en CNC-machineaansturing. Deze software wordt met name toegepast door kozijnfabrieken, betonfabrieken, staalconstructiebedrijven en bouwkundig ingenieurs. Tot ons All-in-1-concept behoort ook Matrix WebKozijn, een fullservice cloudoplossing voor het samenstellen, calculeren, offreren, bestellen én produceren van kozijnen.”

Tijdbesparing

“Met deze webtool kan een dealer complete kozijnen samenstellen waarmee hij direct een prijs en offerte ontvangt en als opdracht kan de fabrikant dit kozijn zonder tussenkomst van een werkvoorbereider meteen produceren”, vervolgt Hans. “Op die manier wordt flink bespaard op bijvoorbeeld calculatietijd en werkvoorbereiding. Hiermee spelen we tevens in op het groeiende tekort aan vakmensen in onze sector, aangezien zaken als calculatie en werkvoorbereiding dankzij Matrix WebKozijn worden geautomatiseerd. Niet voor niets wordt in de kunststof kozijnindustrie inmiddels al volop gebruikgemaakt van deze cloudoplossing.”

Het softwareprogramma JoSS van Techwin is ontwikkeld voor onder andere de aansturing van buffers.

Techwin-software

Daarnaast krijgen op Polyclose de producten Techwin JoPPS, JoRPA en JoSS  volop aandacht. “JoPPS is het alom gewaarde calculatie-, werkvoorbereiding- en machineaansturingsprogramma, terwijl JoRPA is bestemd voor onder andere leveringen, bestellingen en planning”, verduidelijkt Hans.  “JoSS – het programma voor de werkvloerplanning – is ontwikkeld voor onder andere de aansturing van buffers en de benodigde werkinstructies en -tekeningen op beeldschermen bij de montagetafels. Maar met deze uitgebreide module is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een gebrek aan glas terug te melden aan kantoor, zodat er nieuw glas kan worden besteld. En dit is maar een kleine greep van de vele mogelijkheden die de Techwin-software kan bieden.”    

Meer informatie vindt u op: www.matrix-software.com en www.techwin.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details