Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Living Tomorrow: de brug naar de digitale beleving van morgen
Artist Impression van Living Tomorrow.

Living Tomorrow: de brug naar de digitale beleving van morgen

“Eind jaren ’80, begin jaren ’90 werd het ‘huis van de toekomst’ getoond aan het publiek. Revolutionaire elektronische oplossingen werden er getoond, voor veel bezoekers was het meer science fiction dan dat men zich kon voorstellen dat huizen in de toekomst echt slim zouden worden, laat staan dat het betaalbaar en beschikbaar zou zijn.”

Aan het woord is Geert Michels, Country Manager bij Schüco Belgium.“Binnenkort laten we in het vernieuwde ‘Living Tomorrow’ te Vilvoorde zien dat we het toenmalige huis van de toekomst reeds voorbijgestreefd zijn. Schüco is er co-initiator en zal op tal van plaatsen in het gebouw aanwezig zijn met baanbrekende technologie op het gebied van toegangscontrole, slimme sensoren en gevels en innovatief raam-, deur- en schuifdeurbeslag. De eerste steen zal in 2021 worden gelegd, de opening staat gepland voor 2022.”

Van links naar rechts: Geert Michels (Country Manager Schüco Belgium), Willem-Jan Jacobs (Business Development Manager Living Tomorrow), Frank Beliën (Chairman & Founder Living Tomorrow). (De groepsfoto is voor de uitbraak van COVID-19 genomen, red.)

Voor particulier, aannemer en architect

Waar het huis van de toekomst zich vroeger op de eenling richtte, daar wordt Living Tomorrow opgezet voor een breder publiek. “We noteren zo’n 25.000 bezoekers per jaar, de groep bestaat uit particulieren, aannemers en architecten. Ze komen er allemaal met hetzelfde doel: geïnspireerd worden en men stelt zich graag op de hoogte van de actuele stand van zaken op het gebied van smart buildings”, legt Michels uit. “Alles zal daar live te beleven zijn, van kantooromgeving, hotelkamer tot en met het ziekenhuis van de toekomst. Twee jaar geleden lieten we op de BAUbeurs voor het eerst bouwconcepten zien. Daar is de liefde tussen Living Tomorrow en Schüco opgebloeid; we passen perfect bij elkaar.”

Schüco BlueCon toegangscontrole via app.

Van kozijn tot toegang

Michels is ervan overtuigd dat de aluminium constructeur op termijn zal transformeren in een gevelspecialist. “Hij zal zich bezighouden met alle aspecten van de gevel, van kozijn tot toegang. Daarom willen we duurzame partnerships met hen aangaan, om actief tot die situatie te geraken. De markt ziet ons nog altijd als raam- en deurspecialist, wat we ook zijn uiteraard. Maar vandaag de dag zijn we zoveel meer dan dat. Bij Living Tomorrow kunnen we dat concreet in beeld brengen en kunnen bezoekers het aan den lijve ondervinden.”

Digitale oplossingen integreren in het profiel

Schüco hecht van oudsher veel waarde aan kwaliteit én esthetiek. Om die reden mogen digitale oplossing dan ook geen afbreuk doen aan het design van de Schüco profielen. Michels: “Onze kracht zit hem nu in de integratie van al deze digitale oplossingen in het profiel. Dat is niet alleen goed voor de esthetische waarde, het is ook nog eens veiliger. Het feit dat alles uit één hand geleverd wordt, betekent voor de eindgebruiker een betere optiek en minder zorgen. Wij garanderen gewoon een goede oplossing, daar vaart iedereen wel bij.”

DCS SmartTouch

Een mooi voorbeeld van de symbiose tussen profiel en elektronica wordt gevormd door Schüco’s DCS SmartTouch. Een slimme intercom die communicatie via audio en video combineert met een gemakkelijk te gebruiken beveiligde toegangscontrole. Schüco won er in 2019 de Red Dot Design Award voor en dit jaar de German Design Award. 

“DCS SmartTouch brengt de camera, deurbel en toegangscontrole samen in één oplossing. En dat in een oogstrelend design, geïntegreerd in ons profiel. Bediening de DCS SmartTouch kan via onze app, of middels het geïntegreerde 4.3 inch touchscreen. Zo wordt de voordeur veiliger, comfortabeler te bedienen en mooier.”

DCS SmartTouch in het profiel geïntegreerd.

Kruisbestuiving

Living Tomorrow mag oneerbiedig een ‘technologisch pakhuis’ genoemd worden. “Wij laten onze BlueCon technologie zien voor toegangscontrole via een app, samen met de DCS SmartTouch module. Andere partners die aanwezig zijn, zijn bijvoorbeeld Miele met de keuken van de toekomst en Mercedes met sensortechnologie die communiceert met andere technologie. Kom je met de auto aanrijden, dan openen hekwerk en garagedeur zich automatisch. De kern van de zaak is dat er wordt samengewerkt om tot een ‘digitale match’ te komen. De technologie moet uiteindelijk dezelfde taal spreken en data moeten uitwisselbaar zijn. De Building Skin Control van Schüco biedt daarin kansen om cross-platform te communiceren”, aldus Michels.

Nú investeren in digitalisering is investeren in de toekomst

“Er ligt voor ons nog een uitdaging om in een traditioneel denkende markt het digitale verhaal een boost te geven. Gelukkig is de Business Unit Building Automation een zeer actieve afdeling binnen Schüco en helpt Living Tomorrow ons met het live demonstreren van alle mogelijkheden. Alles wordt letterlijk tastbaar en de combinatie van innovatie en beschikbaarheid wordt duidelijk aangetoond. En tot slot: wij willen zeker niet contraproductief zijn en dingen voorspiegelen die nog ontwikkeld moeten worden. Wij tonen alleen datgene wat bewezen werkt en ook blijft werken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details