Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
LOIRA+

LOIRA+

Loira-deurscharnieren zijn altijd een van de meest succesvolle Fapim-producten voor de deurindustrie geweest en hebben in hun verschillende uitvoeringen altijd hun plaats in de markt met succes gevonden.

Tegenwoordig wordt het Loira + opbouwscharnier gekenmerkt door een zachte en uitgekiend ontwerp dat in staat is om te voldoen aan de meest geavanceerde eisen van de moderne design. Bovendien is het dankzij een geavanceerde knowhow in staat om de voordelen van oude reeksen te combineren met een groter gebruiksgemak.

Loira + wordt geproduceerd van vertrekkende van geëxtrudeerde aluminium profielen. De Loira+ is anodiseerbaar en verkrijgbaar in alle soorten afwerkingen. Het is gecertificeerd volgens de CE-norm EN 1935: 02 op 160 kg en getest op 10.000.000 cycli zowel in de versie tweedelig als driedelig.

Bovendien zijn de rotatie- en afstelcomponenten van het Loira + -scharnier bestudeerd om maximale veiligheid te garanderen, zelfs bij de toepassing op naar buiten opendraaiende deuren. Het scharnier is gecertificeerd tegen inbraak volgens de standaard ENV 1627 SKG. In al haar versies garandeert de Loira + de grootste flexibiliteit dankzij haar afstelmogelijkheden die horizontaal en verticaal zijn. De afstellingen zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen worden uitgevoerd met een gesloten deur en door een enkele operator.

Loira + kan worden gebruikt met verschillende bevestigingskits die geschikt zijn zowel voor koude profielen als voor profielen met thermische onderbreking. Denk daarbij aan de speciale zelftappende schroeven, ook verkrijgbaar in roestvrij staal, waardoor geen bevestigingsplaat nodig is, maar die een veel snellere montage mogelijk maakt dan met traditionele bevestiging.

Voor de deurindustrie biedt Fapim ook een breed scala aan oplossingen. Met name als het gaat om klem-scharnieren, is de Monza het high-end. Een scharnier met een elegante lijn, wiens ontwerp voldoet aan de verfijnde design eisen en beschikbaar is in verschillende modellen voor de meest voorkomende profielsystemen.

Het Monza-scharnier staat garant voor hoge CE-gecertificeerde prestaties en is uitgerust met een driedimensionaal afstelsysteem. De gepatenteerde traploze horizontale afstelling, die wordt uitgevoerd met gesloten deur, heeft geen invloed op de esthetiek van het scharnier gezien de twee lichamen perfect na afstelling in lijn blijven. In het tweede deel van 2020 wordt de driedelige versie met hoger draagvermogen beschikbaar.

De nieuwste innovatie van Fapim voor de deurenindustrie is het cilindrische scharnier Monaco, ontworpen voor zwaardere deuren bestemd voor de Noord-Europese markt. Deze werd gepresenteerd in Parijs, tijdens de laatste Batimat-beurs.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details