Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Luchtdicht, praktisch, gebruiksvriendelijk en veilig als belangrijkste kenmerken

Luchtdicht, praktisch, gebruiksvriendelijk en veilig als belangrijkste kenmerken

Nieuw schuifbeslag met parallelafstelling voor kunststofsystemen

De markt van ramen en (hef)schuifsystemen is volop in beweging en dat geldt ook voor het beslag. De ingenieurs van HAUTAU zitten niet stil. De specialist introduceert met ATRIUM® MOVE nieuw schuifbeslag met parallelafstelling voor kunststofsystemen met vleugels tot 200 kg en in tandemuitvoering tot 250 kg. Dit schuifbeslag garandeert een hoge dichtheid en een soepele loop. Het verdekt liggende beslagmechanisme zorgt voor smalle profielaanzichten. De montagegerichte verwerking en een intuïtieve bediening maken een wereldwijd en universeel gebruik mogelijk. Het nieuwe beslag is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2020.

Luchtdicht

Tot acht speciale sleufelementen aan de lange zijden van de raamvleugel zorgen ervoor dat de vleugel tegelijkertijd naar binnen en naar buiten gedrukt wordt. De hoge druk aan alle zijden zorgt voor een uiterst stevige luchtdichte afsluiting. In gesloten toestand garandeert het schuifbeslag een betrouwbare bescherming tegen slagregen, hoge windbelasting en lawaai, vooral in gebouwen met meerdere verdiepingen.

Aangezien de schuif- en montagemechanismen van de centrale vergrendelgroef gescheiden worden, ontstaan geen koudebruggen en is er dus ook geen onnodig energieverlies.

Praktisch

Het montagemechanisme van de ATRIUM® MOVE kan snel en eenvoudig verwerkt worden. De druk kan zelfs bij een gemonteerde vleugel zowel aan de kant van de greep als in het middenstuk ingesteld worden. De sluitpunten aan de kant van de greep zijn in de hoogte verstelbaar en al uitgerust met een rubberen buffer voor een soepele en lichte sluiting. Door bepaalde instellingen vooraf te bepalen, vermindert het werk op de bouwplaats en wordt veel tijd bespaard.

Gebruiksvriendelijk

De ATRIUM® MOVE combineert een continue, soepele werking, intuïtieve bediening en maximale duurzaamheid. De hoogwaardige loopwagens met lineaire kogellagers op een geharde as zorgen te allen tijde voor een soepele werking, zelfs bij zware vleugels. De pendeltechniek compenseert met gemak alle oneffenheden.

Dragende componenten worden bij het gebruik van het raam nooit zwaar belast, omdat ze niet rechtstreeks bediend worden. Door het gebruik van grepen van 160 mm kan het systeem perfect samen met andere raamtypes, bijvoorbeeld draai-/kiepelementen, gecombineerd worden. Het verdekt liggende beslagmechanisme zorgt voor smalle profielaanzichten en door het minimalistische design blijft de hoogte van de profielen beperkt, wat mogelijkheden opent voor zelfs de meest veeleisende toepassingen.

Veilig

Met een simpele draai aan de greep wordt de vleugel in een parallelle positie geplaatst met een tussenruimte van 6 mm. Een spleet rond het raam zorgt voor een gelijkmatige luchtwissel. Dankzij het sluitsysteem blijft het raam ook in deze stand nog volledig veilig afgesloten, wat een natuurlijke ventilatie en een gezond binnenklimaat garandeert, zelfs als de bewoners afwezig zijn.

Paddenstoelvormige pennen vergrendelen de raamvleugel in de schuifrichting en robuuste sluitsystemen in het midden resulteren in een efficiënte anti-lift bescherming.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details