Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Maak kennis met de nieuwe generatie buitendeuren
Op het gebied van wooncomfort, duurzaamheid, onderhoud én verwerking laat NEXT de massief houten deur ver achter zich.

Maak kennis met de nieuwe generatie buitendeuren

Een hoogwaardige uitstraling, hoge isolatiewaarde en maximale veiligheid.

Een lichtgewicht buitendeur met een hoge isolatiewaarde, die minder gevoelig is voor weersomstandigheden en daardoor ook minder onderhoud vraagt. Dankzij Skantrae is dit niet langer toekomstmuziek, maar werkelijkheid. Met de NEXT voordeuren en NEXT achter­deuren introduceert de fabrikant en leverancier dé nieuwe standaard in deurtechniek. “Wat onze buitendeuren uniek maakt, is de zorgvuldig samengestelde paneelconstructie”, vertelt manager marketing Frank van Putten. “Hierdoor ontstaat niet alleen een grote ontwerpvrijheid, maar worden ook problemen als tocht, krimp- en zwelgedrag doeltreffend ondervangen. Het gebruik van hele panelen, zonder stijl- en dorpelverbindingen, zorgt bovendien voor een veel grotere basissterkte. In combinatie met onze hang- en sluitwerkpakketten wordt de veiligheid naar het allerhoogste niveau getild.”

De NEXT achterdeur is verkrijgbaar in vier modellen, met een borstweringshoogte van 27, 40, 66 of 92 cm.

Stijgende energieprijzen en een steeds groter wordend klimaatprobleem zijn voor veel woningeigenaren reden om hun woning te verduurzamen. In veel gevallen wordt hierbij gekozen voor (drie)dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie en spouwisolatie, om warmtetoetreding in de zomer en warmteverlies in de winter te voorkomen.

Daarnaast kiezen steeds meer bewoners ervoor om hun buitendeuren te vervangen. Een goede ontwikkeling, volgens Van Putten, omdat deze deuren samen meer dan 4 vierkante meter in beslag nemen.

Opbouw van de NEXT buitendeur.

“Om voor elke woning en elke woonstijl een optimaal isolerende voordeur te kunnen leveren, hebben wij gezocht naar een hightech isolatiepaneel waarmee zowel strakke en moderne als tijdloze, landelijke én klassieke deuren gerealiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld met de look & feel van diepliggende panelen en met verticale of horizontale groeven. Het resultaat is NEXT.”

Voor de achterdeur heeft Skantrae het design van de vertrouwde stapeldorpeldeur aangehouden. “De NEXT achterdeur is verkrijgbaar in vier modellen, met een borstweringshoogte van 27, 40, 66 of 92 cm. Ook is er keuze uit diverse glassoorten, waaronder HR++ glas.”

Lager energieverbruik, maximaal wooncomfort

Alle NEXT buitendeuren zijn opgebouwd uit een isolerende kern met aan weerszijden 100% FSC® meranti multiplex en een aluminium tussenlaag. De kern omvat een XPS hardschuimvulling die drukvast, vochtbestendig en licht van gewicht is en een lage U-waarde garandeert, aldus Van Putten.

“Dit resulteert niet alleen in een lager energieverbruik, maar ook in een maximaal wooncomfort. De hal is niet meer koud. De aluminium tussenlagen dragen bij aan een zeer hoge vormstabiliteit van de deur, waardoor eventueel krimp- en zwelgedrag en daardoor klemmende deuren niet meer aan de orde zijn. Hierdoor kan flink bespaard worden op onderhoud. Het gebruik van hele panelen zorgt bovendien voor een uniforme houtnerftekening, wat de esthetiek van de deuren absoluut ten goede komt!”

Aan alles gedacht

Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zijn de Skantrae NEXT buitendeuren zeer gemakkelijk af te hangen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld massief houten deuren. Naar wens kunnen de deuren rondom 35 mm worden ingekort. Alle deuren worden standaard voorzien van een grondlak in RAL 7038. “In combinatie met uitgebreide hang- en sluitwerkpakketten hebben we werkelijk aan alles gedacht.” 

Gemak én veiligheid in optima forma

Dankzij de hang- en sluitwerkpakketten van Skantrae kunnen bewoners hun isolerende voordeuren én achterdeuren ook snel, goed en veilig afsluiten. Elk pakket bestaat uit SKG*** veiligheidsbeslag met een kruk- of sleutelbediende driepuntssluiting, kerntrekbeveiliging én alle benodigde boringen en frezingen. Bewoners hebben keuze uit deurgrepen in uiteenlopende designs en finishes, zoals aluminium, RVS, (mat) chroom, messing én zwart. Hierbij kunnen ook alle details worden meegenomen, zoals veiligheidsscharnieren met dievenklauwen en briefplaten. Zo garandeert Skantrae een hoogwaardige uitstraling, optimale veiligheid én naadloze integratie in ieder project.

Alle NEXT buitendeuren zijn getest volgens de KOMO-richtlijnen. Bovendien wordt standaard 10 jaar garantie op de voordeuren en achterdeuren afgegeven. “Qua prijs en uitstraling zijn de buitendeuren zeer vergelijkbaar”, benadrukt Van Putten. “Op het gebied van wooncomfort, duurzaamheid, onderhoud én verwerking echter laat NEXT de massief houten deur ver achter zich.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details