Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Meer gebruikerscomfort, meer montagegemak en eenheid in design
De Hamburg-serie onderscheidt zich door meer afgeronde vormen.

Meer gebruikerscomfort, meer montagegemak en eenheid in design

Innovaties in raam- en deurbeslag

Specialist in beslagsystemen HOPPE ontwikkelt haar producten continu, op basis van trends én wensen in de markt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwe Hamburg en Toulon series, die opvallen door hun karakteristieke strakke vormgeving. “De Toulon-serie is wat rechthoekiger, terwijl Hamburg zich onderscheidt door meer afgeronde vormen”, vertelt projectadviseur voor Nederland Angelo van Aken. “Beide series zijn beschikbaar in de trendkleur mat zwart, in aluminium F1 en in RVS-look. Doordat de series zowel als SKG*** en Politiekeurmerk Veilig Wonen gekeurd veiligheidsbeslag, binnendeurbeslag, SKG gekeurde draai/kiep raamgrepen als hef-schuifdeurbeslag verkrijgbaar zijn, kunnen architecten én eindgebruikers eenheid in design creëren. De eerste reacties uit de markt zijn enorm positief.”

De nieuwe Hamburg-serie is, net als de succesvolle Luxembourg en ­Verona series, ook verkrijgbaar met de nieuwe schroefloze montagetechniek op de standaard rozetten van HOPPE. 

“Dankzij deze nieuwe techniek kunnen niet alleen deurkrukken, maar ook deurkruk- en sleutelrozetten van deurkrukgarnituur eenvoudig, snel en zonder schroeven in elkaar worden gestoken”, vertelt Van Aken. 

“SnelstiftPlus is een consequente doorontwikkeling van onze Snelstift technologie, die sec beschikbaar was voor vlakke rozetten. Met de uitbreiding voor de genoemde garnituren bieden wij nóg meer montagevoordelen. De kruk- en sleutelrozetten met doorlopende steunnokken kunnen volledig schroefloos gemonteerd worden. De steunnokken bestaan hiertoe elk uit een stift en een huls van met glasvezel versterkte kunststof, die eenvoudig in elkaar geschoven kunnen worden. Het resultaat is een spelingsvrije en stabiele bevestiging. Speciale voorbereiding van de deur is niet nodig. Slechts twee geleidingsgaten (Ø 7 mm) voor de doorlopende steunnokken van de rozetten zijn voldoende, waardoor montagepartijen flink op tijd én kosten kunnen besparen. Bovendien wordt een hoogwaardige afwerking geborgd.”

De Toulon-serie is wat rechthoekiger.

Alle aandacht naar de deurkruk

Zeer populair onder architecten en eindgebruikers zijn ook de HOPPE mini-rozetten, die het unieke design van de deurkrukken versterken. “De minimalistische rozetten hebben een doorsnede van slechts 22 mm, waar normaal gesproken rozetten van 38 mm worden toegepast”, aldus Van Aken. 

“Eenmaal gemonteerd, vallen de mini-rozetten nog amper op. Hierdoor krijgt de deurkruk alle aandacht die hij verdient.” 

De binnendeurgarnituren met minirozetten zijn op dit moment verkrijgbaar in aluminium, RVS en messing en in de series Amsterdam, Dallas en Los Angeles. “De garnituren bestaan standaard uit twee deurkrukken met passende krukrozetten. Indien gewenst zijn ook sleutelrozetten verkrijgbaar, eventueel in een speciale uitvoering voor toilet-/badkamerdeuren.”

eRaamgreep ConnectSense houdt de actuele status van het raam in het oog.

Optimale controle van deuren én ramen

“HOPPE is van origine een producent van mechanisch deur- en raambeslag”, benadrukt Van Aken. “Maar we zetten ook hoog in op Smart Home oplossingen. Bijvoorbeeld onze elektronische deurbeslagen HandsFree en FingerScan zijn hier uitgekiende voorbeelden van en brengen een sleutelloze toegang, optimale veiligheid en eenvoudig toegangsbeheer harmonieus samen. Zónder storende scanners aan de wand.” 

Innovatief is ook eRaamgreep ConnectSense, dat de actuele status van het raam in het oog houdt. “eRaamgreep ConnectSense herkent op betrouwbare wijze inbraakpogingen bij het raam en meldt deze aan de Z-Wave Plus Smart Home-centrale. Zowel de stand van de greep (gesloten, gekanteld, geopend) als van de raamvleugel (gesloten, geopend) worden herkend en gemeld. Een speciaal ontwikkeld algoritme maakt hierbij onderscheid tussen een onopzettelijke schok (bijvoorbeeld door een bal van spelende kinderen) en daadwerkelijke inbraakpogingen (bijv. openwrikken van het raam). Via de Smart Home-centrale en bijbehorende app kan de gebruiker eenvoudig de juiste afschrikkende maatregelen activeren, zoals het inschakelen van de verlichting, het activeren van een alarmsignaal en/of het sluiten van de rolluiken. Hiermee wordt veilig wonen naar een nieuwe level getild.”

Behalve voor meer veiligheid zorgt eRaamgreep ConnectSense ook voor meer energie-efficiëntie en comfort, benadrukt Van Aken. “Ook hiervoor kunnen gebruikers diverse scenario’s definiëren, zoals het automatisch lager zetten van centrale verwarming of airco wanneer het raam open staat en/of het uitsluitend automatisch sluiten van rolluiken bij gesloten terrasdeuren. En zo zijn er nog tal van scenario’s mogelijk, waarover wij geïnteresseerden graag informeren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details