Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Met welke software bespaar je op de calculatietijd én op de werkvoorbereiding?
Vanwege het succes in de kunststof kozijnindustrie is Matrix WebKozijn nu ook voor de houten kozijnindustrie op de markt gebracht.

Met welke software bespaar je op de calculatietijd én op de werkvoorbereiding?

Bij het ontwerpen, berekenen en produceren van kozijnen is software niet meer weg te denken. Zo biedt Matrix het All-in-1-concept een totaaloplossing voor kozijn- en timmerfabrieken. “Daarbij kan de klant naar believen de softwaremodules kiezen die hij nodig heeft en zodoende meegroeien in ons totaalconcept”, zegt Hans Storms, branchemanager Kozijnindustrie bij Matrix Software.

Als je het over software voor de kozijnindustrie hebt, dan kun je stellen dat vandaag de dag nagenoeg alle pakketten snelle en betrouwbare berekeningen kunnen maken. Wil je als softwareleverancier het verschil maken, dan zul je vooral hoog moeten scoren op gebruikersvriendelijkheid én integraliteit. Wat dat betreft, steekt volgens Hans Storms binnen de kozijnindustrie het Matrix All-in-1-concept er met kop en schouders bovenuit: “Want hiermee kunnen kozijn- en timmerfabrieken beschikken over een totaaloplossing voor het samenstellen, calculeren, offreren, bestellen en produceren van kozijnen. Dit alles-in-één softwarepakket bestaat uit diverse bouwstenen oftewel softwaremodules, waaronder relatiebeheer, projectbeheer, orderbeheer, calculatie, werkvoorbereiding, papierloze fabriek, machine-aansturing én de webtool Matrix WebKozijn, waarover later meer.”

“De klant hoeft uiteraard niet meteen het totale softwarepakket aan te schaffen, maar kan stukje bij beetje de softwaremodules kiezen die hij nodig heeft en op die manier als het ware meegroeien in ons concept.”

Het Matrix Kozijn All-in-1-concept bevat ook software voor bokregistratie.

Maatwerk en snel beschikbaar

Wat het Matrix All-in-1-concept voor kozijn­fabrieken extra aantrekkelijk maakt, is dat Matrix Software in staat is om alle onderdelen – die nodig zijn voor werkvoorbereiding, calculatie en productie van de kozijnen – naar wens van de klant, compleet op maat af te stemmen. Inclusief onder meer het hang- en sluitwerk, houtsoorten, houtmaten, ramen, deuren, profieldoorsnedes, dorpels, roosters, uren en productietijden. Deze databestanden kunnen in slechts enkele dagen gerealiseerd worden. Hierdoor kan elke kozijnfabriek snel met de software aan de slag.

Het Matrix Kozijn All-in-1-concept biedt een totaal­oplossing voor kozijn- en timmerfabrieken.

Rechtstreeks van ‘file to production’

Een aparte module uit het Matrix All-in-1-concept waarvan steeds meer kozijn­­fabrieken gebruikmaken, is Matrix WebKozijn.
“Kozijnfabrieken kunnen deze cloudoplossing op hun website eenvoudig ter beschikking stellen aan hun klanten”, verduidelijkt Storms. “Vervolgens kunnen de klanten hierop inloggen in hun eigen online omgeving. Daarin kunnen ze hun eigen kozijnen samenstellen, calculeren en ook offertes maken voor hun afnemers, desgewenst met het eigen bedrijfslogo. Zodra een klant een kozijn bestelt, worden de gegevens rechtstreeks en realtime vanuit de cloud gedeeld met de kozijnfabriek en is het kozijn – zonder tussenkomst – meteen klaar om te worden geproduceerd; dus zogezegd rechtstreeks van ‘file to production’. In principe kan de kunststof kozijnfabriek of timmerfabriek nog diezelfde dag met de productie starten. Een groot voordeel hiervan voor de kozijnfabrieken is dat gegevens slechts één keer ingevuld hoeven te worden. Hierdoor kan flink worden bespaard op bijvoorbeeld calculatietijd en werkvoorbereiding. Hiermee spelen we tevens in op het groeiende tekort aan vakmensen in onze sector, aangezien zaken als calculatie en werkvoorbereiding dankzij Matrix WebKozijn worden geautomatiseerd.”

Het Matrix Kozijn All-in-1-concept, de ideale software-oplossing voor het ontwerpen, berekenen en produceren van kozijnen.

Uitbreiding naar houten kozijnindustrie

In de kunststof kozijnindustrie wordt inmiddels al volop gebruikgemaakt van Matrix Web­Kozijn. “Vanwege dit grote succes hebben wij nu ook Matrix WebKozijn voor de houten kozijnindustrie op de markt gebracht. En we zien nu dat ook steeds meer timmerfabrieken de voordelen van deze cloudoplossing ontdekken”, besluit Storms.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details