Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe inbraakwerende raamkrukken van FSB

Nieuwe inbraakwerende raamkrukken van FSB

Veiligheid is een hoog goed – en een goed gevoel. Dat geldt zowel voor bescherming in private woonruimtes als in openbare gebouwen. Pro-ducten van FSB zijn de eerste keuze als veiligheid hand in hand moet gaan met doordachte comfortkenmerken. De beslagfabrikant uit Brakel breidt dit assortiment van beproefde raamkrukken nu uit met een nieuwe afsluitbare variant en met raamkrukken met bedieningsvergren-deling en een optionele vergrendelingsknop die ook zonder sleutel in-braakwerend zijn.

Wat de nieuwe raamkrukken met bedieningsvergrendeling zonder of met vergrendlingsfunctie gemeenschappelijk hebben, is het comfortabele be-dieningsconcept: duwen, draaien, openen.

De nieuwe raamkruk met bedieningsvergrendeling is in elke positie ge-blokkeerd. Pas met een druk op het handvat tegen de raamvleugel kan de kruk in de normale draai-/kiepcyclus worden bediend. Deze gebruikswijze geldt zowel voor de niet-vergrendelbare als voor de vergrendelbare vari-ant. Beide uitvoeringen klikken in elke 90°-positie vast. Dit is vooral waar-devol in combinatie met de vergrendelbare variant, omdat ook bij ramen met kiepen-voor-draaien-functie de RC-conformiteit gegarandeerd is. De onder norm DIN EN 1627 samengevatte anti-inbraakeigenschappen on-derscheiden zich tussen de klassen RC2N, RC2, en RC3, waarbij klasse RC2 voor de meeste toepassingsgebieden geschikt is. De raamkruk met bedieningsvergrendeling en bijkomende ontgrendelingsknop is bovendien geschikt voor inbraakwerende elementen overeenkomstig DIN EN 1627 tot 1630 en is als eerste raamkruk op de markt zonder sleutel RC2 getest. Ook de niet vergrendelbare uitvoering beschermt de raamkruk tegen ma-nipulatie van de stift van buitenaf. Hij is ideaal geschikt voor gebruik in tal van toepassingen: van kleuterschool tot woonzorgcentrum – daar dus waar het onvoorziene of ongewenste openen van het raam verhinderd moet worden.

De vergrendelbare uitvoering beschikt over een minimalistische ontgren-delingsknop waarmee de raamkruk vastgeklikt kan worden. Bij het in-drukken van de knop en gelijktijdig indrukken van het handvat tegen de raamvleugel kan de kruk worden bediend en het raam geopend (bedie-ning met twee handen). De ontgrendelingsknop is afneembaar als het raam in elke omstandigheid dicht moet blijven.
In de zin van een consequente gebouwuitrusting van deur tot raam brei-den de nieuwe raamkrukken met bedieningsvergrendeling alle FSB-pro-ductfamilies uit.

Veiligheid die er goed uitziet: nieuwe afsluitbare raamkrukken

Voor onze krukdesigns FSB 1076, 1108, 1244 en 1289 hebben wij een comfortabele en tegelijk ook sobere oplossing ontwikkeld: de sluitcilinder en sleutel zitten in de kruk in plaats van in de rozet naar de gebruiker toe gericht. Dat maakt het gebruik van een kleinere rozet mogelijk, zoals ook gebruikelijk is bij niet-afsluitbare raamkrukken. Bijzonder elegant is de combinatie met het oppervlak FSB 0810 van zwart gestraald geëloxeerd aluminium. Voor deze uitvoering wordt de cilinder zwart gecoat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details