Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe performante aluminiumprofielen voor vuurvaste ramen en deuren
Het Decalu-aanbod wordt uitgebreid met het brandwerende schrijnwerk Decalu88 WESTA FP, waarmee architecten, aannemers en installateurs ramen, deuren en wanden vuurvast kunnen maken.

Nieuwe performante aluminiumprofielen voor vuurvaste ramen en deuren

Aluminium reeks verder uitgebreid met brandwerend schrijnwerk

Innovatie zit Deceuninck in de genen. De West-Vlaamse firma investeert continu in het optimaliseren van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe profielsystemen. Om op de stijgende vraag naar brandwerend schrijnwerk in te spelen, wordt nu het Decalu88 WESTA FP-assortiment gepresenteerd. 

Zowel enkele als dubbele binnen- en buitendraaiende deuren en ramen als vaste wanden zijn beschikbaar in EI(30) en EI(60). De profielen zijn ontwikkeld volgens de So Easy-technologie, waardoor ze sneller geïnstalleerd kunnen worden. Ze scoren hoog op het vlak van thermische isolatie en kunnen probleemloos met alle andere kozijnen en deuren uit de Decalu-familie gecombineerd worden. Deceuninck levert het WESTA FP-gamma als afgewerkte producten.

Een nieuwe standaard voor brandwerend schrijnwerk

Naast energie-efficiëntie, akoestiek en esthetiek moeten raam- en deurprofielen ook aan strenge eisen op het vlak van brandveiligheid voldoen. Als belangrijkste brandparameters binnen de Europese EN-normering gelden onder meer de vlamdichtheid (E) en de thermische isolatie (I). Eerstgenoemde geeft aan hoelang een scheidend element verhindert dat er vlammen of hete gassen doordringen, terwijl laatstgenoemde weergeeft hoelang het element de doorgang van warmte tot aan een niet-blootgestelde zijde verhindert. Voor niet-dragende wanden en plafonds worden de klassen EI(30), EI(60) en EI(120) gebruikt. 

“Met Decalu88 WESTA FP als aanvulling op het bestaande gamma bieden we architecten, aannemers en installateurs een nieuwe oplossing om ramen, deuren en wanden vuurvast te maken, zonder in te boeten op het vlak van esthetiek en duurzaamheid. Zo kan een brandveilige werk- en woonomgeving gecreëerd worden in heel wat toepassingen: productiehallen, magazijnen, kantoren, schoolgebouwen en residentiële panden”, stelt technisch manager Eddy Moreels. 

Zo is de Decalu88 WESTA FP in de EI(60)-versie opgebouwd.

“Het unieke concept van deze aluminiumprofielen, ontwikkeld volgens de gepatenteerde So Easy-technologie, zorgt ervoor dat ramen, deuren en wanden op een vlotte manier geïnstalleerd kunnen worden. In vergelijking met andere systemen kunnen onze profielen 20% tot 40% sneller geïnstalleerd worden. Dubbele gipskamers resulteren in uitstekende thermische eigenschappen. Bovendien zijn de beglazingsclips aan de binnenkant gemonteerd en de asymmetrische structuur maakt de profielen compatibel met andere systemen uit het Decalu-assortiment.”

Synergie met Decalu en Elegant

Net zoals de andere producten van ­Deceuninck werden ook deze Decalu88 WESTA FP-oplossingen technisch tot in de kleinste details doordacht en uitgewerkt. Zo zijn ze perfect complementair met andere bouwelementen. In ruimtes waar de eisen op het vlak van brandveiligheid minder streng zijn, sluit het brandwerend schrijnwerk naadloos aan bij het gewone aluminium schrijnwerk uit de Decalu-familie. Ook met kunststof profielen van de Elegant-reeks, die uitstekende isolatiewaarden kunnen voorleggen, is een sterke synergie mogelijk. Dat betekent een win-winsituatie voor architecten, aannemers, installateurs en bouwheren. 

“We kunnen voor zowel de productie als de installatie de nodige erkenningen en certificaten voorleggen en alle producten beschikken over de nodige kwaliteitsgaranties. Bij onze standaard systemen leveren we profielen, die door de klant dan verder verwerkt worden, maar dit brandwerend schrijnwerk kunnen aannemers en installateurs als afgewerkt product bestellen en laten leveren. Zo vermijden ze ongezonde en onveilige werksituaties, zoals bijvoorbeeld stofontwikkeling bij zaagwerken in het atelier. Bovendien moeten ze over de nodige certificaten beschikken om dit type schrijnwerk te mogen produceren”, sluit Moreels af. 

“We blijven intussen aandacht besteden aan de verdere ontwikkeling van brandwerend schrijnwerk. Zo willen we kunnen inspelen op de vraag uit de Nederlandse projectmarkt en tegen het einde van dit jaar ook daarvoor specifieke brandwerende oplossingen
kunnen voorstellen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details