Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe showroom met vergaderruimte en opleidingscentrum
Harinck introduceerde met Magnetude® een revolutionair voordeursysteem op basis van een magneetprincipe. Dit voorkomt het kromtrekken en knellen van grote en hoge deuren.

Nieuwe showroom met vergaderruimte en opleidingscentrum

Voor elk project bestaat een gepaste voordeur

Een bouwproject is niet af zonder een mooie en gepaste voordeur. Harinck staat met de Frager deuren al 40 jaar voor innovatie, kwaliteit, diversiteit, duurzaamheid en veiligheid. Getuige daarvan is onder meer het revolutionaire voordeursysteem Magnetude®, maar ook nieuwe modellen als Florager en Vitrine, die respectievelijk voor thema’s als groen en gepersonaliseerd staan. Wie de juiste deur voor zijn of haar project wilt ontdekken, kan terecht op Polyclose maar sinds kort ook in het Frager-Forum, het nieuwe experience, meeting & education center van de fabrikant.

Harinck lanceerde onlangs Florager, een deur in cortenstaal, begroeid met klimop of andere klimplanten, en Vitrine met een opendraaiend raampje om voorwerpen in te plaatsen. 

Gepersonaliseerde voordeuren

Innovatie loopt als een rode draad door de geschiedenis van Harinck. De fabrikant verlegt immers continu zijn grenzen. Om een oplossing te bieden voor het kromtrekken en knellen van vooral grote en hoge klassieke vleugeloverdekkende systemen met verlijmde deurvleugels, ontwikkelde de R&D-afdeling een paar jaar geleden een uniek en revolu­tionair systeem, waarbij de deurpanelen niet op de deurvleugel verlijmd worden, maar eenvoudig via een magneetprincipe gemonteerd worden: Magnetude®

Het Frager-Forum is een nieuw showroomconcept met een vergaderruimte en een opleidingscenter. Daarvoor verbouwde Harinck het oudste gebouw op de site.

Met andere nieuwe ontwikkelingen speelt de fabrikant in op evoluties in de markt. Terwijl vroeger gebouwen veelal op elkaar leken en een beperkt aantal modellen van voordeuren voldoende was, leggen architecten en bouwheren immers vandaag graag eigen accenten in de architectuur van hun woning. De gevel is daarbij vaak een visitekaartje en bouwheren willen dan ook graag een gepersonaliseerde deur. 

Recent introduceerde Harinck in die optiek twee wel héél opvallende deurmodellen:
Florager en Vitrine. 

“Er zijn organisaties, zoals de Geveltuinbrigade in Gent, die de stad willen verkoelen door stenen langs de gevel weg te nemen en te vervangen door begroeiing. In een stedelijke omgeving bestaat die gevel voor het grootste deel uit raam en deur. Daarom ontwikkelden we met Florager een deur in cortenstaal, dat op een natuurlijke manier roest. Ze is ook begroeid met klimop en andere klimplanten die zich langs de deurtrekker een weg banen”, stelt general manager Franck De Munster. 

“Het kiempje voor een ander project stamt uit de corona-periode toen mensen beertjes voor het raam plaatsten om verbondenheid te creëren. Na verloop van tijd werden toen de meest uiteenlopende zaken getoond. Dat willen we nu verder stimuleren met Vitrine. In deze deur zit immers een opendraaiend raampje dat leidt naar een kleine vitrine, waar de bewoners iets kunnen tonen.”

Frager-Forum

Harinck verbouwde recent het oudste gebouw op zijn site tot het Frager-Forum, een nieuw showroomconcept met vergaderruimtes en opleidingscentrum waar bezoekers op afspraak kunnen langsgaan. 

“In de Frager Avenue kunnen ze onze traditionele en heel trendy deuren zien en voelen én meteen ook alle technische uitleg krijgen. Consumenten komen hier met foto’s van hun woning en vragen ons om een passende deur aan te raden. Ook projectontwikkelaars en architecten zijn welkom om inspiratie op te doen. Zij zijn bijvoorbeeld onder de indruk van de nieuwe bauhaus-collectie met
focus op minimalistisch design, gebruiksgemak en efficiëntie. Daarnaast kunnen we specifieke oplossingen bieden voor toepassingen waar akoestiek en brandveiligheid belangrijk zijn”, licht een trotse Franck
De Munster toe. 

“We beschikken hier ook over een grote ruimte, waar bijvoorbeeld raam- en deurconstructeurs na een fabrieksbezoek terecht kunnen voor presentaties of vergaderingen. Tot slot omvat het Frager-Forum een opleidingscentrum, waar we bezoekers de mogelijkheden van ons online bestelsysteem kunnen tonen of opleidingen kunnen geven rond bijvoorbeeld de Magnetude®-techniek.”  

Een afspraak maken kan via onze website.

Bezoek ons op Polyclose standnr. 1538.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details