Milin

Creëer een uniek gevelbeeld met de nieuwe eiken houtstructuren, maar dan van kunststof.

01:26
25-04-2019

Nieuwe structuren gevelbekleding zorgen voor een uniek gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten. Een bedrijf dat zijn producten mee ontwikkelt met de actuele designtrends is Milin BV, internationaal totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen, gespecialiseerd in gevelbekleding en kozijnafwerkingen.

Milin

Nieuwe houtstructuur met de look en feel van echt eiken hout.

 

Bart Oors, Marketing Specialist bij Milin Panelen en Profielen, vertelt er meer over. “We hebben drie nieuwe houtstructuren aan het bestaande VinyPlus kunststof gevelbekleding assortiment toegevoegd: Sheffield Eiken Wit, Sheffield Eiken Grijs en Turners Eiken. Alle drie zorgen voor een zeer unieke en natuurlijke uitstraling omdat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout. Je voelt het reliëf en de nerfstructuur, wat de look & feel van eikenhout nóg meer vergroot. Bovendien sluiten ze perfect aan bij de trends voor kozijnen en raamwerken, omdat ook die steeds vaker worden afgewerkt met deze nieuwe houtstructuren.”

Als voorbeeld noemt Oors de KALEIDO WOODEC structuren van REHAU. “Door onze producten aan te laten sluiten bij de kozijnuitstralingen van de bekendste kozijnmerken, kan er een uniform gevelbeeld gecreëerd worden.”

Exclusief in de markt: Shadow-look

De drie nieuwe houtstructuren zijn verkrijgbaar als zowel rondkant als rabat. Als extra toevoeging aan het uiterlijk is het rondkant paneel verkrijgbaar in de zogeheten ‘Shadow-look’. Oors legt uit: “Door middel van een zwart sponning gedeelte geeft het een extra dimensie aan het uiterlijk en creëer je hiermee een open-gevel-look zonder een open gevel te hebben. Dat geeft de architect nóg meer ontwerpvrijheid. De VinyPlus Shadow is uniek in de markt en uitsluitend verkrijgbaar bij Milin BV.”

Milin

VinyPlus Shadow sluit perfect aan op de nieuwe structuren in de kozijnenbranche.

 

Naast deze shadowpanelen heeft Milin een uitgebreid assortiment standaardmodellen (ook verkrijgbaar in lange lengtes). De producten zijn geschikt voor de nieuwbouw-, onderhouds- en renovatiesector. Alle producten hebben dezelfde kenmerken en eigenschappen: een zeer natuurlijke uitstraling, onderhoudsarm, kwalitatief hoogwaardig, Uv-bestendig én eenvoudig te monteren.

Duurzaam, innovatief en servicegericht

Milin

De zwarte sponning sluiten perfect aan om de nieuwe trend in de
kozijnenbranche: Zwarte raamwerken.

 

“Met onze duurzame producten en bedrijfsvoering en onze vakkundige medewerkers, kunnen wij onze klanten voorzien van de juiste informatie en adviezen. Door te luisteren naar de vraag vanuit de markt en mee te gaan met de technologische ontwikkelingen van nu, kunnen wij ons VinyPlus assortiment telkens uitbreiden. Milin is hiermee klaar voor de toekomst!” 

Tekst: Susan Peek
Beeld: Milin Panelen en Profielen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: duurzaam , Milin , Shadow-Look

Profiel partners

Luc de Beir-MonballiuHolland Geveltechniek