Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Noviteiten in deur- en raambeslag: Minimalistisch, elegant én functioneel
De ergonomisch gevormde en antibacteriële deurkruk voor onderarmbediening is niet alleen ontwikkeld voor ziekenhuizen en zorginstellingen, maar geschikt voor alle veelgebruikte binnendeuren.

Noviteiten in deur- en raambeslag: Minimalistisch, elegant én functioneel

Zowel architecten als aannemerspartijen grijpen graag naar de beslagproducten, die in een breed aanbod materialen, vormen én kleuren beschikbaar zijn en aan alle moderne bouweisen en hoge designcompetenties voldoen.

“Als organisatie innoveren én optimaliseren we ons beslagprogramma continu”, vertelt René Wolken, Algemeen Directeur van FSB Nederland. “Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze ergonomische en hygiënische krukken en opzetstukken. Als directe reactie op de coronapandemie hebben wij een kunststof opzetstuk geïntroduceerd, die eenvoudig op 95% van de deurkrukken gemonteerd kan worden en waarmee ook zwaardere deuren zonder hand-/huidcontact geopend en gesloten kunnen worden. Het idee is vervolgens verder uitgewerkt in een ergonomisch gevormde RVS deurkruk met een onzichtbare antibacteriële coating, waardoor
organismen zoals bacteriën en organisch vuil direct worden afgebroken. De antibacteriële deurkruk voor onderarmbediening is niet alleen ontwikkeld voor ziekenhuizen en zorginstellingen, maar geschikt voor alle veelgebruikte binnendeuren.”

De rozet met geïntegreerde vergrendelfunctie in combinatie met de deurkruk van designer John Pawson.

‘Less is more’

Volledig volgens de trend ‘less is more’ heeft FSB bovendien haar assortiment rozetloze raam- en deurkrukken uitgebreid. In samenwerking met de bekende designers John Pawson en Matteo Thun zijn nieuwe deurkrukmodellen en uitvoeringen ontwikkeld, vertelt Wolken. “De deurkruk van John Pawson onderscheidt zich door een eenvoudig en industrieel design en is nu leverbaar in brons, aluminium en RVS. De kruk van Matteo Thun daarentegen heeft een wat elegantere en rondere vorm, met een wat breder oppervlak.” Beide deurkrukken kunnen naar wens met een rozet, schild, smalschild of rozetloos worden uitgevoerd, vertelt hij. “De rozetloze deurkrukken zijn zowel geschikt voor deuren als ramen en compatibel met diverse onderconstructies (glas, hout, …), waarmee een hoogwaardige en eenduidige esthetiek in iedere ruimte wordt geborgd.”

De deurkruk van Matteo Thun kenmerkt zich door een elegante en ronde vorm met een wat breder oppervlak.

Deurkrukrozet met vergrendelfunctie

Voor situaties waarin de minimalistische trend, comfort, functionaliteit en privacy hand in hand moeten gaan, biedt FSB tevens een nieuwe rozet­design met geïntegreerde vergrendelfunctie. 

“De nieuwe vergrendelfunctie bevindt zich aan de binnenzijde van de deur”, aldus Wolken. “Met slechts één simpele druk op de ingebouwde drukknop wordt de vergrendeling vastgeklikt en het gebruik van het slot geblokkeerd. Vergelijkbaar met een balpen, wordt met een nieuwe druk op de knop de deurkruk ook weer vrijgegeven. De rozet met geïntegreerde vergrendelfunctie is uitstekend geschikt voor toiletten en badkamers, maar ook voor kantoor- en vergaderruimtes waar vergrendeling (soms) gewenst is. Een kleurenschijf en de positie van de drukknop in de rozet informeren gebruikers of de deur geopend of gesloten is.”

De FSB deurkrukken met vergrendelfunctie zijn verkrijgbaar met een ronde en hoekige rozet, in aluminium, RVS en brons. Naar wens kan de nieuwe functie met tal van deurkrukdesigns gecombineerd worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details